Thalita de Jong: “Koppositie gepakt en behouden”

zondag 10 januari 2016 om 15:13
Thalita de Jong: “Koppositie gepakt en behouden”

foto: Youri IJnsen/WielerFlits

Thalita de Jong verzekerde zich vanmiddag van de Nederlandse titel in het veldrijden bij de elite vrouwen. De renster van Rabobank maakt een uitstapje naar het veld en troefde Sabine Stultiens en Maud Kaptheijns af. Een goede start was belangrijk, vertelde ze na afloop aan onder andere WielerFlits. “Het is mij gelukt!”

Volle bak starten
“Ik was van plan om volle bak te starten en proberen die koppositie te pakken en te behouden. Dat was heel belangrijk op dit rondje, vooral tactisch”, aldus De Jong, die daarmee alles in eigen handen had. “Ik bleef gewoon op kop en probeerde goed aan te zetten, want ik wist dat ze dan zouden kraken.”

Dat plan slaagde en alleen ging ze dan ook de slotronde in. “Ik had zes seconden voor, toen zeiden ze in de tweede post ‘geen risico meer nemen, op kop blijven en als eerste door de laatste bocht’. Dat heb ik gedaan. Het is mij gelukt!”, aldus een blije Nederlands kampioene.

De Jong is opvolgster van Marianne Vos, maar wil zich niet in haar rijtje scharen. “Ik ben nog in ontwikkeling, Marianne is klasse apart”, aldus de Rabo-renster, die het veldrijden deze winter ‘erbij deed’. “Ik ben blij dat ik vorderingen kan maken. Wie weet wat er nog voor mij op het pad ligt.”

WK Heusden-Zolder: “Wie weet wat daar kan”
Het WK in Heusden-Zolder is een doel eind deze maand. In de aanloop daar naartoe gaat De Jong op trainingskamp en rijdt ze de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide. “Wie weet wat daar kan”, lacht ze. “Ik ga met dezelfde instelling naar die wedstrijden toe, ik ga mijn uiterste best doen en ik kijk wel waar ik strand.”

De Jong blijft zich voorlopig op de weg focussen, maar sluit niet uit over een paar jaar nog eens een winter alles op de cross te zetten. Volgend jaar kiest ze haar veldritten uit.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone