Tevredenheid overheerst bij Armstrong

maandag 21 juni 2010 om 10:31

Lance Armstrong kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn deelname aan de Ronde van Zwitserland. Dat vertelde de Amerikaan tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. De zevenvoudig Tourwinnaar werd tweede in het eindklassement en kwam uiteindelijk 12 seconden tekort op winnaar Fränk Schleck.

Zondag werd hij elfde in de afsluitende tijdrit. Het was een hele zware chrono waarin geen recuperatiemoment zat. “Het was vandaag ook een interessante werkdag. Ik moet tevreden zijn. Ik wist ook niet wat ik van deze tijdrit mocht verwachten. Ik had een goed gevoel, ook al valt dat niet af te leiden uit mijn resultaat. Ik zat heel comfortabel in het zadel en had veel zelfvertrouwen.”

Armstrong vertrekt vol vertrouwen richting de Tour. “Derde in de Ronde van Luxemburg, tweede in die van Zwitserland. Dat lijstje vul ik in de volgende wedstrijd aan,” grapte Armstrong. “Nu komt het erop aan om gezond te blijven, te recupereren en nog wat bij te sleutelen zodat ik over anderhalve week topfit naar Rotterdam kan.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone