Teunissen over tweede rit Parijs-Nice: “Laat het maar weer waaien”

maandag 11 maart 2019 om 11:20
Teunissen over tweede rit Parijs-Nice: “Laat het maar weer waaien”

foto: Cor Vos

Mike Teunissen zag gisteren ploegmaat Dylan Groenewegen winnen in Parijs-Nice na een lastige etappe, waarin het verschillende keren op de kant werd gezet met de harde wind. Jumbo-Visma doorstond de test echter met verve. “Laat het maar weer waaien”, zei hij over de rit van vandaag.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het was lastig, maar dit is hartstikke mooi. We hingen bijna schuin op onze fiets”, vertelde Teunissen aan de NOS. “En gelukkig zitten we mee, anders was het een stuk meer ellende geweest. Maar dit vind ik prachtig. En dan ook nog zo’n resultaat, een echte topdag.” Slechts zestig renners kwamen in dezelfde tijd als ritwinnaar Groenewegen over de streep, daarvan reden er vijf in de shirts van Jumbo-Visma. Een mooi teken, vindt Teunissen.

Terwijl de wind vrijspel leek te hebben, handhaafde Groenewegen zich goed. Dat was ook zijn ploegmaat niet ontgaan. “Wat ik heel mooi vind, is dat hij lastige koersen ook aankan. Dat was ook in Kuurne al zo. Hij zit niet tweehonderd kilometer in het wiel, maar gooit zich ook als een malle in de waaiers en is vervolgens ook nog eens de rapste. Dus dat vind ik wel echt chapeau.”

Herhaling
“Ik val misschien een beetje in herhaling, maar de ploeg draait gewoon erg goed. We zijn dit jaar goed begonnen. Primož (Roglič, red) rijdt natuurlijk goed, Dylan heeft al een paar ritten gewonnen, Wout (van Aert, red) was derde in Strade Bianche…en ik denk dat dit een mooi vervolg daarop was. De voorbeelden zijn legio en we zijn op de goede weg. We gaan lekker door zo. Laat het maar weer waaien”, zei hij tot slot.

Dit artikel delen:

2 Reacties

chasse patat 11 maart 2019 om 12:03

Ondanks een erg geschikte windrichting voor het vormen van waaiers lijkt het erop dat de wind in de omgeving Orleans in de loop van de middag gaat afnemen.

0
wielrenner 11 maart 2019 om 14:11

Als ik zo de foto zie, kan Teunissen zijn stuur best wat beter vasthouden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone