Teammanager Vinokourov: “Lopez is onze rondekopman voor 2018”

Door , dinsdag 21 november 2017 om 14:43
Teammanager Vinokourov: “Lopez is onze rondekopman voor 2018”

Foto: Sirotti

Na het vertrek van kopman Fabio Aru, dient Astana te heroriënteren met het oog op de komende jaren. De toekomst van de Kazachse formatie ziet er echter rooskleurig uit met het in de rangen hebben van Miguel Ángel López. Teammanager Alexandre Vinokourov heeft een rotsvast vertrouwen in Superman, zo blijkt uit een vraaggesprek met El Tiempo. “Lopez is onze kopman voor 2018”, stelt de Olympisch kampioen van Londen onomwonden.

De nog altijd maar 23-jarige Colombiaan wordt beschouwd als een van de nieuwe parels aan het wielerfirmament. Zo won hij in zijn eerste drie seizoenen op het hoogste niveau al gerenommeerde koersen als de Ronde van Zwitserland en Milaan-Turijn. In de voorbije Vuelta maakte hij indruk door twee zware bergritten op zijn naam te schrijven. “Miguel is een ontzettend getalenteerde coureur. Door gezondheidsproblemen en blessures is het er de laatste jaren alleen nog niet volledig uitgekomen. Gedurende het afgelopen seizoen liet hij bij vlagen echter zien wat hij in zijn mars heeft.”

In zijn missie Aru te doen vergeten, staat Lopez voor een flinke opgave. De Italiaanse kampioen won voor de Kazachse formatie namelijk de Vuelta a España, en haalde tweemaal het eindpodium in de Giro d’Italia. Toch ziet Vinokourov in Lopez een toekomstig winnaar van een grote ronde. “Hij heeft alles: talent, vastberadenheid, vechtlust en klimtalent. Ook heeft hij een meer dan behoorlijke tijdrit. Het enige wat hij nog moet krijgen, is ervaring en de tijd om tot volledige wasdom te komen. Zo heeft hij, vanwege diverse blessures, nog nauwelijks de kans gehad om te schaven aan zijn tijdritcapaciteiten. Nu hij fit is, kan hij hier wel aan werken.”

In welke grote ronde(s) de Colombiaan de kans krijgt om te groeien als ronderenner, is nog niet duidelijk. Eerder gaf Jakob Fuglsang al duidelijk aan dat hij zijn pijlen zal richten op de Tour. Vinokourov geeft echter aan dat er nog geen zekerheden zijn. “Pas als we het parcours van alle drie de grote rondes kennen, zullen we beslissen waar Lopez als kopman zal aantreden. Maar het staat vast dat hij als kopman zal starten in een grote ronde.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

hnac 21 november 2017 om 16:37

Lijkt me duidelijk. Lopez Vuelta en Giro. Fuglsang Tour

achtpuntzes 21 november 2017 om 17:02
Quote:
De toekomst van de Kazachse formatie ziet er echter rooskleurig uit met het in de rangen hebben van Miguel Ángel López

dan zullen ze hem wel een beetje netjes moeten behandelen anders is hij al weer weg voordat hij grootse resultaten in rondes kan boeken.

sstijnntje 21 november 2017 om 17:12

Vergeet de strijd Froome vs Quintana maar. Vanaf nu is het Dumoulin vs Lopez

WernerFranke 21 november 2017 om 17:22

@sstijnntje
+vs Bernal.

Veloburto 21 november 2017 om 17:24

Superman!

vevie 21 november 2017 om 17:32

Alsof Astana veel keus heeft. Ze hebben alleen Fuglsang en López.

Mwielerfan 21 november 2017 om 21:03

Ik zie hem wel hetzelfde palmares bij elkaar fietsen als aru nu heeft, de komende 3-4 jaar.
Behalve als ze zoals hnac voorstelt hem heel jong meteen twee grote rondes laten rijden.

Stenalic 22 november 2017 om 08:00

@ wernerfranke: eerst maar eens zien hé. Bovendien zal hij de komende jaren eerst moeten knechten. Altijd afwachten of de belofte wordt ingelost.

Sebas 22 november 2017 om 09:26

Dikke vette topper hoor, deze MA Lopez. Weet iemand waar hij in 2014 (en daarvoor) bij reed? Won dat jaar de Ronde van de Toekomst en de Ronde van Colombia U23. Van daarvoor is echter weinig bekend?

FietsPanKrukVor 22 november 2017 om 16:23

@Sebas Hij was een klasse apart in de junioren categorie, won vaak met minuten voorsprong in de bergen. Daarna flink hard gevallen, en 2 messteken gehad na een overval op training (waar hij de daders van zich af vocht), waardoor hij in 2013 niet heel veel op de fiets gezeten heeft.

Sebas 22 november 2017 om 17:10

Dat wonderbaarlijke verhaal heb ik inderdaad eens gehoord @FPKV. Zal wel een veelvuldig gehoorde anekdote worden in de toekomst, voor de NOS kijkers onder ons dan toch. Weet je toevallig ook voor welke ploegjes hij destijds reed?

FietsPanKrukVor 22 november 2017 om 21:39

Als junior bij loteria de boyaca indeportes en als belofte bij loteria de boyaca.

Samlambeej 28 november 2017 om 15:50

Hij heb die extra versnelling. Verbluffend om te zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair