Tevreden Thibau Nys derde op WK: “Ik heb er het maximale uitgehaald”

zondag 30 januari 2022 om 09:11
Tevreden Thibau Nys derde op WK: “Ik heb er het maximale uitgehaald”

Thibau Nys (rechts) op het podium - foto: Cor Vos

Thibau Nys kende geen vlekkeloze voorbereiding richting het WK veldrijden voor beloften mannen, maar stond na afloop van de cross wel gewoon op het podium. De 19-jarige renner kwam als derde over de streep en veroverde zo de bronzen medaille. “Ik denk dat ik heel erg tevreden mag zijn”, is zijn conclusie in gesprek met onder meer WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nys won rond de jaarwisseling drie U23-crossen op rij en leek helemaal klaar voor de kampioenschappen. Toen kwam echter het BK in Middelkerke. Nys kende een slechte dag en tot overmaat van ramp liep hij na een val ook nog eens een zware schouderblessure op. Zijn WK-deelname kwam in gevaar, maar de Europese kampioen op de weg werd in allerijl opgeknapt en bleek zaterdag sterk genoeg om een rol van betekenis te spelen.

Lange klim
Nys zag zijn landgenoot Joran Wyseure naar de wereldtitel soleren en bleek in de slotfase niet bij machte om Emiel Verstrynge te volgen, maar had nog wel genoeg over om de sprint voor plaats drie te winnen. “Ik had drie weken geleden niet gedacht dat ik aan de start zou staan van het WK. Om dan derde te worden… Ik voelde me echt sterk, maar ik beschikte nog niet over die kleine procentjes om bovenop de klim net iets langer door te trekken op de vlakke stukken.”

“Daar kwam ik nog een beetje tekort, maar derde is niet slecht na zo’n seizoen. Ik mag heel erg tevreden zijn. Ik heb er het maximale uitgehaald. Ik denk niet dat ik meekon met de demarrages van Joran en Emiel”, aldus Nys. “Ik voelde me op de klim eigenlijk heel sterk. Ik had vaak overschot en ging in de laatste ronde nog perfect mee met de mannen. Alleen, eenmaal boven hing ik vaak aan de rekker en kon ik zelf heel weinig initiatief nemen. Dat was juist het moment dat Emiel aanging. Daar had ik echt geen antwoord op. Hij was toen gewoon beter.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

meqadon 30 januari 2022 om 10:10

Sterk gereden. Volgend jaar is het voor hem!

0
Barry Batsbak 30 januari 2022 om 10:43

Zo zag het er een paar weken terug op het BK nog niet uit toen hij vleugellam in de ambu afgevoerd werd. Veerkrachtig baasje. Goed gereden en dat kan overigens van zijn teamgenoten ook gezegd worden. Geen gaten toerijden en tegenstanders meebrengen. Verdiend Belgisch podium.

0
Romāns Vainšteins 30 januari 2022 om 17:07

Zijn soevereine aanwezigheid tussen de NLlers sloeg de jacht flink lam iig, steeds bij the ‘this is the mo-ment’ uithalen vd kaaskoppen zat hij nog netjes erachter.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone