Theo Bos naar wereldbeker Hong Kong voor teamsprint

dinsdag 29 december 2015 om 20:35
Theo Bos naar wereldbeker Hong Kong voor teamsprint

foto: MTN-Qhubeka

Theo Bos zal – zoals verwacht – in januari afreizen naar de wereldbeker baanwielrennen in Hong Kong. Daar zal de renner van Dimension Data, die afgelopen weekend bekendmaakte zich volledig op de baan te richten, samen met Roy van den Berg en Matthijs Büchli de teamsprint rijden.

Het vaste teamsprint-trio (Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland, Hugo Haak) rijdt een week eerder in Rotterdam en zal niet naar Azië gaan. De KNWU heeft dat bevestigd op haar website. Bondscoach René Wolff laat Bos terugkeren op de baan, voor het eerst sinds zijn keuze voor de weg in 2008. Ook BMX’er en baansprinter Van den Berg is nieuw.

‘Aantonen van toegevoegde waarde te zijn’
WielerFlits
kwam eerder vandaag met een achtergrondverhaal over de keuze van Bos en Van den Berg om zich te mengen in de strijd om een selectie voor Rio de Janeiro. De Duitse keuzeheer van de Nederlandse ploeg zegt open te staan voor de rappe mannen: “Wanneer hij (Bos, red.) kan aantonen voor het team van toegevoegde waarde te zijn, dan is hij welkom. Het is mijn taak het snelste team samen te stellen.”

De wereldbekerwedstrijden in Hong Kong vinden plaats op 16 en 17 januari.


Lees ook: De kansen op olympisch succes voor Theo Bos, de route naar Rio de Janeiro (achtergrond)

Dit artikel delen:

6 Reacties

SolerEritrean 29 december 2015 om 21:03

TheoBosFlits

0
Daan° 29 december 2015 om 22:15

Ja haha klopt @Soler. Ineens alle aandacht voor de baan :p. Persoonlijk heb ik niks met de baan, vind het heel jammer dat Bos weer naar de baan gaat.

0
Koersmaniak 29 december 2015 om 22:40

Bmx en sprinten lijken me mijlenver van elkaar af te liggen.

0
Henki 29 december 2015 om 22:52

@Koersmaniak, valt reuze mee. Beide een korte inspanning. Ik meen dat meerdere baansprint toppers de achtergrond als BMXer hebben (dacht een van de Nederlandse dames bijvoorbeeld ook).

0
tendam 29 december 2015 om 22:52

@koersmaniak
Blijkbaar toch niet, ook Hoogland en Ligtlee (beiden Europees kampioen sprint) waren vroeger bmx-ers.

0
Thijs E 29 december 2015 om 23:00

Afgelopen jaar naar de BMX worldcup in Papendal geweest. Kost drie knaken en twee Bounties entree en is zeer de moeite waard. Het is één lange sprint naar de finish. Met hindernissen :) . Spektakel ten top, relaxte sfeer.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone