Mike Teunissen na tweede plek: “Ervaring te kort in de finale”

woensdag 28 maart 2018 om 19:00

Achter winnaar Yves Lampaert sprintte Mike Teunissen in Dwars door Vlaanderen naar de tweede plaats. De renner van Sunweb sprak na afloop van de koers tegenover WielerFlits van ‘een gemiste kans’.

Teunissen reageerde enigszins gefrustreerd en boos toen hij over de finish kwam. “Vooral omdat ik nog zo’n goede sprint reed. Ik was niet zeker, met Boasson Hagen en Vanmarcke weet je dat je rappe mannen bij je hebt. Dus ik wilde niet iedereen gaan halen om dan geklopt te worden door die jongens. Daarom gokte ik een beetje en toen zag ik dat ik ze in die sprint nog best makkelijk kon kloppen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

33 Reacties

moa 28 maart 2018 om 19:08

Goed gereden. Als ie achter Lampie gaat, wordt ie misschien gecounterd en rijdt ie geen podium.

Djoop 28 maart 2018 om 19:13

Top gereden, daar niet van, maar terechte conclusie. Je mag het nooit weggeven. Dan maar 5e.

Wielrennertje 28 maart 2018 om 19:17

Het was toch een beetje een rare laatste kilometer. Totaal geen reactie en lijkt zelfs de deur dicht te gooien. Zonde, maar zal inderdaad komen doordat hij te weinig finale heeft gereden. Reed verder wel prima en peddelde soepeltjes mee.

schipperaar 28 maart 2018 om 19:18

Niet gefrusteerd maar verbouwereerd dat de sprint met toch geen pannekoeken zo vanzelf ging terwijl ie toch regelmatig bij de beste vijf sprintte afgelopen jaar. Kan gewoon veel meer dan ie denkt en als tweede ben je verre van een verliezer.

Romāns Vainšteins 28 maart 2018 om 19:30

Een sprint achter de winnaar is natuurlijk iets anders dan de sprint voor winst, altijd zo'n misvatting is dat. Teunissen rijdt een topkoers, is wat nalatig in de finale maar verliest wel tegen de beste medevluchter.

peervaneynthoven 28 maart 2018 om 19:30

De angst van het verliezen wint het van de wil en het vertrouwen om te winnen. Waarom niet meteen achter Lampaert aan maar weer wachten op een ander die zijn laatste pijl al duidelijk verschoten had? Leermoment? Kom op zeg. Dit heeft te maken met initiatief en vooral je medevluchters goed observeren en weten dat Lampaert nog de beste benen had. Na Theunissen zelf! Een uitgelezen mogelijkheid laten liggen. Die komen er niet zoveel.

tetedelacourse 28 maart 2018 om 19:31

Ach, ervaring tekort. Rijdt de een of ander dat gat voor hem dicht, is het een prima finale. Maargoed, hij zal zo te zien aan dit voorjaar nog zat ervaring opdoen. Waar was hij eerder deze week eigenlijk?

Arema Pro Cycling Team 28 maart 2018 om 19:34

Toekomstige kopman,nu nog even van Goethem en van het Schip binnen halen voor 2019 Sunweb.

schipperaar 28 maart 2018 om 19:42

@peer
Kom nou, hij doet voor het eerst echt mee tussen vier ervaren mannen en moet de hele observatie doen en ook nog weten dat Lampaert de beste benen had? Als je zag hoe makkelijk ie de rest erop legde dan had Lampaert een kluif aan hem gehad, er lieten er hier vier een uitgelezen mogelijkheid liggen.
Mag ie ook zijn leerproces doorlopen tussen de matadoren en toch nog tweede worden?

Gilberto 28 maart 2018 om 19:58

@peer
Dat tikt allemaal lekker weg zo achter je laptoppie ey Peer?

ikbenprocycling 28 maart 2018 om 20:27

Van Aert liet een maand geleden Valgren gaan en niemand had het daarover (omloop)

kielabokki 28 maart 2018 om 20:44

Echt een fout kun je het ook niet noemen. Op dat moment was het niet per se een slechte keuze. Het is allemaal geen exacte wetenschap dat wielrennen.

ParijsTours2004 28 maart 2018 om 20:47

@Djoop
‘Je mag het nooit weggeven’? Als het hele peloton weet dat jij de renner bent die toch wel iedereen gaat halen omdat je naar Djoop hebt geluisterd, zal je nooit een koers winnen.

teunster 28 maart 2018 om 20:50

@peer hahahaahahaha!

Sjoerd102 28 maart 2018 om 20:53

Mike kent een meer dan prima voorjaar. Beter nu een foutje dan as zondag.

oscarito1908 28 maart 2018 om 20:56

Tja je moet ook durven gokken. Gemiste kans, maar wel een leermomentje. Goede gozer, zit een goede kop op.

illu 28 maart 2018 om 21:16

Als dit bij vino was gebeurd jafden we anders gesproken :)

Prachtige prestatie van een renner die al verder is dan ik dacht… maar ik hoop voor hem dat hij alvast een transfer naar quuckstep geregeld heeft in die laatste km, want anders was dat echt verschrikkelijk… smetje op een fantadtische wedstrijd

jooprioolpijp 28 maart 2018 om 21:24

Prima interview, WF!
On: mooie realistische antwoorden. Krijg je ook een beeld van de mens.

Djoop 28 maart 2018 om 21:34

@ParijsTours
Jaja, renners komen bij mij voor advies en dan zeg ik steevast “iedereen halen”.
Dat zie je vandaag ook weer in de koers. Maar het zal een tijdrijder niet tegen houden om ooit nog eens een koers te winnen. Je gaat sowieso nat. :P

mark vv 28 maart 2018 om 21:35

Helemaal met @peer eens. Initiatief nemen heet dat inderdaad. Niet wachten tot een ander het gat dicht rijd. Alert blijven en meteen op het wiel zitten. Die dingen leer je bij de nieuwelingen al. Hun weten echt wel van elkaar wie de beste benen heeft. Beetje dom gereden van hem. Hij knikte zelf ook nee toen hij over de streep kwam.

Samlambeej 28 maart 2018 om 21:42

Ga even terug naar een paar km voor Nokereberg en kijk naar Teunissen en Lampaert. Als je dat niet ziet, tjaa…

girardengo 28 maart 2018 om 21:45

Kan me een Amstel Gold Race herinneren waarin de nog jonge Jan Raas in een kleine kopgroep zat, met Kuiper en Knetemann en hij constant op uitvallen van de anderen moest reageren. Hij sprong steeds op het wiel en won.

Romāns Vainšteins 28 maart 2018 om 22:03

in ieder geval wel een goed ‘leermoment’ voor Teunissen.

Hetzelfde zeiden we over van Baarle toen met Kwiat & de 2 topsporters, daarna heeft hij nooit meer in zo’n situatie gezeten volgens mij.

schipperaar 28 maart 2018 om 23:22

@vv
Een broekkie van 25 die het initiatief moet nemen tussen gerenommeerde namen? Ze hadden hem nog nooit gezien waarschijnlijk en hij moet hun benen kunnen lezen?
Daarnaast gaf Lampaert aan de zwakste sprinter te zijn dus ieder liet het werk aan Mike die anders vd vijf de snelste sprinter was ondanks geringe ervaring.
Heeft gewoon teveel ontzag nog voor de echte profs, hopelijk legt ie dat vandaag naast zich neer, op naar zondag.
Gelukkig is Romans ook weer attent met de uitzondering op de regel, alsof ie voor het eerst meesprint in een grote ronde.

LB117 28 maart 2018 om 23:35

Tweede is gewoon een top prestatie, neemt niet weg dat hij ook had kunnen winnen.
Wint zo’n renner 1 maal zo’n koers ( geldt overigens ook voor vanMarcke) dan is het of 5e of winnen in zon geval!

Headlines

Materiaalzone

Populair