Thalita de Jong maakt eerste meters op de weg na rugoperatie

zaterdag 4 april 2020 om 13:34
Thalita de Jong maakt eerste meters op de weg na rugoperatie

foto: Paul Hinnick

Thalita de Jong heeft vandaag haar eerste ronde buitenshuis gefietst sinds haar rugoperatie. Eind november ging de renster onder het mes na aanhoudende rugproblemen, maar ondertussen is ze aan de beterende hand.

De Jong mocht vandaag van de fysiotherapeut voor het eerst weer op de weg fietsen, nadat ze eerder al op de crosstrainer mocht oefenen. “Ik kan niet wachten om langzaamaan de rustige ritten te gaan uitbouwen, want die dertig minuutjes vlogen voorbij”, laat de wereldkampioene veldrijden van 2016 weten op haar social media.

Voorzichtig
Omdat ze vanwege de coronacrisis niet bij de fysiotherapeut kan langsgaan en haar rug dus niet behandeld kan worden, moet de rensters, die sinds dit seizoen uitkomt voor Chevalmeire, nog wel voorzichtig zijn. “Dagelijks heb ik overleg met mijn fysiotherapeut en trainster om te zien wat ik per dag kan doen.”

Voorlopig blijft ze afwisselen tussen haar fietstrainer, de weg en de crosstrainer. “Hiernaast nog dagelijks wat oefeningen om de rompstabiliteit te versterken. Maar weer een stapje vooruit dus”, klinkt ze tot slot opgelucht.

Dit bericht bekijken op Instagram

🥁🥁 Yes! Ik mocht vandaag van de fysiotherapeut voor het eerst eens op de weg gaan proberen! Kan niet wachten om langzaam aan de rustige ritten uit te gaan bouwen, want die 30 minuutjes vlogen voorbij 😛 Door de Corona tijden is het niet mogelijk om bij de fysiotherapeut langs te gaan, waardoor ik nog wel voorzichtig moet zijn omdat mijn rug niet behandeld kan worden. Dagelijks overleg met fysiotherapeut en trainster om te zien wat ik kan doen per dag. Ik zal wel blijven afwisselen voorlopig tussen @wahoofitnessofficial / @wahoo_benelux #kickr rollen , de weg en de crosstrainer. Hiernaast nog dagelijks wat oefeningen voor de rompstbiliteit te versterken. Maar weer een stapje vooruit dus ! 😁🥳 #goednieuws #stapvoorstap #geduldwordtbeloond @chevalmeire @abus_benelux @abus_cycling @deccasportswear @gripgrab @srtservicerepair @mijn_brabantse_wal @challengetires @_stealthwheels_ @qtcycletech @fietsenmaes @stevensbikeshamburg @stevens_official @6dsportsnutrition

Een bericht gedeeld door Thalita de Jong (@thalitadejong) op

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair