Thibau Nys in extase na EK-winst: “Mijn doel is bereikt, alles wat nu komt is bonus”

zaterdag 11 september 2021 om 12:41
Thibau Nys in extase na EK-winst: “Mijn doel is bereikt, alles wat nu komt is bonus”

foto: Cor Vos

Thibau Nys kon net na afloop nog niet geloven dat hij de nieuwe Europees beloftenkampioen is. Even daarvoor had de Belg Filippo Barancini en Juan Ayuso in een sprint gevloerd na een zware wedstrijd. “Ik kan dit niet geloven… Normaal gesproken zou mijn veldritseizoen vandaag starten, maar toen kreeg ik deze kans.”

“Dat het zo uitpakken, had ik niet verwacht. Het was een superzware finale en ik miste bijna de slag. Ik wist dat als ik over de top met deze renners kon komen, ik ook de wedstrijd kon winnen omdat ik meestal rapper ben dan deze jongens. Ik moest er alleen voor zorgen dat de kramp niet groter werd”, gaat hij verder voor de camera van Eurosport.

Wat Nys nu gaat doen, met het WK op de weg en het crossseizoen in aantocht, weet hij nog niet. De druk is er in ieder geval vanaf. “Ik heb misschien wel meer verantwoordelijken gekregen, maar ik ben heel relaxed”, eindigt hij. “Ik heb mijn doel al bereikt en alles wat nu komt is een bonus.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

chasse patat 11 september 2021 om 13:42

Deze jongen/man lijkt in vorm voor de winter. De gekte in België rondom komende talenten kan nu ook in het veldritseizoen doorgaan.

Madone E 11 september 2021 om 13:57

Verwacht toch wel wat van hem dit cross seizoen. Kon wel eens de grote verrassing worden. Gelaagde wegcampagne achter de rug

O Sullivan 11 september 2021 om 14:42

Hele mooie winnaar van een geweldige koers. Laat deze lichting maar komen!

Westfalen 11 september 2021 om 15:40

Het lijkt erop dat hij meer talent voor het wegwielrennen heeft dan zijn vader. Mooie prestatie om de winter mee in te gaan.

Blackcanyon 11 september 2021 om 20:20

Bijna alle wegrenners uit de tijd van Sven namen doping. Sven reed op pindakaas met melk en anijs.
Dat Sven t EK nooit heeft gewonnen is natuurlijk niet zijn schuld, dat werd toen nog niet gereden. En aan t begin van de carrière van Nijs waren de crossen nog vaker moddercrossen ten opzichte van nu snelle crossen. De crossen van nu sluiten wellicht beter aan bij wegwielrennen.

meqadon 12 september 2021 om 10:31

@blackcanyon +1. mooi verwoord!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair