Ten Dam: “Het vlakke hoort er in Nederland bij”

zondag 28 juni 2015 om 15:04
Ten Dam: “Het vlakke hoort er in Nederland bij”

Foto: Sirotti

Laurens ten Dam is – samen met Steven Kruijswijk – één van de weinige klassementsrenners die meedoen aan het Nederlands kampioenschap. In tegenstelling tot collega’s die forfait gaven, maakt Ten Dam er een goede training van in Emmen. “Maar je zult me niet kilometers lang op kop van het peloton zien sleuren”, vertelt hij vooraf aan WielerFlits.

Moreno Hofland sprak zich kritisch uit over renners die niet aan de start verschenen. “Ik kan alleen naar mezelf kijken”, zegt Ten Dam over de kwestie. “Ik start hier om mee te rijden, om weer een beetje te wringen en snelheid in de benen op te doen voor de eerste week in de Tour. Ik ga proberen de ploeg zo veel mogelijk te helpen. Dat is voor mij de reden dat ik hier start. Maar ik moet zeggen, het is hier écht helemaal vlak. Ik reed hier gisteren in de auto naartoe en kon écht geen bergje of heuvel ontdekken”, lacht de renner van LottoNL-Jumbo.

Kortom: geen spek voor de bek van Ten Dam. Maar volgens  de Maastrichtenaar kun je eens in de zoveel jaar ook niet om zo’n vlak parcours heen. “Als ik naar mijn eigen kwaliteiten kijk, dan had ik natuurlijk liever een NK in Limburg gehad. Maar het is niet anders. Het vlakke hoort er in Nederland gewoon bij. Ook vandaag krijgen we weer een mooie kampioen, want het is toch wel een hele afstand hoor. Daarom zal ik ook vaker achteraan het peloton te zien zijn, omdat je daar harder moet werken dan voorin. Dat ga ik wel voelen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

jan jansen 28 juni 2015 om 16:03

“Ten Dam: “Het vlakke hoort er in Nederland bij”” zoals ook alle toppers erbij horen te zijn.

heuvelcolombia 28 juni 2015 om 16:40

@Ten Dam +1
Das heel wat begrijpelijker dan dat gezeur van Hofland.

Danny81 28 juni 2015 om 19:30

En waarom zouden de toppers er dan bij moeten zijn Jan Jansen?

Headlines

Materiaalzone

Populair