Ten Dam, Flens, Markus en Bulgac verlaten LottoNL-Jumbo, Van Winden verlengt

donderdag 1 oktober 2015 om 21:23
Ten Dam, Flens, Markus en Bulgac verlaten LottoNL-Jumbo, Van Winden verlengt

foto: Marcel Koch

Laurens ten Dam verlaat LottoNL-Jumbo. Dat meldt de Nederlandse ploeg op haar website. Naast de klimmer krijgen ook Rick Flens, Barry Markus en Brian Bulgac geen nieuw contract aangeboden. Dennis van Winden krijgt dat wel.

Van Winden verlengt zijn contract met één jaar. Hij heeft, en krijg ook volgend seizoen, een belangrijke rol in de sprints. In mei maakte hij de overstap van Synergy Baku. “Hij heeft veel betekend voor de sprinters in onze ploeg. Hij is belangrijk in de lead-out van de massasprint”, zegt ploegleider Nico Verhoeven.

Van Winden zelf is blij met zijn contractverlenging. “Dit is een droomscenario voor mij. Dat ik zo snel weer terug op niveau ben gekomen, is heel mooi”, aldus de 27-jarige renner. “Van het continentale niveau naar de World Tour is een grote stap en die heb ik kunnen zetten. Het is belangrijk dat ik de Vuelta heb uitgereden, daardoor heb ik ook die laatste stap kunnen zetten. Nu realiseer ik me dat ik komende seizoen weer bij een heel mooi team zit en ik wil daarin mijn ervaring gebruiken om Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck te begeleiden in de massasprints.”

Over de vertrekkende renners wordt verder niets gemeld in het persbericht door LottoNL-Jumbo. Wel is al langer bekend dat Laurens ten Dam graag in Amerikaanse dienst zou koersen. Ook zouden er al gesprekken zijn gevoerd tussen teams uit de Verenigde Staten en de klimmer.

Dit artikel delen:

60 Reacties

horsm 1 oktober 2015 om 21:26

hmmm…. toch jammer van Ten Dam. En verassend eigenlijk van Flens – ik dacht dat ’t wel een gewaardeerde kracht was.

OscarV 1 oktober 2015 om 21:27

Welja, met vier tegelijk… En volgens mij pas twee nieuwen erin. Hopelijk worden er dan nog een winnaar en een klimknecht aangetrokken.

NumberSeventeen 1 oktober 2015 om 21:27

De meeste dingen uit dit bericht zag ik wel aankomen. Maar Flens weg vind ik wel maf..

koos1 1 oktober 2015 om 21:27

Dat Markus en Bulgac geen nieuw contract zouden krijgen was wel te verwachten. Flens is wel opvallend was altijd toch een (onzichtbare) maar wel sterke knecht die zowel in de klassiekers als in de rondes de kopmannen ondersteunde.
Bij Ten Dam is het beetje de vraag is het weg moeten of weg willen? Maar blijft jammer dat hij weggaat bij Lotto, in vorm is hij toch nog steeds de beste klimknecht bij Lotto of ziet Ten dam zich nog altijd als kopman?

Hunneman180 1 oktober 2015 om 21:30

Snap niet wat Leezer nog doet in dit team. Blinkt in geen enkele specialiteit uit, en dient eigenlijk alleen als peloton vulling.

OscarV 1 oktober 2015 om 21:31

How, ik heb er een paar gemist zie ik. Afgaand op dit bericht: http://www.wielerflits.nl/nieuws/111858/bianchi-wil-amerikaan-bij-lottonl-jumbo-dit-zijn-de-opties.html kunnen we dan een Amerikaan verwachten. Aangezien Ten Dam weg is zal er dan wat budget vrijvallen voor een semi-topper?

Stelvio-fan 1 oktober 2015 om 21:32

Hunneman180: Wel eens een koers gezien? Hij is heel goed in het voorin houden van klassementsrenners; wegkapitein dus

Onie 1 oktober 2015 om 21:33

Zonde van Flens. Lijkt mij een meer dan nuttige renner.

Andreotti 1 oktober 2015 om 21:34

Ten Dam en Dumoulin trainen vaak samen, dus als er geen US-ploeg in zit, kan hij misschien de noodzakelijke klim-steun geven ? Of is dat volgend jaar (nog) niet aan de orde omdat Tom zich op de OS gaat richten ?

NumberSeventeen 1 oktober 2015 om 21:35

Met Leezer hebben ze van de week ook die nieuwe sponser binnen gehaald.

Weet iemand trouwens wat ze met Goos doen?

Paul Urbach 1 oktober 2015 om 21:36

Precies Leezer is wegkapitein, en de opvolger van Tjallingii en Tankink daarin.
Flens werd 2e bij Nk tijdrijden, ik snap daarom niet helemaal de komst van Castelijns daarin, en het vertrek van Flens. hopelijk kan ie terecht bij Roompot.

DMenchov 1 oktober 2015 om 21:36

@Hunneman, wat een kenner ben jij!

Leezer is waarschijnlijk de meest gewaardeerde knecht binnen TLJ. Zowel Bauke Mollema in het verleden als Kelderman en Gesink nu willen hem altijd in de ploeg hebben. En ook in de klassiekers was hij altijd wel een vaste waarde.

Paul Urbach 1 oktober 2015 om 21:37

Goos heeft nog een contract tot eind 2016

Paul Urbach 1 oktober 2015 om 21:38

vraag me wel af, of Goos nog op niveau terugkeert?? iemand die al vernomen heeft of Tjallingii ook verlengt??

Hunneman180 1 oktober 2015 om 21:39

edit redactie: niet provoceren

DMenchov 1 oktober 2015 om 21:41

Overigens zijn renners als Flens, Markus en Bulgac wel de categorie renners waar dat hele Roompot eigenlijk (volgens eigen zeggen) voor is opgericht.
Het zou mooi zijn als ze opgevangen konden worden.

Di_Rossi 1 oktober 2015 om 21:42

Hunnenan180 alias forumvulling/trol.
Jammer dat ten dam weg gaat bij TLJ, nu moet de ploeg nog wel een sterke klimknecht aantrekken anders wordt de spoeling wel wat dun bergop. ( hopen dat Goos ooit weer op niveau komt na de blessure)

MME 1 oktober 2015 om 21:44

Ten Dam – Giant, Trek of IAM

Flens – Roompot

Bulgac – Drapac?

Zoiets denk ik, zou graag Ten Dam nog wel een paar jaar zien fietsen. Hopelijk met een overwinning en minder tegenslagen

Sebas 1 oktober 2015 om 21:45

Flens kan inderdaad een 2e plaats op het NK ITT (en een 3e plaats in de ITT van de Ronde van Polen) voorleggen, maar hij heeft toch wel erg veel DNF achter zijn naam staan, in voornamelijk eendagskoersen, en dan heb ik het echt niet alleen over de grote wedstrijden. Verder is het helaas gissen naar de reden van zijn vertrek. Koerst al sinds 2007 in dit team.

vlek 1 oktober 2015 om 21:45

Roompot/Breukink heeft juist aangegeven niet voor renners te gaan die al een gewogen zijn op WT-niveau. Dat was toen in relatie tot Bol en Van Winden. Niet iedere renners daar is echter helemaal in dat verhaal te passen, dus op zich zou een Markus daar nog best terecht kunnen komen. Cornellisse zou een goed woordje kunnen doen. Nog altijd te bestempelen als een jong talent ook.

dumoman 1 oktober 2015 om 21:45

Hunneman snapt niet zoveel van de rol van wegkapitein en knecht, in beide gevallen functioneert Leezer uitstekend.
Markus en Bulgac was wel te verwachten, Flens weet ik niet.

IljoKeisseFan 1 oktober 2015 om 21:48

Met Campenaerts en Lammertink heb je natuurlijk 2 jongens die Flens prima kunnen vervangen. Ze hebben beide een prima tijdrit in de benen en kunnen zich nog verder ontwikkelen terwijl de groeipotentie van Flens niet meer zo hoog lijkt te liggen.

Romāns Vainšteins 1 oktober 2015 om 21:48

Ik denk dat ten Dam het toch enigszins aan zijn eigenheimerige manier van koersen heeft te danken naast dat het een k*tjaar was. Heeft werkelijk nergens iets voor eenander of zichzelf kunnen betekenen en dat doorrijden in de tour was echt dufffff. Desalniettemin blijft het een goede kerel en wanneer hij naar Giant gaat weet ik zeker dat hij van meerwaarde zal zijn, soms moet je gewoon iets nieuws gaan doen, het persoonlijke hoogtepunt 9e 2014 en 13e (toen ie eigenlijk nog beter was) 2013 in de tour ligt toch wel achter m. Nu lekker knechten en wellicht ooit de rit nog.

Arema Pro Cycling Team 1 oktober 2015 om 21:49

Leezer is toch kampioen stokbroden halen?

Romāns Vainšteins 1 oktober 2015 om 21:52

Leezer schijnt met name kampioen door peloton heenrijden te zijn, da’s een kunst apart.