Teuns behoudt leiderstrui: “Reed in het verleden al goede tijdritten”

dinsdag 11 juni 2019 om 18:16
Teuns behoudt leiderstrui: “Reed in het verleden al goede tijdritten”

foto: Cor Vos

Dylan Teuns wist vandaag zonder problemen zijn leiderstrui te behouden, maar morgen zal de renner van Bahrain Merida aan de bak moeten. De vierde etappe is namelijk een individuele tijdrit van 26,1 kilometer van en naar Roanne. “Ik hoop mijn trui te behouden”, zo laat hij weten in het flashinterview.

De weergoden waren de renners opnieuw niet gunstig gezind, aangezien het lange tijd regende. “Ik had graag ook meer zon gewild”, zo reageert Teuns met een knipoog. “Het was vandaag heel erg koud, maar ik ben blij dat ik de trui nog heb. Morgen is het een hele belangrijke dag”, zo doelt Teuns op de tijdrit.

Teuns heeft in het klassement een voorsprong van drie seconden op zijn naaste belager Guillaume Martin, terwijl toppers als Jakob Fuglsang, Adam Yates en Chris Froome volgen op minimaal twintig seconden. “Ik reed in het verleden al goede tijdritten en heb bovendien een voorsprong in het klassement. Ik hoop de trui te behouden”, is de Belg optimistisch.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Joachim 11 juni 2019 om 18:39

Misschien nog top 3 na morgen, maar op Froome mag Teuns niet meer dan 1 seconde per kilometer verliezen, en dat gaat niet lukken vrees ik.

josi 12 juni 2019 om 08:09

Teuns is een behoorlijk goede tijdrijder, het zal waarschijnlijk kantje boord worden of hij de trui wel of niet houdt.

Chaba 12 juni 2019 om 09:13

Het zal lastig worden maar ik denk wel dat hij het kan redden. Froome zal nog niet top zijn en Teuns kan meer dan behoorlijk tijdrijden en hij heeft iets om voor te vechten.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair