Thibau Nys tot eind 2024 bij Trek-Segafredo: “Juiste stap op het juiste moment”

vrijdag 3 juni 2022 om 10:06
Thibau Nys tot eind 2024 bij Trek-Segafredo: “Juiste stap op het juiste moment”

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft de komst van Thibau Nys bevestigd. De 19-jarige Belg zal dit najaar als stagiair aansluiten bij het Amerikaanse WorldTeam, om vanaf 2023 officieel deel uit te maken van de selectie. Hij tekent een contract tot eind 2024 bij Trek-Segafredo.

Nys junior, de regerend Europees kampioen op de weg bij de beloften, zal de komende jaren het rijden op de weg bij Trek-Segafredo blijven combineren met het crossen bij Baloise Trek Lions. Dat is het veldritteam van zijn vader Sven Nys. “Ik voel me vereerd dat ik onderdeel word van Trek-Segafredo”, zegt Thibau Nys in een eerste reactie. “Ik denk dat dit de juiste stap is op het juiste moment, om de stap te maken naar het hoogste niveau.”

“Rijden in de WorldTour is altijd een droom geweest, dat ik dat bij Trek kan doen maakt het extra speciaal. Op deze manier kan ik het koersen op de weg combineren met het veldrijden op het hoogste niveau”, aldus Nys. Volgens ploegmanager Luca Guercilena staat het talent van de 19-jarige buiten kijf. “Zijn veldritresultaten spreken voor zich, maar na zijn Europese wegtitel werd hij nog interessanter voor ons. Dit jaar heeft hij ook al geweldige resultaten behaald op de weg.”

In de sporen van Brand en Van Anrooij
Nys is niet de enige parttime-wegwielrenner en -crosser binnen Trek-Segafredo. “We hebben goede ervaring in die balans met Lucinda Brand en Shirin van Anrooij bij Baloise Trek Lions”, zegt Guercilena. We kijken ernaar uit om hem een stap verder te brengen in zijn carrière.”

Trek-Segafredo zal proberen Nys rustig te brengen. “Zijn introductie in de WorldTour moet zo relaxed mogelijk gaan, gegeven de grote verwachtingen van de media en fans”, vertelt Markel Irizar. De oud-renner is tegenwoordig Talent Scout bij het team. “We gaan samenwerken met Baloise Trek Lions en het huidige team rond Thibau om de perfecte omgeving voor hem te creëren. Hij kan zich zo focussen op zijn ontwikkeling, zonder stress en zonder haast.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

the student 3 juni 2022 om 10:27

Neo prof contract is verplicht twee jaar, tot eind 2024 is logisch.

0
Adorni 3 juni 2022 om 11:30

Ik vind 2 jaar contract ook karig, alsof beide partijen niet echt in elkaar geloven.
De toptalenten à la Pogacar, Evenepoel, Ayuso, Pidcock, Mollema tekenden allen voor 4-5jaar.

Maar mooie stap voor Nys, ik ben benieuwd naar zijn ontwikkeling. Het is nog niet duidelijk wat voor type renner hij wordt, het lijkt ieder een sprinter te worden die ook een lastig parcours overleeft. Maar Trek heeft niet bepaald een reputatie qua sprints.

0
Klimkater 3 juni 2022 om 11:42

Mollema hoort niet echt in dat rijtje thuis vind ik. De rest is of van een hoger niveau of heeft meer potentieel. Tenzij je Bauke er hebt tussengestopt als smakelijke grap natuurlijk. :D

0
Mystery Rider 3 juni 2022 om 12:08

Volgens mij heeft Mads Pedersen er toch al wel wat topsprinters opgelegd in de sprints dit jaar – Van Aert, Cav, Hofstetter, Philipsen, Coquard, Girmay, Kooij…soit, ze leggen zich niet echt op sprints toe bij Trek, dat klopt wel!

Trouwens, het wordt de nieuwe Merckx, kunnen we REV effen lekker laten doorgroeien en onze haat/liefde verhouding nu eindelijk verschuiven naar Nys Jr. :)

0
Alfons Haavers 3 juni 2022 om 12:22

Van Nys Jr. werd in de jeugd altijd gezegd dat zijn waarden verre van uitzonderlijk waren, dus die nieuwe Merckx-piste volg ik hier niet zo. Ook in de cross moest hij het zogezegd hebben van technisch overwicht en explosiviteit, en niet van zijn beperkte motor.

Staat toch in contrast met het sikwrijvend wegblazen van leeftijdgenootjes dat we bij Evenepoel zagen.

0
Zwarte Panter 3 juni 2022 om 12:10

Remco is van ander niveau

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone