Thalita de Jong maakt in januari rentree in het veld

dinsdag 12 december 2017 om 13:33
Thalita de Jong maakt in januari rentree in het veld

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Thalita de Jong keert in januari terug in de cross na bijna een jaar vol blessureleed. Dit laat de 24-jarige renster in een korte reactie weten aan Sporza. De wereldkampioene van 2016 hoopt aan de start te staan van het Nederlands kampioenschap op 13 januari.


De Jong kwam begin dit jaar hard ten val in de wereldbekercross van Hoogerheide, waarbij ze een spierscheuring in haar bovenbeen opliep. Als gevolg van haar val kon ze haar wereldtitel van 2016 niet verdedigen. Na een moeilijke periode is er naar eigen zeggen licht aan het einde van de tunnel. “Ik hoop dat ik op 13 januari aan de start sta van het Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen. Ik haal op training weer de waarden die ik ook wist aan te tikken twee jaar geleden.”

De Nederlandse verruilt deze winter Lares-Waowdeals voor Experza-Footlogix, de nieuwe formatie van teammanager Christel Herremans. Die laatste koestert de hoop op een snelle terugkeer van haar poulain, maar houdt nog een kleine slag om de arm. “We hopen dat Thalita in januari haar comeback kan maken in het veld. Lukt dat echter niet, dan verleggen we onze focus.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Emergo 12 december 2017 om 16:42

Nu nog wat aan de techniek werken en wie weet. Kan nog gezellig worden in Valkenburg.

Hoebele 12 december 2017 om 16:46

Volgens mij kiest ze bewust om niet vóór 1 januari al het veld in te gaan; haar relatie met Lares is/was niet al te best.

maklukzat 12 december 2017 om 18:31

Wordt steeds drukker aan de top bij de dames.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair