Thalita de Jong wint op Cauberg, Lisa Brennauer pakt eindzege

Door , zondag 6 september 2015 om 16:18
Thalita de Jong wint op Cauberg, Lisa Brennauer pakt eindzege

Thalita de Jong - foto: Sirotti (archief)

Thalita de Jong heeft de laatste etappe in de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De Nederlandse van Rabo-Liv wist op de laatste meters van de Cauberg een ferme versnelling te plaatsen die haar de ritzege opleverde. Na een attractieve koers door Limburg hield klassementleidster Lisa Brennauer (Velocio-SRAM) stand. De Duitse mag het eindklassement op haar palmares bijschrijven.

In de rit door het Limburgse heuvelland was er een kopgroep van elf vrouwen, met daarbij onder andere Roxane Knetemann. In het peloton leidde Boels Dolmans de achtervolging. Op de derde beklimming van de Cauberg – op 35 kilometer van de streep – werd de kopgroep ingerekend door een op hol geslagen peloton, dat inmiddels nog maar bestond uit ongeveer dertig rensters. Deze sprong uiteen in een nieuwe kopgroep van dertien.

Claudia Lichtenberg (Liv-Plantur) vond het niet hard genoeg gaan en ging solo op pad. De achtervolging stokte, waardoor er rensters terug konden keren. Jessie Daams (Lotto Soudal Ladies) ging in de contra-attack, maar kwam niet dichterbij. Toen zij ingerekend werd, had Lichtenberg 44 seconden voor. De Duitse wist het echter ook niet vast te houden. Elke keer veranderde het wedstrijdbeeld.

Een nieuw drietal sprong weg, met daarbij Elisa Longo Borghini en Megan Guarnier. Onze landgenote Thalita de Jong, de best geplaatste vooraan, was ook mee. Zij hadden 25 seconden voor met nog tien kilometer te gaan, maar drie kilometer later werden zij teruggehaald door Trixi Worrack. De koers viel geen moment stil tot de voet van de laatste Cauberg-klim.

Knetemann sprong weg, terwijl in het favorietengroepje het tempo stokte. Solo kwam de Rabo-Liv-renster aan de voet. Achter haar viel ploegmate Lucinda Brand aan, waardoor Knetemann teruggepakt werd. In extremis ontsnapte De Jong nog, waardoor zij de slotrit op haar naam mocht schrijven. De eindzege ging naar Lisa Brennauer.

flag-nl Boels Rental Ladies Tour 2015 (2.1)
Uitslag etappe 6: Bunde – Valkenburg (117,5 km)

1. flag-nl Thalita de Jong (Rabo-Liv) in 3u08m36s
2. flag-it Elisa Longo Borghini (Wiggle Honda) op 1s
3. flag-de Lisa Brennauer (Velocio-SRAM) z.t.
4. flag-nl Lucinda Brand (Rabo-Liv) op 2s
5. flag-nl Ellen van Dijk (Boels Dolmans) z.t.
6. flag-us Megan Guarnier (Boels Dolmans) z.t.
7. flag-nl Roxane Knetemann (Rabo-Liv) op 5s
8. flag-nl Amy Pieters (Liv-Plantur) z.t.
9. flag-de Claudia Lichtenberg (Liv-Plantur) z.t.
10. flag-au Amanda Spratt (Orica-AIS) op 27s
Volledige uitslag

Eindklassement Boels Rental Ladies Tour 2015
1. flag-de Lisa Brennauer (Velocio-SRAM) in 14u29m26s
2. flag-nl Lucinda Brand (Rabo-Liv) op 13s
3. flag-nl Ellen van Dijk (Boels Dolmans) op 20s
4. flag-nl Thalita de Jong (Rabo-Liv) op 23s
5. flag-it Elisa Longo Borghini (Wiggle Honda) op 40s
6. flag-us Megan Guarnier (Boels Dolmans) op 49s
7. flag-nl Amy Pieters (Liv-Plantur) op 52s
8. flag-nl Roxane Knetemann (Rabo-Liv) op 1m10s
9. flag-de Trixi Worrack (Velocio-SRAM) op 1m27s
10. flag-nl Annemiek van Vleuten (Bigla) op 1m36s
Volledig eindklassement

Dit artikel delen:

13 Reacties

IljoKeisseFan 6 september 2015 om 16:21

Edit redactie: Als het je niet interesseert, reageer dan niet.

Moess1e 6 september 2015 om 16:27

Wanneer ga jij nou grammatica?

hoekserenner 6 september 2015 om 16:28

@ IljoKeisseFan, wanneer snap jij nou eens dat niemand jouw mening iets interesseert?

tverzetje 6 september 2015 om 16:29

Het was echt een mooie koers om te zien! Voortdurend wisselende situaties in de koers. L1 heeft het perfect in beeld gebracht en het commentaar van Marianne Vos was ook fijn om te horen.

tendam 6 september 2015 om 16:30

Knap van die De Jong, ik dacht dat zij meer een tijdrijder was, bij de jongeren dan.

Ciclismo92 6 september 2015 om 16:34

Ik heb dit niet kunnen zien (tijdsverschil), maar het klinkt als een hele attractieve wedstrijd. Dan pakt het toch niet uit of het mannen, vrouwen, junioren of continentale renners zijn, als er maar mooie koers is.

KnightBiker 6 september 2015 om 16:38

@Ikf
Ik interesseer me wel degelijk, niet dat ik verder iets te melden heb (het levert niet de meest onzinnige discussies op vol met doping beschuldigingen zoals de mannen wedstrijden) over vrouwen wielrennen maar ik wil wel degelijk de uitslagen en wedstrijd verslagen van de belangrijkste dames wedstrijden lezen. Er is juist te weinig aandacht voor dames wielrennen in de media, er moet meer dames wielrennen op TV komen om interesse te kweken, dat WF er over bericht is een goed begin.
Ik zou heel erg graag een dames parijs roubaix zien bijvoorbeeld, de dames ronde van vlaanderen live op tv en weer een dames versie van de amstelgold race. De onbekende races voor de dames maken dat de interesse achterblijft, de belangrijkste races dienen te samen met de heren wedstrijden georganiseerd te worden en voor de 1 daagse wedstrijden moet dat makkelijk kunnen.

Dus ga ergens anders trollen, en vooral: als het je niet interesseert, lees en reageer dan vooral niet, het is geen verplichting.

Lombarda 6 september 2015 om 16:51

Spreek niet voor anderen @iljokeissefan, en als je het dan toch wilt doen, dan graag in begrijpelijke taal.

Cadellie 6 september 2015 om 16:52

Dames en demarreren zijn er ook 2

petoi 6 september 2015 om 18:33

Super spannende etappe en dan niet zoals de mannen alleen de laatste 5km maar gewoon 25km lang! Elke minuut veranderde het scenario.

NumberSeventeen 6 september 2015 om 18:49

Echt een mooie koers.

Coldeportes 7 september 2015 om 02:08

Goed in beeld gebracht op L1, live de hele tijd. Spannende koers en Marianne Vos die zeer professioneel commentaar gaf. Leuk!!

LinusGerdemann 7 september 2015 om 12:37

Helemaal eens met Coldeportes.

Verder is de vrouwenkoers gewoon heerlijk om naar te kijken. Een spervuur aan demarrages. In tegenstelling tot het mannenwielrennen zie je dat de dames erin vliegen. As je gistere ook weer naar de Vuelta kijkt met dat afwachtende koersen dan is dit pure reclame.

Headlines

Materiaalzone

Populair