Teamsprinters verkozen tot Sportploeg van het jaar

woensdag 19 december 2018 om 22:04
Teamsprinters verkozen tot Sportploeg van het jaar

foto: Tim van Hengel

De Nederlandse teamsprinters zijn verkozen tot Sportploeg van het jaar. Ze ontvingen vanavond de prijs uit handen van Rafael van der Vaart. De nationale ploeg domineert al het hele jaar het onderdeel teamsprint, met de wereldtitel in eigen land en de Europese titel in Glasgow. In de huidige wereldbekercyclus is Nederland nog ongeslagen.

“Allereerst zijn we ontzettend blij dat we deze prijs mogen ontvangen”, reageerde Harrie Lavreysen, die op het podium het woord nam namens de ploeg. Ook Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland waren daarbij aanwezig. De teamsprinters kregen de voorkeur boven de hockeyvrouwen en het zeilduo Annemiek Bekkering-Annette Duetz.

“We vinden het uniek dat rijders uit onze ploeg naast het onderdeel teamsprint, waarop we Europees en wereldkampioen zijn geworden, ook andere individuele sprintnummers rijden. Op deze andere onderdelen zijn we elkaars grootste concurrenten. Maar wat ons tot een team maakt, is dat we dit opzij kunnen zetten”, aldus Lavreysen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Pol 20 december 2018 om 08:58

Zeer verdiend, rest van de avond een grote poppenkast. Wat een dom gepraat de hele avond.

0
Hoebele 20 december 2018 om 09:10

Tekenend dat zowel beste vrouw, man als coach naar een wereldwijd-marginale sport als het schaatsen gaan.

0
Pol 20 december 2018 om 09:34

@wiebipedia
Heb jij naar de wereldbeker schaatsen in Polen gekeken ??? Er zaten welgeteld 14 mensen op de tribune. Wat een belangstelling. Het is wereldwijd een zeer kleine sport.

0
wiebipedia 20 december 2018 om 10:14

Er zijn ook zat wielerwedstrijden waar minimale interesse voor is. De maatstaaf moet ook niet alleen bezoekersaantallen op locatie zijn. Schaatshallen liggen ook vaak in relatief dunbevolkte gebieden.
De kijkcijfers zij okayish, maar niet denderend. Schaatsen is intrinsiek een hele zware sport en wordt mondiaal op zeer hoog niveau beoefend. Er moet veel veranderen in de schaatssport om het aantrekkelijker te maken als kijksport, maar de interesse vanuit sporters zelf is zeer groot.

0
wiebipedia 20 december 2018 om 10:16

Daarnaast zijn er superveel sporten die globaal relatief klein zijn. Maar ook gewoon op waarde geschat worden. Notabene Herlings is ook genomineerd. Wintersporten zijn over het algemeen ook gewoon kleiner

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone