Theuns: “Mooi cadeau voor de ploeg om twee super jaren af te sluiten”

Theuns: “Mooi cadeau voor de ploeg om twee super jaren af te sluiten”

foto: Sirotti (archief)

zondag 15 oktober 2017 om 19:02

Na vier nipte nederlagen was het in de slotrit van de Presidential Cycling Tour of Turkey dan eindelijk raak voor Edward Theuns. Op een pittige aankomst gaf hij iedereen het nakijken en kon hij al ruim voor de streep zijn zege vieren. De 26-jarige Belg van Trek-Segafredo droeg zijn overwinning op aan zijn teamgenoten. “Het is een prijs voor de ploeg, omdat ze zo hard hebben gewerkt de gehele week”, vertelt hij na afloop aan onder andere WielerFlits.

Blij met vertrouwen
“Het is een enorm opluchting”, steekt Theuns van wal. “Het team heeft super gewerkt, de gehele week. Tot aan gisteren werd ik steeds verslagen op kracht en snelheid door Sam Bennett. Ik deed niets fout, hij was gewoon sneller. Gisteren maakten we een fout in de laatste tweehonderd meter en dat kostte me de zege. Ik ben er bijna zeker van dat ik gisteren had kunnen winnen. Na afloop was ik boos, teleurgesteld en gefrustreerd, eigenlijk de gehele avond lang. Dat ik daarom nu hier win, daar ben ik super blij mee. Het is een prijs voor de ploeg, omdat ze zo hard hebben gewerkt. Ze bleven vertrouwen in me houden en dat was erg belangrijk.”

‘Groene trui bonus’
Het streven van de Amerikaanse ploeg was om minstens een etappe te winnen. “Dat dit op het einde lukt, is mooi. De groene trui is daarnaast een bonus, want ik had er niet op gerekend dat ik die mee zou nemen. Bennett won vier ritten, dus is het leuk om in de slotrit die trui toch nog van hem over te nemen. Maar ik ben vooral erg blij met het werk dat de ploeg voor me heeft gedaan. Zo konden we het seizoen op een mooie wijze afsluiten. Nu neem ik eventjes pauze en kijk ik alweer vooruit naar komend seizoen. Ik zit met mijn hoofd namelijk al een beetje bij de klassiekers. Een klimmetje zoals deze lijkt wel een beetje op die we kennen uit de klassiekers”, knipoogt de Belg.

Pluim voor Coledan en Van Poppel
“Vooral Marco Coledan en Boy van Poppel moet ik echt bedanken, zij hebben een aantal fantastische lead outs gedaan”, benadrukt Theuns nog eens het ploegbelang. “Daar zijn zij echt super sterk in. Ook vandaag zetten ze me weer perfect af aan de voet van de klim. Daarna besloot ik direct vol door te trekken. Toen ik omkeek zag ik dat we een klein gaatje hadden. Ik was een beetje verrast dat Bennett overnam, maar daar ben ik hem dankbaar voor. Hij kwam in de voorlaatste bocht ineens onderdoor. Ik vond dat hij behoorlijk snel ging en ik had al gezien dat de klinkertjes glommen. Daarna viel hij. Gelukkig kon ik mijn fiets controleren en om hem heen rijden. Ik zag dat Matteo Pelucchi niet veel meer over had, maar ik wel. Ik dook eventjes in zijn wiel en ben er toen ruim over gekomen.”

Afscheidscadeau
Theuns was zo ziek van zijn vierde plek van zaterdag, dat hij aanvankelijk niet aan de ritzege dacht. “Vanmorgen zei ik tegen de ploegleiders dat ik me niet goed voelde, omdat ik nog steeds zo teleurgesteld was van gisteren. Maar ik weet van mezelf dat ik door de adrenaline in de finale altijd de wil heb om een koers te winnen. Ik ben dan ook enorm blij dat ik de overwinning kon pakken in de allerlaatste koers die ik voor Trek-Segafredo heb gereden. Het is een mooi cadeau om twee fantastische jaren mee af te sluiten. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die zij mij hebben geboden. Ook voor de steun die ik kreeg na mijn valpartij in de Tour de France van vorig jaar. Ik kwam door hen terug op een hoger niveau dan dat van voor mijn val”, aldus Theuns, die volgend seizoen in de kleuren van Sunweb koerst.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Abraham Olano 15 oktober 2017 om 19:20

Denk goed voor het artikel om ook zijn nieuwe ploeg te vermelden :-)

0
Koel 15 oktober 2017 om 19:52

@Abraham Olano
SUNWEB…:-)

0
Sephiroth 15 oktober 2017 om 21:14

Of theuns liet het bewust weg Abraham.. kan ook. in ieder geval een mooie reactie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone