Teunissen over missen nieuwe sprintzege Groenewegen: “Kan gebeuren”

dinsdag 23 juli 2019 om 19:57

Mike Teunissen probeerde Dylan Groenewegen naar een tweede ritzege te piloteren, maar de sprintvoorbereiding verliep verre van vlekkeloos. Groenewegen moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. “Het was toch improviseren, nu Wout van Aert er niet meer bij is”, zo vertelt Teunissen voor de camera van WielerFlits.

Jumbo-Visma probeerde Groenewegen zo goed mogelijk af te zetten. “We waren vroeg, maar dat zijn we altijd”, zo analyseert Teunissen. “Het doel was om Dylan zo dicht mogelijk bij de meet te brengen, waarna hij zelf een wiel moest kiezen. Het is niet ideaal, maar het ging ‘OK’. Dylan kwam er niet overheen, dat kan gebeuren.”

De sprinters moeten nu weer wachten tot Parijs, aangezien het peloton richting de Alpen trekt. “Ik zal in de komende etappes bij Dylan blijven, om ervoor te zorgen dat hij niet alleen komt te zitten. Maar waar mogelijk zal ik ook Stevie (Steven Kruijswijk, red.) helpen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

Charlie33 23 juli 2019 om 21:21

Kan gebeuren is slechte mentaliteit.

katerkop 23 juli 2019 om 21:27

Yeah right. Hij zal het achterste van zijn tong laten zien bij de pers. Krijgt hij te horen dat dat niet professioneel is

sooike 23 juli 2019 om 22:30

Hij heeft wel gelijk: Groenewegen werd “gebracht” en mag het de laatste 600 meter afmaken. Alleen kon hij dat (weer) niet .

katerkop 23 juli 2019 om 22:47

En gelukkig ben jij er altijd om te benoemen als iets niet gelukt is.
Teunissen heeft idd gelijk. Dit kan gebeuren als sprinters aan elkaar gewaagd zijn.

Cadellie 24 juli 2019 om 11:18

Leuk om ‘alles’ voor de Tour te winnen. Nu word je geklopt en niet de eerste keer.

Niklas 24 juli 2019 om 12:00

Groenewegen heeft de ‘pech’ dat hij nu de beste sprinter is en dat iedereen zijn wil pakt of de sprint op hem afstemt. Daar komt ie ook wel weer overheen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.