Theuns ‘normaal gesproken’ kopman bij Sunweb in Parijs-Roubaix

maandag 2 april 2018 om 17:32
Theuns ‘normaal gesproken’ kopman bij Sunweb in Parijs-Roubaix

foto: Sirotti

Edward Theuns is zondag in Parijs-Roubaix normaal gesproken de kopman van Sunweb. De ploeg houdt nog wel nauw in de gaten hoe de Belg herstelt van de gezondheidsproblemen die hem gisteren parten speelden in de Ronde van Vlaanderen.

Theuns was ziek en moest afstappen in de klassieker, waar hij één van de uit te spelen kopmannen was. Hij zou onderkoeld zijn geraakt toen hij na Dwars door Vlaanderen naar de antidopingcontrole moest.

Naast Theuns heeft Sunweb met Mike Teunissen en Søren Kragh Andersen nog twee ijzers in het vuur. “Zij zaten erbij tot ver in de finale van Dwars door Vlaanderen en ook gisteren waren zij sterk in De Ronde”, aldus ploegleider Marc Reef.

flag-de Sunweb voor flag-fr Parijs-Roubaix
flag-be Edward Theuns
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Mike Teunissen
flag-de Max Walscheid

Dit artikel delen:

33 Reacties

Davide_Formolo 2 april 2018 om 17:39

Theuns heeft toch goed onderhandeld bij het opstellen van zijn contract. Buiten de Omloop heeft hij nog niks gepresteerd dit jaar, en toch is hij in Parijs-Roubaix de kopman. Wat mij betreft maakt Theunissen veel meer aanspraak op het kopmanschap.

schipperaar 2 april 2018 om 17:44

Nee, logisch zou Dumoulin zijn, Teunissen lijkt nog wat speels en te braaf voor kopman dus is Theuns hier op zijn plaats, dat er bij een goed salaris prestaties verwacht mogen worden geldt voor velen die nog geen deuk in een pakkie boter reden dit jaar, waar Theuns reed streed ie mee, ook gister tot het niet meer ging.

vlek 2 april 2018 om 17:44

Waarom moet dit op maandag al bekend gemaakt worden? Vreemd signaal naar Mikie, wanneer Eddie deze week zijn topbenen niet vindt.

Titaantje 2 april 2018 om 17:46

Geen top 15 in PR voor deze ploeg. Theuns is niet fit genoeg, zou het wel kunnen door in het derde groepje mee te sprinten.
Teunissen heeft de motor denk ik nog niet om te doen op het vlakke wat hij in de heuvels al liet zien. In PR komen toch altijd wat andere namen bovendrijven. Types Gaudin, Gougeard.

xistnc 2 april 2018 om 17:48

Volgens mij zit Theuns daar helemaal niet op te wachten. Wat doet overigens Hofstede steeds in dit type koersen? Stamsnijder ook weer van de partij, die moest gisteren erg vroeg lossen.

HoofdIsVrij 2 april 2018 om 17:53

Vreemde beslissing. Theuns is toch niet op niveau vooralsnog.

schipperaar 2 april 2018 om 18:03

Heerlijk weer die opbouwende kritieken vh panel deskundigen alhier, deugt echt niks bij die ploeg. Met Mikies motor is niks mis gezien de afgelopen week en hopelijk is Theuns snel van zijn rhume verlost, waardevol als knecht die ook de lijnen uit kan zetten, Dumoulin had wel wat wedstrijdkm’s kunnen maken hier.

vlek 2 april 2018 om 18:06

Kun je inhoudelijke argumenten geven waarom het wel een goed idee is om nu Theuns aan te wijzen als kopman? Of lukt het alleen om anderen een stempel op hun hoofd te plakken, zodat je je niet tot dat eerste hoeft te zetten? Beetje flauw.

WernerFranke 2 april 2018 om 18:11

@vlek
Ik denk dat de beslissing om Theuns kopman te maken al veel langer genomen is. Ondanks zijn ziekte wijken ze daar niet van af. Vorig jaar was hij het hele voorjaar onzichtbaar, maar reed hij hier toch top 10.

xistnc 2 april 2018 om 18:14
Quote van schippie:
hopelijk is Theuns snel van zijn rhume verlost, waardevol als knecht

Eventueel. Maar daarmee zeg je dus tevens dat het niet deugt om hem als kopman aan te wijzen.

schipperaar 2 april 2018 om 18:18

@vlek
Zullen we het inhoudelijke aan SUNWEB over laten die hoogst waarschijnlijk iets meer inzage in zijn kundigheid en vorm hebben dan de JUMBO jury die hun handen vol heeft aan hun eige toko aan hun forum te zien?
Het aanwijzen ve kopman houdt niet automatisch in dat ie als eerste de piste op rijdt maar misschien Mikie in al zijn onstuimigheid op het juiste moment wegstuurt, net als Tom ooit bij Timmie deed.
En stop eens met dat eeuwige inhoudelijke, wordt een bodemloze put van lieverlee.
@xistnc
Iets weggeknipt toevallig? Een kopman die kan knechten is goud waard, zou Robert ook sieren dat one 4 all gevoel.
En laat die zielige quotes ook eens achterwege, heb jij toch niet nodig?.

Jungle Man 2 april 2018 om 18:18

Het zou gaaf zijn om Dumoulin eens in P-R te zien

vlek 2 april 2018 om 18:21
Quote:
En stop eens met dat eeuwige inhoudelijke

Prima, ik zal nog even de zolder opduiken om te zien of ik daar een kekke anekdote vandaan kan toveren. Sluiten we deze discussie.

limburgia 2 april 2018 om 18:26

Na weeën van vorig jaar ?

Baukema Tomoulin 2 april 2018 om 18:28

Kokervisie is hier ook niemand vreemd zie ik al. Wat is het toch zonde om fan te zijn van 1 ploeg en daarom een andere ploeg het licht niet in de ogen te gunnen.

schipperaar 2 april 2018 om 18:34

@bauke
Alles went maar een topic over eten levert welgeteld drie reacties op, 2000 nanogram salbutamol al gauw meer dan duizend, wijst wel uit waar de echte interesse schuilt. Gelukkig groeide ik op op het water, kon al vroeg de zon in het water zien schijnen.
Ploeg spreekt overigens van normaal gesproken, schijnt menigeen over het hoofd te zien, zelfs koppen lezen lijkt een opgaaf.

Baukema Tomoulin 2 april 2018 om 18:41

Schippie: wederom spreek je in ondoorgrondelijke beeldspraak. Ik kan nog altijd niet onderscheiden of je juist een onbegrepen filosoof bent, een complete idioot of beide. Maakt ook niet uit, je bent in ieder geval beter dan enkel Sunweb aanmoedigen en TLJ ondermijnen. Anders verval je in een (onbegrepen) karikatuur van jezelf.

huis31 2 april 2018 om 18:44

Is de keuze bij Sunweb zo mager dat Hofstede alle Vlaamse koersen start. Hofstede is /was toch een man voor het Waalse werk? Zou beter deze week in Baskenland rijden.

Fernandi 2 april 2018 om 18:52

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

EddyB1958 2 april 2018 om 19:02

Moet toch eens gaan presteren,want de hele tralala rond hem na zijn Vlaanderen-periode beloofde toch meer.

schipperaar 2 april 2018 om 19:12

@bauke
De zon niet in het water kunnen zien schijnen= afgunstig zijn, mijn taaljuf liep weg met mij, alerts bestonden nog niet en als ik in de haast mn lunchpakketje weer eens vergeten had stond zij altijd een deel af, incusief mandarijntje,
juffrouw Dekkers helaas vrijgezel gebleven,verschil was net te groot.

AWestie 2 april 2018 om 19:31

Onderkoeld raken bij de dopingcontrole? Zat ie in een verkeerd tentje? Klinkt amateuristisch van de verzorgers. Alsof ze hem daar lekker hebben laten koukleumen.

Davide_Formolo 2 april 2018 om 19:43

@Schipperaar Ik snap niet waarom je hier weer een LottoNL – Sunweb discussie van maakt. Het enige dat gezegd wordt, is dat het een vreemde keuze is om Theuns nu al als kopman aan te wijzen. Jammer dat je de discussie compleet omdraait en je weer op je tere filosofische ziel getrapt voelt.

schipperaar 2 april 2018 om 19:44

@awestie
Niet alles op de verzorgers schuiven, ook een renner zelf kan zijn voorzorgs maatregelen nemen, droog hempie en trainingsjack is voldoende.
Bauke verloor ooit op de Ventoux de Tour door al kuchend op de wind met bloot bovenlijf van kleren wisselde, had ie daar maar een tentje gehad want vantoen begon zijn bronchitis en zijn terugval in ak.

mightymert 2 april 2018 om 19:59

@Limburgia

Ik wist niet eens dat ie zwanger was..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair