Thalita de Jong moet kruis zetten door veldritseizoen

dinsdag 3 december 2019 om 08:23
Thalita de Jong moet kruis zetten door veldritseizoen

foto: © Paul Hinnick

Thalita de Jong komt dit veldritseizoen niet in actie. De 26-jarige renster is vorige week geopereerd aan haar rug, waardoor de wereldkampioen van 2016 een kruis kan zetten door haar veldritseizoen.

De Jong kwakkelde al sinds de Lotto Belgium Tour met haar rug. In overleg met haar nieuwe team Chevalmeire heeft de Nederlandse besloten om zich direct te laten opereren. Volgens dokter Geert Mahieu is de operatie van De Jong succesvol verlopen.

“Ik voel mij goed na de operatie en heb weinig pijn”, laat De Jong weten. “Ik zal nu twee weken plat moeten liggen voordat de revalidatie van start gaat op een goede locatie.”

Chevalmeire verwacht dat De Jong in het voorjaar van 2020 haar rentree zal maken.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vinyakke 3 december 2019 om 08:46

Nog altijd maar 26? Gaat precies toch ook al een tijdje mee…

Cadellie 3 december 2019 om 08:54

Het is hard zeggen, maar die gaat nooit meer op niveau komen… Ik hoop uiteraard het tegendeel!

toke 3 december 2019 om 14:05

Dat is nog eens een hart onder de riem steken.

Refie 3 december 2019 om 09:08

Bij Thalita de Jong denk ik altijd meteen aan de val in Hoogerheide, stond daar aan het lint, vooral dat ze na 25m weer van de fiets moest. https://www.youtube.com/watch?v=fNaO1LHnNS4

sooike 3 december 2019 om 11:06

Opnieuw forse tegenslag voor deze sympathieke renster. Ze heeft al getoond een sterk karakter te hebben, dus ik hoop dat ze straks weer op niveau komt. Sterkte de komende tijd Thalita en blijf alles positief zien, ook al zal dat soms wel moeilijk zijn !

west 6 december 2019 om 18:21

26 ondertussen.. En het damesveldrijden wordt langzaam overgenomen door tieners en beloftes die het niveau met de minuut omhoog jagen.. De kans dat ze terugkomt is groot, want ze heeft een trouwe ploeg, maar de kans is ook groot dat ze bij terugkomst om twintigste en dertigste plaatsen gaat strijden…

Headlines

Materiaalzone

Populair