Teamsprinters en Kirsten Wild pakken goud tijdens Wereldbeker
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 4 november 2017 om 20:55

Teamsprinters en Kirsten Wild pakken goud tijdens Wereldbeker

De Nederlandse baanwielrenners kennen een succesvolle dag tijdens de wereldbeker in het Poolse Pruszków. De Nederlandse teamsprinters pakten goud. Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Nils van ’t Hoenderdaal waren in de finale ruim een halve seconde sneller dan de Fransen.

De 42,906 seconden die de nationale baanploeg op de borden zette, betekende ook direct een nieuw Nederlands record. In 2013 werd het vorige record (42,995 seconden) gereden in Mexico.

BEAT
De mannen van BEAT Cycling Club (Theo Bos, Matthijs Büchli, Roy van den Berg) mogen vanwege hun speciale ploeglicentie apart meedoen aan wereldbekerwedstrijden. Zij werden al in de eerste ronde uitgeschakeld op de teamsprint en strandden als zesde. Büchli maakt individueel nog wel kans op goud op de keirin.

Wild
Bij de vrouwen was er goud voor Kirsten Wild op het onderdeel omnium. Na de scratch en de temporace stond de ze nog op de vijfde plaats, maar door de winst in de afvalkoers sprong ze naar de leiding in het klassement. In de afsluitende puntenkoers behield Wild haar leidende positie. Ze hield de Amerikaanse Jennifer Valente op twee punten achterstand.

Bekijk hier alle uitslagen en startlijsten van de Wereldbeker in Polen

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 november 2017 22:04
Büchli ook goud op de Keirin.

Reacties zijn gesloten.