Thalita de Jong weg bij Experza-Footlogix door meningsverschil

vrijdag 14 september 2018 om 13:56
Thalita de Jong weg bij Experza-Footlogix door meningsverschil
Wielerflits Kort

Thalita de Jong zit al sinds 1 juni zonder ploeg. Op die datum werd haar contract met wielerploeg Experza-Footlogix, die zou doorlopen tot eind 2019, ontbonden. Oorzaak van de breuk met de ploeg van teammanager Christel Herremans is een meningsverschil. De Jong is ondertussen nog altijd overreached en kan daardoor niet koersen.

Het nieuws komt naar buiten in een uitgebreid verhaal van BN/De Stem. Volgens teammanager Herremans heeft De Jong last van een mentaal probleem en is ze fysiek niet overtraind. De artsen waarmee de ploeg samenwerkt hebben geen oorzaak gevonden waardoor De Jong niet zou kunnen koersen. Rik van Dongen, de manager van De Jong, spreekt dat tegen. “Er ligt een rapport van een medische professor die zegt dat Thalita overreached is en daardoor niet kan koersen en rust moet houden. Daar moet ik het bij houden.”

“Ik zie het als de grootste teleurstelling in mijn carrière als teambaas”, aldus Herremans. De breuk met De Jong betekent ook het einde van de wegploeg van Experza-Footlogix. “Met de wegploeg ga ik nu niet meer verder. Wel met het veldrijden.”

Wanneer en bij welke ploeg De Jong haar comeback maakt is nog onduidelijk. “Thalita is nu eerst bezig om proberen weer te gaan werken aan een wedstrijdopbouw”, aldus Van Dongen. In januari 2017 kwam De Jong hard ten val in de wereldbekerveldrit van Hoogerheide, daarna volgde een periode vol tegenslagen. In de hoop zo snel mogelijk weer te kunnen koersen overbelaste ze haar lichaam, waardoor ze overreached raakte, een vorm van overtraining.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Patrick 14 september 2018 om 14:04

Roompot?!

HoofdIsVrij 14 september 2018 om 14:12

Hopelijk komt ze er weer bovenop.

west 14 september 2018 om 14:34

Altijd een beetje matig als het bestaan van een organisatie staat of valt bij de gratie van 1 “werknemer”. Maar is helaas de realiteit op alle niveau’s binnen het wielrennen.

Mwielerfan 14 september 2018 om 17:38

Sneu om contract te ontbinden als ze niet presteert. Dat risico loop je nu eenmaal als ploegleider.
Karaktermoord om het niet te willen accepteren en je achter een onduidelijke diagnose te schuilen en dan maar ongefundeerde psychologische claims te maken. Hoop dat dit figuur snel uit wielrennen verdwijnt

petoi 15 september 2018 om 10:44

Speelt wel meer bij deze ploeg, helft van de rensters is al aan het begin van het jaar de deur gewezen. Gisteren uit de rittenkoers in de Ardeche gezet door de UCI omdat ze maar met 3 aan de start van de wedstrijd waren. (daags voor de wedstrijd was een renster aangereden op training, organisatie wilde clementie verlenen en dreigde de koers af te lasten maar UCI reageerde niet op dreigement en toen besloot de ploeg om zich terug te trekken zodat de koers kon doorgaan)

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone