Ten Dam: “Volgend jaar wil ik ook weer doorgaan”

Ten Dam: “Volgend jaar wil ik ook weer doorgaan”

foto: Marcel Koch

woensdag 18 april 2018 om 08:58

Laurens ten Dam heeft een aflopend contract bij Sunweb, maar wil nog niet stoppen. Dat zegt de 37-jarige klimmer tegen De Telegraaf. “Door op deze relaxtere wijze de sport te beleven, ben ik de laatste jaren juist meer gemotiveerd. Sterker, volgend jaar wil ik ook weer doorgaan”, vertelt Ten Dam.

Voor Ten Dam was een periode in de Verenigde Staten een ommekeer. Daar zijn zijn ogen open gegaan, zegt hij. “Toen ik in 2016 en 2017 ruim anderhalf jaar leefde in Santa Cruz in Californië en zag hoe daar de wielersport beleefd werd. Eigenlijk was ik destijds klaar met het profbestaan. Met een groepje mountainbikers en ex-profs trainden we daar heel serieus, maar beleefden we onze sport ook op een leuke manier”, beschrijft hij.

Als ervaren renner had Ten Dam begin dit seizoen een ondersteunende rol om zijn kopman Tom Dumoulin weer op te peppen. De Giro-winnaar zei onlangs zelf te veel resultaatgericht bezig te zijn geweest. Hij zat fysiek en mentaal niet goed in zijn vel. “Soms wil je té veel en té graag”, zegt Ten Dam daarover. “Zonder dat je in de gaten hebt dat je daardoor niet goed bezig bent. Ik herken dat na mijn negende plek in de Tour de France in 2014. Het gaat ook om de juiste balans te vinden.”

Dit artikel delen:

50 Reacties

Magikdatzeggen 18 april 2018 om 12:16

@Nibs: ik snap hier het probleem niet. Ten Dam geeft op een gegeven moment aan dat Terpstra wegrijdt van Nibali terwijl Ten Dam niet had verwacht dat Terpstra dit zou kunnen. Zoals het nu op Twitter staat komt het niet negatief over t.o.v. Nibali. Dat er dan weer mensen op reageren die niet kunnen lezen is ook de schuld van Ten Dam niet…

Omhoog73 18 april 2018 om 12:21

Ga terug naar je trollenbos Nibs en kruip diep in je grot. Ten dam zegt helemaal niets slechts over Nibali. Het was toch een prachtig moment dat een klassiek renner een van de beste klimmers in de wereld er heuvelop afrijdt. Ten Dam is een liefhebber en kan de komende 2 jaar nog veel wijsheid overbrengen naar de jongere renners. Bovendien goed knechten voor de toppers in de grote rondes.

Col du Bramont 18 april 2018 om 12:29

“ciao vincenzo!”, dat zou natuurlijk de beste en leukste tweet gewezen zijn.
Italianen, leuk volk hoor maar soms wat licht aangebrand.
Wat zou Nibali gedacht hebben toen Kruijswijk in de berm lag na een val en hij (terecht hoor) nog eens extra gas gaf?
Tweette hij toen niet “Ciao Kruissie!”?

LucasR 18 april 2018 om 12:29

Haha, wow, that’s what all the fuss is about? Gekke Italo’s… :-D

Nibs 18 april 2018 om 12:53

Geen hashtag nibali geen @nibali nee nee het moest verdoken blijven. Zo laf is hij.
In plaats van de enige klassementsrenner die alle koersen serieus neemt respect te geven gaan we hem maar wat haten en wat stoken op twitter.
Vraag eens aan jullie held dumo wat hij er van denkt. Die is wel een pak slimmer.

oscarito1908 18 april 2018 om 12:56

Wat een aanstellers.

Nibs 18 april 2018 om 12:57

Toch wel straf dat het juist de hollanders zijn die het probleem niet zien. Hij wist het zelf wel want hij was laf genoeg om geen hashtag te gebuiken.

LucasR 18 april 2018 om 13:01

Nibs, het was toch gewoon een prachtig moment? Niks ten nadele van Nibali verder. Ik lees dat ook niet in Ten Dams tweet. Ik hoop dat Vincenzo er zelf wel om moest lachen.

Nibs 18 april 2018 om 13:08

Nibali zal dat nooit gezien hebben…ik lees er vanalles in misprijzen, lachen, niet verteerde geschiedenis,noem maar op.
Moet agnoli of pelle nu beginnen tweeten ciao tramma niki elke keer als hij nibali niet kan volgen op een col? Iik zou jullie reacties eens willen zien dan.
En het was zeker een mooi moment maar het was de logica zelve. Nibali zat gewoon dood maar hij viel nog aan om zijn kop eens te laten zien. Lefevere sprak zelfs zijn respect uit voor nibali ipv er mee te lachen.

Veloburto 18 april 2018 om 13:23

Ik vind het inderdaad een zeer onprofessionele en nare tweet van Laurens. Hij heeft hier echt mensen mee gekwetst. Zou het een idee zijn om hem een schorsing van een half jaar op te leggen en hem voor de rest van zijn leven de toegang tot Italië te ontzeggen?

Romāns Vainšteins 18 april 2018 om 13:28

Ik kan me vaak in Nibbie’s opvattingen vinden maar in deze is het toch wel wat idioot om ten Dam hiervoor het vuur ad schenen te leggen, even idioot als dat hij zich geroepen voelt om dit vervolgens te nuanceren trouwens, laat men het zelf uitzoeken verder.

Kirsipuu 18 april 2018 om 13:30

Volgens mij spreekt Ten Dam zijn waardering uit naar Terpstra dat hij het vermogen heeft om een absolute grootheid als Nibali uit het wiel kan fietsen op die plek. Mooi toch? Misschien een beetje supporterspraat maar ik vind het we mooi dat je als topsporter ook fan kan zijn van één van je collega’s.

Col du Bramont 18 april 2018 om 13:35

Vind dat dit politiek ook gevolgen moet hebben. Nu spreek ik voor de Italianen maar ik zou de ambassadeur om uitleg vragen en een boycot van Nederlandse producten lijkt me begrijpelijk.
Het woord bye is feitelijk de meest grove belediging in het Italiaans. Sunweb weren in de Giro hoor ik ook al roepen, terecht.

aukess 18 april 2018 om 13:41

Ja raar dat Hollanders het niet zien maar iemand die ‘Nibs’ heet er compleet overtrokken op reageert.

horsm 18 april 2018 om 13:45

Haha… het was toch opvallend wat Terpstra deed? Vergelijkbaar zou zijn als, zeg, Quintana Terpstra zou lossen in het Bos van Wallers. Of Landa die Kittel erop legt in een massasprint.

Turbopizza 18 april 2018 om 13:51

Jeetje… hij gebruikte geen hashtag. Opperste daad van lafheid.

Nibs 18 april 2018 om 14:02

Wel turbopizza moest je een beetje verstandig zijn dan zou je zijn andere tweets eens bekijken om te zien hoe ten dam anders tweet.
Dan kon ik je nu niet zo gemakkelijk te kijken zetten nu.
Ten dam gebruikt altijd @ voor elke renner en hashtags bij de vleet deze keer niet.
Hij weet heel goed waarom…..en je kan dat laf noemen ja.

LucasR 18 april 2018 om 14:08

Wel fan van deze thread trouwens!

kielabokki 18 april 2018 om 14:34

Je zou ook kunnen zeggen dat het best sportief is van Lau om geen hekjes voor andere renners neer te zetten.

Veloburto 18 april 2018 om 14:34

Mensen die tweeten zonder hashtags zijn niet goed bij hun hoofd. #krankzinnigengesticht #schorslaurens #nibaligate

Paul4566 18 april 2018 om 16:37

@nibs beetje overtrokken reactie, niet? Ten dam staat gewoon voor zijn tv te springen omdat een goede vriend (Terpstra) de grote Nibali eraf rijdt bergop. Gewoon een trotse reactie in de categorie van ‘johee johoo Jo f*cking ho’, ‘koekoek’, mijn maat doet dat ff! Juist netjes dat hij nibali niet tagged want het gaat om het supporteren van Terpstra en absoluut niet om Nibali te bashen. Volg hem eens op instagram, sympathieker ga je ze niet vinden hoor. Mja, waarom leg ik dit eigenlijk ook uit..

Mwielerfan 18 april 2018 om 17:40

Als je niet wint is het toch het beste wat je kan overkomen: dat andere het moment dat de winnaar bij jou wegrijdt als het moment van de race bestempelen. Duidt alleen maar op hoe groot nibali wel niet is.

arjando.ooms 18 april 2018 om 18:46

@Nibs ik zou even de podcast terug luisteren. Daar wordt de hele context uitgelegd. De zogenaamde #laffe @Ltd is zelfs de week er na nog gezellig wezen babbelen bij @Nibali in de #rondevanbaskenland

mark vv 18 april 2018 om 19:35

Volgens mij hebben er hier een paar mensen al een zonnesteek opgelopen.. hoop dat hij nog even doorgaat en lekker veel tweets de wereld inbrengt. Genot om te lezen. En mooie renner.

SvB 18 april 2018 om 19:47

ten Dam een schitterende renner, Terpstra een Geweldenaar, Nibali een levende legende, Nibs…. Het heeft allemaal niet zoveel om het lijf

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair