Teunissen baalt: “Ik kwam twee keer ten val”

zaterdag 25 maart 2017 om 10:20
Teunissen baalt: “Ik kwam twee keer ten val”

Foto: Sirotti

Voor Mike Teunissen verliep de E3 Harelbeke niet zoals gehoopt. “Ik kwam twee keer ten val op erg slechte momenten”, twittert hij, “al denk ik niet dat er goede momenten waren. Ik ben opgelucht dat ik nog steeds redelijk okay ben.”

Volgens ploegleider Arthur van Dongen vonden beide valpartijen zelfs plaats in dezelfde kilometer. “Dat is echt pech”, stelt hij op de website van Sunweb. “De ploeg werkte goed samen, maar we hadden weinig geluk in deze wedstrijd.”

Naast Teunissen was ook Søren Kragh Andersen betrokken bij een valpartij. Teunissen reed de wedstrijd niet uit, Kragh Andersen werd nog wel 75e. “We gebruiken de zaterdag om de batterij opnieuw op te laden”, aldus Van Dongen. “Dan willen we zondag met frisse energie aan Gent-Wevelgem beginnen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

kelderfan 25 maart 2017 om 10:30

Jammer want hij was goed bezig in de DDV en hopelijk kan hij zijn goede benen vinden in GW.

Janjanssen98765 25 maart 2017 om 10:36

Hij heeft geluk dat hij geen geel zwart shirt meer draagt…

vlek 25 maart 2017 om 11:21

Gelukkig heeft het verder geen grote gevolgen, buiten het mislopen van de kans om gisteren een finale te rijden. Ik ben benieuwd hoe hij er in de grote klassiekers voor staat. Woensdag gaf hij aan weer kramp te hebben tegen het eind van de koers, dus de stap naar een finale in het grote werk zal mogelijk nog niet voor dit seizoen zijn. Een stap vooruit, net wat langer mee kunnen komen, zou echter wel mooi zijn. Na Van Baarle toch nog steeds ‘ons’ grootste talent voor deze koersen.

vlek 25 maart 2017 om 11:34

Van zijn eigen website:

Quote:
Het verhaal van de valpartijen
Mike: “Toen ik viel was ik wel even ‘dizzy’. Ik voelde gelijk aan mijn schouder en was bang voor sleutelbeenbreuk. Maar dat viel gelukkig mee. Toen ik een beetje was bijgekomen ben ik weer op de fiets gestapt. Ik kreeg een nieuwe fiets. Nog steeds een beetje duizelig ben ik in de achtervolging gegaan met hulp van Tom Stamsnijder. Daarna kwam ploegleider Arthur van Dongen bij ons en ben ik achter de auto een stuk teruggekomen. Bij de achtervolging trok ik mijn fiets onderuit en viel ik opnieuw. Daarna heb ik het nog even geprobeerd maar kwam in een groep met geloste renners of renners, die lek hadden gereden. Na 145 kilometer ben ik uiteindelijk ingestapt in de ploegleidersauto. Ik zit nu vol met schaafwonden, van knie naar heup en ook op de elleboog en armen. Bij de eerste val viel ik op links, bij de tweede op de rechterkant. Ik ga nu eerst eten, vervolgens massage en dan worden alle wonden behandeld. En dan kijken hoe we de nacht doorkomen. In principe komt Gent-Wevelgem niet in gevaar.”
ti-raleigh 25 maart 2017 om 13:50

@vlek
Vergeet Dylan niet. Voor hem is het de eerste keer dat hij dit soort koersen rijdt en misschien kan hij wel uitgroeien tot een soort Degenkolb.

Chaba 25 maart 2017 om 13:51

Hopelijk geen zorgen voor De Ronde en Roubaix. En ik hoop echt dat hij anticipeert en mee probeert te gaan in de vroege vlucht. Anders denk ik niet dat we hem gaan zien in de top 20.

vlek 25 maart 2017 om 15:10

Groenewegen doet het inderdaad verrast goed dit voorjaar. Ik denk echter toch dat hij op de hellingen altijd wat tekort zal komen om mee te doen in de zwaarste koersen, maar met nog wat stappen vooruit zou hij zeker de Nederlandse inbreng in de (sub)top wat aan kunnen sterken. Net als Van Poppel overigens, die nu helaas dat uit beeld verdwenen is om de een of andere reden.

xistnc 25 maart 2017 om 18:58

Geen fotoanalyse hier? Ben toch best benieuwd.

vlek 25 maart 2017 om 18:59

Ik me nog zo goed inhouden… ;)

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone