Theo Bos na ruim twaalf jaar weer de beste tijdens Wereldbeker-Keirin

Theo Bos na ruim twaalf jaar weer de beste tijdens Wereldbeker-Keirin

foto: Cor Vos

Door Tim van Hengel
zaterdag 26 januari 2019 om 17:16

Theo Bos was verantwoordelijk voor het tweede Nederlandse succes tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Hongkong. Nadat Kirsten Wild en Amy Pieters al de Madison op hun naam schreven, was Bos de beste op de Keirin. Een bijzondere overwinning, want de vorige keer dat hij een wereldbekerzege boekte op dit onderdeel was ruim twaalf jaar geleden.

Bos stond tijdens deze cyclus van de Wereldbeker al eens op het podium op de Keirin, nadat hij derde eindigde in Londen. In Parijs was hij ook al vijfde, dus in Hongkong mocht wel wat worden verwacht van de 35-jarige Hierdenaar. In de eerste ronde won hij zijn heat door Juan Peralta Gascon te verslaan en ook voor de tweede ronde slaagde hij met glans.

Het leverde Bos een plekje in de finale op, waarin hij onder andere Hugo Barrette en Yudai Nitta trof – sprinters die ook al eens op het podium stonden. De Nederlander, die uitkomt voor BEAT Cycling Club, snelde ook in de eindstrijd naar de zege, wat hem de gouden medaille opleverde. Tomoyuki Kawabata eindigde op de tweede plaats, Jeseok Oh werd derde.

Sydney 2006
Bos’ laatste wereldbekerzege op de Keirin dateert van november 2006. In Sydney troefde hij destijds de Australiër Ryan Bayley en de Duitser René Wolff af. “Ik ben heel blij met deze wereldbekeroverwinning, het was al weer even geleden. Nu even genieten en dan voorbereiden op het sprinttoernooi van morgen.”

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Theo Bos
flag-nr1 flag-jp Tomoyuki Kawabata
flag-nr1 flag-kr Jeseok Oh

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 26 januari 2019 om 20:55

Wordt ie wel weer voor Japan uitgenodigd zo

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair