Thibau Nys gaat drukgevuld veldritseizoen rijden: “Paar keer finale rijden moet mogelijk zijn”
foto: Cor Vos
Zeger Schaeken vrijdag 25 augustus 2023 om 17:15

Thibau Nys gaat drukgevuld veldritseizoen rijden: “Paar keer finale rijden moet mogelijk zijn”

Interview Thibau Nys zal in Beringen (8 oktober) aan zijn veldritseizoen beginnen. De Belgische renner gaat een drukgevuld seizoen in het veld rijden met ongeveer 20 à 25 crossen. Dat heeft Nys bevestigd aan WielerFlits.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nys zal in aanloop naar het veldritseizoen eerst nog de Renewi Tour, waar hij momenteel actief is, afwerken. Daarna zal hij nog de Bretagne Classic en het EK en BK gravel afwerken. Die laatste twee wedstrijden zijn de ideale voorbereiding op het crossseizoen, geeft Nys mee. “Daar kan ik starten op mijn veldritfiets en ook de banden al eens testen. Perfect om het gevoel terug te krijgen.”

De 20-jarige Vlaming vertelt dat hij met ambities naar het crossseizoen toewerkt. “Ik denk dat ik deze zomer weer een grote stap heb kunnen zetten. Dat geeft vertrouwen. Ik kijk er echt naar uit om bij de profs te koersen. Ik wil een aantal keer mee de finale rijden. Dat zou moeten lukken en dat zou heel mooi zijn. Dan heb ik het natuurlijk over crossen waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet starten.”

‘Niet getwijfeld om minder veldritten te rijden’
“Door de prestaties van vorig jaar (Nys werd onder meer derde op het BK bij de profs en wereldkampioen bij de beloften, red.) heb ik zeker een boost gekregen. Crossen winnen bij de profs zal nog heel moeilijk zijn voor mij, maar ik wil wel zo lang mogelijk een rol van betekenis spelen in de veldritten.”

Minder veldritten rijden dan vorig jaar, was niet aan de orde. “Ik vind het belangrijk om het gevoel te houden dat ik een echte crosser ben”, legt Nys uit. “Ik wil een volwaardige winter rijden, dat is belangrijk voor mij. Ik heb nog niet getwijfeld om minder in het veld te rijden. In de loop van de jaren kan het misschien evolueren naar tien crossen, maar dat gaat alleen gebeuren als het op heel goed gaat op de weg en dat ik mijn doelen in het veld begin af te vinken. Maar daar zijn we nog lang niet.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2023 14:07
Dat vind ik mooi! Go Thibau
24 augustus 2023 18:20
Mooi zo, kan ook goed op zijn leeftijd en finale mee rijden zal wel een keer lukken. Of paar keer.
24 augustus 2023 15:13
Net zoals Evenepoel; de wedstrijden n beetje uitzoeken.
Succes!

Reacties zijn gesloten.