Ten Dam hoopt op Limburgse versie van Strade Bianche

Ten Dam hoopt op Limburgse versie van Strade Bianche

Foto: Marcel Koch

Laurens ten Dam maakte afgelopen zaterdag voor het eerst kennis met Strade Bianche. De 36-jarige renner van Sunweb kijkt met een goed gevoel terug op zijn debuut in de Toscaanse eendagskoers. “Onwijs gaaf om te doen”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Ten Dam – die zaterdag niet de finish haalde – hoopt dat de wedstrijd in Limburg navolging krijgt. “Koersen op onverharde wegen spreken in de hedendaagse wielrennen steeds meer aan”, stelt hij vast. “Zowel bij de renners als bij het publiek. Ik hoop dat er in Zuid-Limburg ook ooit gedacht wordt om een klassieker over de vele veldwegen te organiseren. Ik durf te wedden dat dit ook binnen no-time een aansprekende wedstrijd is. Het wielrennen moet soms veranderen en ik denk dat de Strade Bianche aangeeft dat dit soort koersen toekomst hebben.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Dolfy 6 maart 2017 om 19:43

Gister werd in Westfriesland een vrije toerversie verreden van de Strade Bianchi (deels ook Parijs-Roubaix eigenlijk gezien de kassei/klinkerwegen). Onder meer ging die over het schelpenpad van ’t Blôte Bienepad en twee keer de befaamde Zuiderkwelweg. 70-man namen deel.

Wheely 6 maart 2017 om 20:13

@Dolfy
Dat klinkt leuk (en nog enigszins in de buurt, ;)) linkje?

Wheely 6 maart 2017 om 20:15

ot: Ten Dam lijkt me wel een prima ambassadeur van dit soort tochten, met BBQ er bij. Wel oppassen dat het niet in soort fake hipster feestje verzandt.

Covadonga 6 maart 2017 om 20:27

@polleke
Ik snap je wel hoor. Van mij hoeft er in de Tour ook geen mini Parijs-Roubaix. Veel te gevaarlijk, mede door de stress in dit soort koersen. De kans op pech (val) is veel te groot, waarmee je een klassement om zeep helpt.

Dolfy 6 maart 2017 om 20:36

@Wheely Info is te vinden op: http://hetiskoers.nl/strade-bianche-in-de-achtertuin/

Wheely 6 maart 2017 om 21:20

Thanks Dolfy

john 7 maart 2017 om 10:25

Misschien zit in het Amerikaans bier ander spul dan het Limburgse ,anders kan ik deze uitspraak niet verklaren

DeLuiaardVanLimburg 7 maart 2017 om 12:09

Zoals Ten Dam hier aangeeft zal het vooral over landwegen gaan als je dat soort weggetjes zoekt in Limburg. Dus iets meer a la Schaal Sels, onverharde paden die door weilanden gaan. Combineer dit met wat onverharde heuvels rondom Sibbe, Gulpen en omgeving en je kunt wel iets geinigs maken. Of het wenselijk is laat ik dan in het midden.

Headlines

Materiaalzone

Populair