Theo Bos twijfelt over voortzetten carrière

Theo Bos twijfelt over voortzetten carrière

foto: Wouter Roosenboom

zondag 16 april 2017 om 09:29

Theo Bos denkt serieus aan stoppen. Dat zegt de baanwielrenner tegen de NOS nadat hij zich niet wist te kwalificeren voor de finaleronde van het WK op het onderdeel kilometer. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Misschien is het nu wel tijd om te gaan”, zegt de 33-jarige Bos.

De woorden van Bos kwamen nadat hij ruim een seconde tekort kwam op de kilometer tijdrit. “De klok liegt nooit en een gat van 1,6 seconde met de nummer een is heel erg groot. Ik ben op dit moment niet goed genoeg. Dat is de realiteit”, is hij duidelijk. “Ik ben 33. Ik ga geen reuzensprongen meer maken en het gat met de wereldtop – zeker op de sprint – is onoverbrugbaar. Sprinten vind ik eigenlijk het mooiste aan baanwielrennen en dat niveau ga ik zeker niet meer halen.”

Wanneer hij precies gaat stoppen, weet Bos nog niet. “Vorig jaar reed ik nog naar het zilver op de kilometer en nu kom ik er bij lange na niet aan te pas. Ik ga kijken naar wat ik afgelopen half jaar heb gedaan en wat ik kan verbeteren”, zegt de oud-wegrenner.

Vandaag werd bekend dat het WK baanwielrennen van volgend jaar in Apeldoorn plaatsvindt. “Dat zou een mooi laatste doel kunnen zijn, maar er zijn vijf, zes sprinters in Nederland die ontzettend hard rijden, dus ik moet me ook nog maar eens zien te plaatsen”, zegt Bos.

Dit artikel delen:

13 Reacties

alsjewint 16 april 2017 om 09:39

Als je zoveel tekort komt op de winnaar en op die leeftijd, dan lijkt me zijn conclusie dat hij dat gat niet meer kan dichten heel realistisch. Blijft de vraag hoeveel lol houdt hij in het fietsen, genoeg om door te gaan met het WK in Apeldoorn volgend jaar of kan hij het dan niet meer opbrengen. We wachten het af.

krypton 16 april 2017 om 09:41

Sportief gezien is het inderdaad hoog tijd om te stoppen. Het niveau dat hij haalt is gewoon niet meer voldoende om mee te doen met de besten. Als je echter nog plezier hebt in het trainen en überhaupt meedoen in de wedstrijden dan is dat een reden om à la Rintje Ritsma gewoon vrolijk door te gaan.

schipperaar 16 april 2017 om 09:55

@ajw
Henry Rono won de 400 horden nog op 40 jarige leeftijd, kan nog best maar als het plezier ontbreekt haalt ie die 2 sec niet in.

Fast Freddy 16 april 2017 om 10:13

@schipperaar
Alhoewel leeftijd inderdaad niet alles zegt, noem je een heel andere discipline. Bij het sprinten speelt leeftijd wel degelijk een rol. Zeker bij Bos met zijn break van 5 jaar.

flashke 16 april 2017 om 10:15

@schipperaar
Ik heb een collega van 63 jaar en die doet zijn werk nog steeds perfect. Jammer genoeg zijn advocaten geen baanwielrenners, net als je geen hordenlopers met baanwielrenners kunt vergelijken. Als je 33 bent en je zit zo’n eind van de wereldtop, moet je kijken of het wel nuttig is.
Anderzijds ben ik er wel van overtuigd dat Bos beter kan dat wat hij nu heeft laten zien. Zal misschien wat ziekjes geweest zijn ofzo.

vliegende-brommert 16 april 2017 om 10:25

@schipperaar Rono zul je wel niet bedoelen. Was lange afstandsloper 5000/10.000m en belande door alcohol misbruik zelfs in de gevangenis. Is van voor mijn tijd, maar bedoel je niet Edwin Moses die onverslaanbaar op de 400h was.

schipperaar 16 april 2017 om 10:29

@freddy en flashke
400 horden is wel degelijk explosief maar negroide types zijn bij voorbaat atletischer en explosiever. Als Theo vijf jaar sabbat heeft gehad wordt het idd een moeilijke opgaaf.

schipperaar 16 april 2017 om 10:33

Helemaal gelijk, Moses pakte alles. Bizar dat juist de groten als Rono, Gascoigne, Shaffy het spoor bijster raakten.

KnightBiker 16 april 2017 om 11:07

Sprinten gaat em niet meer worden… Maar heeft hij de duur nummers al geprobeerd eigenlijk? Scratch, punten koers, ploegkoers, dat soort dingen. Dat zou met zij ervaring op de weg toch moeten kunnen…

limburgia 16 april 2017 om 14:20

Nog een jaartje bij Roompot proberen misschien ?

maklukzat 16 april 2017 om 17:55

Had gewoon op de weg moeten blijven rijden. Elk jaar wel goed voor een paar overwinningen.

DeGroteMolen 16 april 2017 om 18:09

Nog een paar jaar 6 daagse circuit, dat zou Bos moeten kunnen lijkt me toch. Anders beter stoppen voor het een echte afgang gaat worden. Was ooit zeker een wereldtopper.

JeDaRe 16 april 2017 om 18:25

Die zes maanden Japan spreekt hij bijna uit als een verplicht nummer… Misschien beter even vakantie nemen, reflecteren en een alternatieve weg richting Apeldoorn zoeken? Gun deze man nog eens een dikke overwinning, maar dat doe ik al enige jaren.

Headlines

Materiaalzone

Populair