Ten Dam baalt van tijdverlies op slotdag Californië

maandag 23 mei 2016 om 09:48
Ten Dam baalt van tijdverlies op slotdag Californië

Foto: Giant-Alpecin

Laurens ten Dam zakte op de slotdag van de Tour of California van plaats acht naar tien in het klassement. Een breuk in het peloton, veroorzaakt door een valpartij, zorgde ervoor dat de renner van Giant-Alpecin achterop raakte en 49 seconden verloor. “Ik ben dus een beetje teleurgesteld”, aldus Ten Dam op de website van Giant-Alpecin.

De Nederlander kende überhaupt geen fijne dag. Hij had nog steeds last van de gevolgen van zijn valpartij op zaterdag. “Mijn schouder deed erg pijn. Het was zwaar in de laatste drie rondjes met steeds die acceleraties na iedere bocht.”

Zijn ploegmaat John Degenkolb kende een betere dag. De Duitse sprintte naar een vijfde plaats. “De sprinttrein werkt steeds beter”, concludeert Degenkolb. “We verloren elkaar in de laatste drie kilometer, maar daarna vonden we elkaar weer. De routines keren weer terug, net als het vertrouwen om voor een resultaat te gaan in de sprint.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

sooike 23 mei 2016 om 09:52

Het einde van zijn loopbaan lijkt me in zicht. Ik vond het al onbegrijpelijk dat Giant hem nog een contract gaf.

teunster 23 mei 2016 om 09:59

Haha! Nou vallen doet hij altijd en overal al sooike. Hij presteert al met al niet onaardig en kan een goede knecht zijn voor welk klim/GC talent dan ook. Beetje zoals Jurgen van den Broeck die ongeveer hetzelfde laat zien daar.

Fernandi 23 mei 2016 om 10:00

Als knecht gehaald met de optie om koersen in de usa voor eigen kans te gaan.
10e in een niet echte klimmers editie van cali is nog niet eens zo slecht toch?

snoep de hond 23 mei 2016 om 10:02

@sooike
???
Natuurlijk is het einde van je loopbaan als wielrenner in zicht als je 35 bent. Ten Dam zal zelf ook zeker niet iets anders beweren.
Maar waarom je die conclusie nu trekt snap ik niet. Hij laat hier zien bergop nog steeds een goed niveau te halen. Daarmee lijkt hij mij prima in staat tijdens de Tour de rol te spelen waarvoor Giant hem o.a. heeft gehaald, namelijk zo lang mogelijk de kopman bijstaan in de bergen. Ik zie niet helemaal in hoe zijn pech van gisteren daar iets aan af doet.

sooike 23 mei 2016 om 10:15

Blijkbaar ben ik te pessimistisch, maar ik trok mijn conclusies op basis van zijn toch wel erg magere voorseizoen. Maar ik laat me straks graag verrassen !

SolerEritrean 23 mei 2016 om 10:39

@sooike

Ja toch wel een beetje te pessimistisch.

snoep de hond 23 mei 2016 om 10:58

@sooike,
Zijn voorseizoen was inderdaad mager en ik snap dat dat twijfels oproept. Echter was in 2014 en 2015 Californië ook pas eerste koers waarin we ten Dam in beeld zagen. Op basis van wat hij hier laat zien heb ik juist weer een beetje vertrouwen gekregen dat hij ook in de Tour weer in de buurt van zijn niveau van de afgelopen jaren kan komen.

Sephiroth 23 mei 2016 om 11:15

Ik moet zeggen dat ik het wel met sooike eens ben hoor. Als je op een lange klim 6e wordt achter alaphillipe en bennet.. dan doe je het toch niet zo daverend als tendam zijnde.

trickstuff 23 mei 2016 om 11:19

Na zijn schitterende uitslagen in de eerste seizoenshelft van afgelopen jaren valt dit flink tegen inderdaad.

:p

Explorer 23 mei 2016 om 11:24

Voor wie moet ten dam in de tour knechten? Dumoulin start daar niet…..
Ten dam mag denk ik zijn eigen klassement rijden in de tour. Of ritten pakken.

snoep de hond 23 mei 2016 om 11:38

@Explorer,
Ten Dam zal moeten knechten voor Warren Barguil.

polke 23 mei 2016 om 12:34

Ten dam is een goede renner maar geen winnaar hij kan goed mee berg op maar zal het verschil nooit maken en heeft totaal geen ezxplosieviteit .

GilBang 23 mei 2016 om 13:38

Afgaande van zijn twitter lijkt hij ook wel erg veel bezig te zijn met langs welke microbreweries en bbq’s de koers hem brengt. Zou ik ook doen dus daar niet van, maar krijg toch de indruk dat de echte drive er wel beetje af is.

Coldeportes 24 mei 2016 om 03:21

Laurens is ‘living the american dream’, en die paar procent minder focus gaan. Hem de kop kosten.wel leuk voor hem trouwens, dat afscheidscontract.

Headlines

Materiaalzone

Populair