Teammanager Copeland bevestigt: Simon Yates richt zich in 2022 op de Giro

vrijdag 19 november 2021 om 09:38
Teammanager Copeland bevestigt: Simon Yates richt zich in 2022 op de Giro

foto: Cor Vos

Simon Yates zal volgend jaar opnieuw aan de start verschijnen van de Giro d’Italia. Dat heeft Brent Copeland, de teammanager van Team BikeExchange, laten doorschemeren in gesprek met Tuttobiciweb.

Met veel zware bergetappes en slechts twee korte tijdritten, is het een parcours op maat van Yates. Ploegleider Matt White gaf eerder deze week al aan dat de Giro d’Italia een serieuze optie is. “We zijn nog onze plannen aan het uitstippelen, maar het is zeker een mooie route voor de klimmers. We zijn momenteel nog in gesprek, maar Yates houdt van de Giro én de Tour. Het is zeer waarschijnlijk dat als hij besluit te starten in de Giro, we hem dan ook zullen zien in de Tour.”

Ideaal parcours
Copeland laat nu weten dat Yates ook in 2022 weer zijn opwachting zal maken in de Italiaanse ronde. “Yates is verliefd op Italië en de Giro en daar komt nog eens bij dat het parcours echt op zijn lijf is geschreven, met erg weinig tijdritkilometers en heel veel zware etappes in het midden- en hooggebergte. Er valt nu nog weinig te zeggen over eventuele tegenstanders, maar het zou me niets verbazen mocht Bernal weer meedoen aan de Giro”, aldus Copeland.

Volgens White is de combinatie Giro-Tour een reële optie voor komend seizoen, maar Copeland is iets voorzichtiger in zijn uitspraken. “Het is nu nog te vroeg om te zeggen dat hij ook naar de Tour gaat. We zullen zien hoe Simon uit de Giro komt. Mocht hij beide rondes combineren, dan zal hij in de Tour mikken op enkele ritzeges. Hij zal dan zeker niet voor een algemeen klassement gaan.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Alfons Haavers 19 november 2021 om 10:03

Mooi dat Yates weer present tekent, hij past bij de Giro en zal weer minstens podiumkandidaat zijn.

Dat Bernal er ook weer bij is dit jaar, betwijfel ik. Die zal wel naar de Tour trekken.

lo squalo dello Stretto 19 november 2021 om 10:04

Yates, Nibali, Valverde, M.A. Lopez, Vlasov, Landa, Carapaz,… Belooft weer een mooie strijd te worden!

bswinkelss 19 november 2021 om 10:46

Je vergeet almeida

lo squalo dello Stretto 19 november 2021 om 11:32

Ik vergeet er nog wel een hoop. Geen idee wie Ineos nog stuurt of bv. Jumbo-Visma.

Koers 19 november 2021 om 10:30

Renners als Yates moeten het eigenlijk ook wel van de Giro hebben, daar kunnen ze wél winnen. Al geldt dat voor het gros van ak-mannen natuurlijk. Lekker de Giro proberen te winnen in plaats van podium halen in de Tour. Hij heeft de Vuelta natuurlijk al op zak, maar daar lijkt Roglic tegenwoordig een abo op te hebben.

Ik denk dat we zomaar eens 1 van de mooiste Giro’s in tijden kunnen krijgen volgend jaar. Als trage tijdrijder moet je daar gewoon zijn.

lo squalo dello Stretto 19 november 2021 om 11:33

Nadeel is als een klimmer er echt bovenuit steekt natuurlijk. Dan kan het weleens saai worden. Al kan er in de slotweek nog veel gebeuren (San Pellegrino-Pordoi-Fedaia gaat moordend zijn)

Mystieke_Monnik 19 november 2021 om 18:46

Langzaam melden de favorieten zich. Hopelijk niet alleen maar oude bokken en gevallen tourpretendenten… Bernal was vorig jaar een prachtige winnaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair