Ten Dam hakt na de Tour knoop door over toekomst

Ten Dam hakt na de Tour knoop door over toekomst

Foto: Sirotti

Laurens ten Dam besluit op zeer korte termijn of hij ook volgend seizoen nog in het profpeloton actief zal zijn. “Vorig jaar heb ik met mijn vrouw Thessa twee weken na de Tour besloten om naar Amerika te gaan. Ook dit jaar zal ik met haar rond diezelfde periode na de Tour bespreken of ik nog een jaar koers”, vertelt de 35-jarige Nederlander aan De Telegraaf.

Ten Dam rijdt momenteel in dienst van Giant-Alpecin de Tour de France en voelt zich beter dan verwacht. “Als je het me voor de Tour had gevraagd, had ik gedacht dat ik te oud en versleten zou zijn. Maar ik heb hard getraind om hier nog een goed niveau te halen en ik denk dat ik nog van waarde ben voor onze kopman Warren Barguil. Dus ik begin nu toch weer te twijfelen.”

Ten Dam maakte na vorig seizoen de overstap van LottoNL-Jumbo naar Giant-Alpecin en tekende daar een contract voor een jaar. In het klassement van de Tour bezet hij na ruim anderhalve week de 44e plaats.

Dit artikel delen:

30 Reacties

ghostwriter 14 juli 2016 om 12:15

Als ik hem was zou ik voor een jaar bij een kleine Amerikaanse ploeg tekenen om alleen wedstrijden in de VS te rijden.

robotour 14 juli 2016 om 12:20

Volgens mij kunnen we een aardige ploeg van 35+ samenstellen….even allemaal alle spaarpotjes legen een WF-sponsor strikken en gaan.
Rodriguez (nog even overhalen voor een jaartje), LTD, Boonen, Tjallingii, Popovych, Cancellara, Valverde, Pozzato, Serpa, Rebellin, Horner.

Team Spaak 14 juli 2016 om 12:33

@Robotour: Ik heb net de spaarpot ff gecheckt. € 8,35 en twee dubbeltjes.

Hoeveel wielerflitsers hebben we hier? Weet niet of we zo wel genoeg geld bij elkaar krijgen…

Wel een goed idee trouwens!!! Een eigen WF-Team en dan lekker al die renners gaan afzeiken als ze er niks van bakken hier op WF hahaha. Ik wil wel graag Patrick Lefevre als manager trouwens!

sooike 14 juli 2016 om 13:25

Laurens, blijf jezelf niet wijs maken dat je nog mee kunt op hoog niveau. Sluit je loopbaan af, ga genieten van Amerika en houd op met jezelf of je inbreng te overschatten. Je bent immers geen schim meer van vroeger en dreigt een karikatuur van jezelf te worden. Bespaar je die afgang en neem netjes afscheid.

Poeksel 14 juli 2016 om 13:52

Mag Lex Nederlof ook in het team robotour?

Boel stuitende reacties trouwens weer…

Headlines

Materiaalzone

Populair