Tevredenheid overheerst bij Valgren en Colbrelli

maandag 18 april 2016 om 09:35
Tevredenheid overheerst bij Valgren en Colbrelli

Foto: Sirotti

Michael Valgren (Tinkoff) en Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) stonden zondag met gemengde gevoelens op het podium van de Amstel Gold Race. Ze waren immers dichtbij de overwinning, maar tevredenheid overheerst bij het jonge duo.

“Ik ben erg blij”, zegt Valgren op de website van Tinkoff. “Ik had graag gewonnen, dat was waar ik vooraf op mikte en het is jammer als je dan zo dichtbij bent, maar ik ben nog steeds erg blij. Dit is een geweldig resultaat voor mij.”

De 24-jarige Deen maakte een goede indruk op de Cauberg. “De laatste twee en een halve kilometer waren erg pijnlijk. Ik viel niet per se aan om naar Gasparotto te rijden. Ik reed gewoon een hard tempo en de andere mannen wilden niet mee.” Hierdoor kwam hij uiteindelijk als enige bij de Italiaan. “Daarna móesten we wel doorrijden. Gasparotto kon niet echt kopbeurten doen, dus dacht ik: okay, als ik gewoon naar links stuur en hard op kop rijd om het peloton voor te blijven, zou ik hem misschien nog kunnen verslaan in de sprint, maar ik bleek uiteindelijk kapot te zitten.”

“Hopelijk ga ik de Amstel Gold Race ooit eens winnen”, vervolgt Valgren. “Vorig jaar voelde ik me al uitstekend. Dit is een koers die me erg goed ligt.”

Tot die ontdekking kwam ook Sonny Colbrelli zondag. Hij won achter Gasparotto en Valgren de groepssprint. “Het is jammer dat het niet meer samen troepte”, stelde hij tegen Belga. “Maar met een derde plaats in zo’n klassieker kan ik niet anders dan blij zijn. Op de Cauberg zat ik in derde positie. Ik zag Gasparotto vertrekken, maar ik dacht dat de grotere ploegen het gat wel zouden dichten. Met wat ik nu weet, had ik het misschien anders gedaan. Maar dit is zonder twijfel een uitstekend resultaat.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wigo 18 april 2016 om 09:48

Colbrelli tevreden?
Oh… daarom sloeg hij zijn stuur zowat doormidden toen hij over de finish kwam… dat was zeker van blijdschap…
NOT!

Gees 18 april 2016 om 09:57

En achteraf overheerste de blijdschap, Wigo.

Sonnycolbrelli 18 april 2016 om 13:32

Ja is gewoon een lekker resultaat voor Sonny

Plaggie 18 april 2016 om 15:14

‘Ik dacht dat de grotere ploegen het wel dicht zouden rijden.’ Bleef hij daarom zitten? Wat naïef. In 1,1 km is er toch veel te weinig tijd om echt iets georganiseerd te krijgen?

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone