Ten Dam: “2011 moet mijn jaar worden”

dinsdag 14 september 2010 om 13:47

Laurens den Dam kan terugkijken op een rampjaar. De klimmer van Rabobank kreeg te maken met meerdere valpartijen. De Tour de France moest hij missen en de Vuelta moest hij met een polsbreuk verlaten. Zijn seizoen zit erop. “Ik wil weer vooruit kijken,” vertelde hij tegen Rabosport.

De Vuelta viel in het water. “Ik was goed voor de start,” aldus ten Dam. “Het voelde goed in de aanloop naar de Vuelta. Ik had echt de intentie er hier iets van te gaan maken. Maar het begon al met die slechte proloog. Daarna werd ik wat ziekjes. Toen kregen we weer een opleving en geloofde ik er nog in. Toen viel ik, zonder grote gevolgen. Daarna ging het weer wat vooruit, maar de laatste dagen voelde ik me weer beroerd door een long-infectie. En nu dit. De vergrotende trap.”

Vol vertrouwen kijkt hij al uit naar volgend seizoen. “Maar 2011 moet mijn jaar worden. We gaan er dan weer met frisse moed aan beginnen en niet meer achterom kijken. Dit was een compleet verloren seizoen en dat wil ik ook in gedachten zo snel mogelijk achter me laten.”

Lees ook:
Seizoen Ten Dam voorbij na polsbreuk

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone