Teunissen na fotofinish: “Ik dacht heel even dat ik gewonnen had”

zaterdag 15 mei 2021 om 12:18
Teunissen na fotofinish: “Ik dacht heel even dat ik gewonnen had”

foto: Cor Vos

Mike Teunissen kwam gisteren in de Ronde van Hongarije net tekort voor de overwinning. In Tata werd de Nederlandse renner van Jumbo-Visma op de streep nipt geklopt door Phil Bauhaus. Een finishfoto moest uiteindelijk uitsluitsel geven.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik dacht heel even dat ik gewonnen had, maar besefte dat het heel close was”, zei Teunissen na afloop via zijn ploeg. Na een val in het peloton ging de Nederlander in een uitgedund groepje met sprinters naar de streep. “We zaten met de ploeg goed in positie. Rick Pluimers schoof helaas als eerste onderuit. Daarna zag ik in mijn ooghoek dat Olav viel. Ik kon zelf ternauwernood op de fiets blijven.”

“Daarna moest ik snel aansluiting vinden bij de voorste groep. Het was bijna onmogelijk om die jongens te passeren. Dat lukte gelukkig nog net. Ik voelde dat ik niet heel veel meer over had. Ik besloot er toch voor te gaan en er het beste van te maken. Helaas viel ik wat stil op het eind. Je weet dat ze zullen komen van achteruit. Het is balen dat Bauhaus er uiteindelijk net overheen glipt”, keek hij terug.

‘Mooie prestatie’
Desalniettemin was de Limburger blij dat hij in zijn eerste koers na zijn blessure zo dicht bij de zege wist te komen. Hij moest het complete voorjaar missen na een valpartij op het trainingskamp op Tenerife, waarbij hij een blessure aan zijn linkerbovenbeen had opgelopen. “Voor mezelf is dit een mooie prestatie. Het is fijn dat ik in mijn eerste race sinds tijden mee kon doen voor de overwinning.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 15 mei 2021 om 12:26

Sprinten in een ontregelde massaspurt is toch wel een soort specialiteit van hem. ;)

Blijft een goede renner, hopelijk volgend jaar een goed voorjaar.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone