Teamsprinters krijgen extra tegenstander op Sportgala

maandag 16 december 2019 om 19:35
Teamsprinters krijgen extra tegenstander op Sportgala

foto: Cor Vos (archief)

De Nederlandse teamsprinters op de baan hebben niet drie, maar vier concurrenten voor de titel Sportploeg van het Jaar. De organisatoren van het Sportgala, NOC*NSF en NOS, hebben de regels aangepast om de handbalvrouwen nog te nomineren. Zij werden dit weekend wereldkampioen.

Aanvankelijk namen de baansprinters (Roy van den Berg, Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen) het op tegen Ajax, de Oranje-voetbalvrouwen en de roeiers van de dubbelvier. Dat maakte de NOS bekend op 1 december. Daar komen nu dus nog de handbalvrouwen bij. Volgens de regels deden alleen prestaties tussen 1 december 2018 en 30 november 2019 mee.

“Na veel afwegingen hebben we er uiteindelijk toch voor gekozen om het reglement aan te passen”, zegt algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF. “Dat wil zeggen dat we de peildatum hebben opgeschoven naar 16 december.”

Andere genomineerden
Woensdag is het NOS | NOC*NSF Sportgala. Naast de teamsprinters op de baan maken ook Mathieu van der Poel (Sportman van het Jaar) en Annemiek van Vleuten (Sportvrouw van het Jaar) kans op een eretitel. Baanbondscoach Hugo Haak (Coach van het Jaar) en para-wielrenner/triatleet Jetze Plat (Paralympisch sporter van het Jaar) zijn ook genomineerd.


Dit artikel delen:

10 Reacties

rahimns 16 december 2019 om 19:49

Handbal vrouwen…. dat lijkt me wel duidelijk

0
tendam 16 december 2019 om 20:12

Nu heeft die handbalploeg wel een oneerlijk voordeel, namelijk dat de prestatie nog heel vers in het geheugen ligt. Ik denk dat ik qua impact van de prestatie voor de voetbalvrouwen zou gaan.

0
koos1 16 december 2019 om 20:48

Dat worden de handbal vrouwen, overigens meer dan terecht. Kunnen de baansprinters volgend jaar winnen als ze met OS goud winnen…. (laten we hopen)

0
josemanuelfuente 16 december 2019 om 23:21

Baansprinters zullen nooit winnen, grote publiek heeft er niks mee.

0
girardengo 17 december 2019 om 00:32

Dat gebrek aan belangstelling is ook hier te merken. De eerste de beste cross lokt meer reacties uit dan een wereldtitel op de baan.

0
simplex 17 december 2019 om 01:08

Is het nu alleen een wegsite?
Nee de redactie schenkt ook voldoende aandacht aan baanwielrennen.
Veldrijdenivm Matthieu en de winning ladies soms wat teveel en dameswielrennen is zeker al veel beter geworden.
Het “probleem”zou kunnen zijn dat dit WF publiek dat vooral van succes wielrennen houdt weinig zinvols kan zeggen over onze baanjongens en meiden en hun vak.

0
matwiel 17 december 2019 om 06:17

En toch wonnen de baanwielrenners vorig jaar deze prijs. En het grote publiek stemt niet….gelukkig.

0
Brabander 17 december 2019 om 00:24

Puike prestatie van de baanwielrenners hoor, maar dat rondjes rijden op de piste is niet bijster populair in Nederland. Kijk eens naar Kirsten Wild: die wint ook alles wat er te winnen valt, maar toch stemt het overgrote deel op Annemiek van Vleuten als wielrenster van het jaar. Mijzelf incluis. En ik zou nu ook voor de handbaldames gaan. En denk dat het merendeel dat ook zal doen.

0
aardappeljager 17 december 2019 om 09:32

Handbalvrouwen hebben een topprestatie geleverd!

Vraag me wel af wat deze verandering voor gevolgen heeft voor komend jaar. Mpgen ze dan weer meedoen met dit resultaat aangezien het na 1 dec is behaald?

0
Brabander 17 december 2019 om 11:09

Dat lijkt me nogal bizar

0

Headlines

Populair

Materiaalzone