Terugkeer Annemiek Van Vleuten in Boels Rental Ladies Tour

maandag 31 augustus 2015 om 15:17
Terugkeer Annemiek Van Vleuten in Boels Rental Ladies Tour

Foto: Bigla Pro Cycling

Annemiek van Vleuten maakt morgen in de Boels Rental Ladies Tour haar comeback in het vrouwenpeloton. De Nederlandse wielrenster van Biglia Cycling werd drie weken geleden tijdens een trainingsrit in Italië aangereden door een auto en raakte daarbij ernstig geblesseerd.

Bij de crash brak Van Vleuten onder meer drie ribben, een sleutelbeen en liep ze een klaplong op. Na drie weken rust mag ze weer terugkeren in het peloton. “Na overleg met de teamarts is besloten dat het veilig is om te starten. Ik ben heel blij dat ik weer van start kan gaan in de Ladies Tour, want het is fijn om weer een nummer op te kunnen spelden. En zo kan ik me weer een beetje ‘renner’ voelen. Bovendien is het natuurlijk gewoon een mooie thuiswedstrijd waar ik graag aan meedoe. Het thuiszitten en trainen zonder een heel concreet doel in het vooruitzicht beviel me maar matig”, schrijft Van Vleuten op haar website.

“Ik hoop nu dat ik de Ladies Tour goed door ga komen, zodat ik de week erna in de driedaagse van Toscane met een wat betere vorm hopelijk weer goed mee kan koersen. Nu ben ik vooral blij dat ik mee kan rijden en ik hoop in de komende week iedere dag beter te worden. De eerste dagen zal het nog wel erg lastig zijn verwacht ik. Aanzetten gaat bijvoorbeeld nog niet zo goed.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

billi 31 augustus 2015 om 16:15

onverwacht, dat is rap, had haar niet meer aan de start verwacht dit jaar

maklukzat 31 augustus 2015 om 18:44

3 weken is wel heel erg snel. Hopelijk niet weer valpartijen.

xistnc 31 augustus 2015 om 21:45

Drie ribben en een sleutelbeen breken plus daar bovenop een klaplong. Dat rechtvaardigt de kwalificatie ‘ernstig geblesseerd’.

Maar al na drie weken opnieuw een wedstrijd gaan rijden, dat rijmt absoluut niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair