Teambaas Adams: “Froome is ook komend jaar de kopman, er is geen plan B”

dinsdag 22 juni 2021 om 08:47
Teambaas Adams: “Froome is ook komend jaar de kopman, er is geen plan B”

foto: Cor Vos

Chris Froome begint komende zaterdag aan de 108ste editie van de Tour de France, maar de viervoudig eindwinnaar koestert dit jaar geen persoonlijke ambities. Het is maar de vraag of de renner van Israel Start-Up Nation ooit weer op topniveau komt, al blijft teambaas Sylvan Adams optimistisch. “We geloven nog altijd in Chris”, klinkt het in gesprek met Cyclingnews.

Adams hoopte dit jaar al met Froome een gooi te doen naar de eindzege in de Tour, maar de revalidatie van de Brit verloopt moeizamer dan verwacht. De ooit zo succesvolle ronderenner koerst dit seizoen voornamelijk in de achterhoede en de deelname van Froome aan de komende Tour was lange tijd niet vanzelfsprekend.

“We hadden allemaal de hoop dat Chris al verder zou staan in zijn revalidatie, maar het waren natuurlijk wel zeer zware blessures”, aldus Adams. “Hij is op de weg terug en boekt progressie. Het zal niet gebeuren in de komende Tour, maar hij is straks misschien wel fit genoeg om als kopman te worden uitgespeeld in de Vuelta. We verwachten dat hij volgend jaar wel klaar is voor de Tour.”

Geloof 
De succesvolle Israëlisch-Canadese zakenman heeft nog altijd een blindelings vertrouwen in de man die in 2013, 2015, 2016 én 2017 de Tour wist te winnen. “Ik heb nog nooit iemand gezien met een dergelijke werkethiek. Hij doet alles om weer terug te keren. Hij is een echte kampioen. We hebben hem niet aangetrokken als een soort reclamezuil, we geloven echt dat hij op termijn weer kan strijden voor overwinningen.”

“We verwachten dat Chris volgend jaar weer volledig de oude is. Ik zet vol in op plan A. We hebben geen plan B. We geloven in Chris en we trekken volledig zijn kaart. Hij wil absoluut terugkeren op het hoogste niveau en nog een vijfde keer de Tour winnen.” De inmiddels 36-jarige renner zal in de komende Ronde van Frankrijk als wegkapitein fungeren. “Hij kan met zijn ervaring Michael Woods, onze kopman, helpen.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

S'mon 22 juni 2021 om 08:51

Ze maken wel gebruik van de publiciteit van Froome.

Harm Zijlstra 22 juni 2021 om 09:01

Hij zal ook volgend jaar niet meedoen om het podium in de Tour. De “new kids on the block” hebben het roer overgenomen (Pogacar, Bernal) of gaan dat binnenkort doen (REV?).

FlecheWallonne 22 juni 2021 om 12:15

Eerder Tom Pidcock. Die rijdt dit jaar de Vuelta om ervaring op te doen.

josi 22 juni 2021 om 09:02

Ik heb echt geen idee waar dat vertrouwen op is gebaseerd. Zijn valpartij is inmiddels al meer dan twee jaar geleden en hij zit nog heel ver van zijn vroegere topniveau af. Maar over twee maanden is hij dan wellicht wel ineens goed genoeg om als kopman te fungeren in de Vuelta en volgend jaar kan hij hopelijk weer meestrijden om de Tourzege? Het zou wel bijna een wonder zijn.

Johnny7 22 juni 2021 om 09:12

Vertaling: we zitten vast aan dit enorme (en domme) contract en Chris wil dat contract uitdienen (groot gelijk).

JTR 22 juni 2021 om 09:26

Werkethiek, proffesional, kampioen. Deze man weet niet wat dit vak inhoud. Na zoveel jaren aan de top, zo’n blessure en op die leeftijd is het onmogelijk nogmaals te worden wat hij was. Al zeker niet als we weten dat hij bij Sky vandaan kwam. De ploeg van Brailsford, Wiggins en co. Altijd nette mensen geweest die ethisch geen grens hebben overschreden ? Ook niet met hem ?

Murcia 22 juni 2021 om 09:30

Adams haalde Froome vanwege het prestige dat op hem zou afstralen maar nu doet het niet presteren van Chris dit ook maar dan in negatieve zin. Als er geen clausules zijn om dit contract aan te passen en Michelle voor haar man het volle pond wil zit er niks anders op dan deze teksten te blijven uitspreken.

Het jammere is dat daardoor het goede presteren van de rest van de ploeg totaal in de schaduw blijft. Ze hebben het veel beter gedaan dan ik het voor mogelijk had gehouden.

Tdf 22 juni 2021 om 09:39

Adams zegt hiermee indirect ook dat het contract van Froome word verlengt, tenminste op procyclingstats is hij einde contract.

SprintMaster 22 juni 2021 om 10:49

Dat wordt dan een flink minder contract. Al die negatieve publiciteit is natuurlijk niet goed voor een ploeg die het verder best aardig doet.

Scott Sunderland 22 juni 2021 om 14:17

Dat las ik ook, maar volgens de berichtgeving van vorig jaar was het echt een driejarig contract maar liefst dat Froome tekende.

Scott Sunderland 22 juni 2021 om 14:20

Meerjarig contract lees ik, maar om hoeveel jaren het gaat is niet bekend gemaakt, vreemd genoeg.

https://www.google.com/amp/s/www.indeleiderstrui.nl/algemeen-nieuws/froome-bevestigt-vertrek-bij-ineos-en-tekent-meerjarig-contract-in-israel/amp

Alexander 22 juni 2021 om 10:00

Froome zet wel degelijk stapjes, maar heeft nog niet de laatste sprong naar de top gemaakt. Hij wordt niet meer als eerste gelost maar nu als middenmoter. Hij moet deze TdF dan toch echt met laatste 10/20 overblijven bergop wil ik hem in de Vuelta een kans geven als kopman. Als hij daar top10 eindigt zie ik hem nog wel doorgroeien naar meer, maar hij moet nu echt aansluiting gaan vinden anders komt het niet meer vrees ik.

Pascal De Kooning 22 juni 2021 om 10:03

Het is whisfull thinking van Adam’s. De Jonge garde heeft het stokje overgenomen en zal alleen maar sterker worden. Froome is volgend jaar 37 zijn en ik geloof niet dat hij op zijn leeftijd dan bergop nog mee kan met Roglic, Bernal, Pogacar en RvE. Misschien nog een keer top 5 rijden zal het maximale zijn denk ik.

Romāns Vainšteins 22 juni 2021 om 10:29

Het zal wel. Zonder hem iets kwalijk te nemen denk ik dat Froome niet heel erg relevant meer is. Nooit echt van genoten en ik zal hem niet missen.

Jan Nijkamp 22 juni 2021 om 10:30

Hoewel niet mijn favoriete renner gedurende de afgelopen jaren maak ik toch een diepe buiging voor de wijze waarop Froome probeert zijn oude niveau weer te halen.
Ook hij zal beseffen dat het er niet meer van gaat komen.

SolitaryShell 22 juni 2021 om 11:07

Wat is daar zo bijzonder aan dan? Het is gewoon iemand die probeert weer zijn oude niveau te halen, zoals zoveel mensen. Alleen krijgen die daar geen 5 miljoen voor. Hij zou het ook niet kunnen doen en iets anders gaan doen in het leven, maar ja, je zou wel gek zijn om 5 miljoen te laten liggen. Het risico is nul.

Als hij bij pak ‘em beet Ribble Weldtite Pro Cycling Team tegen een onkostenvergoeding zich weer had geprobeerd op te werken, had je een punt gehad.

Jan Nijkamp 22 juni 2021 om 12:37

@SolitaryShell, Een renner als Tom Dumoulin laat zien dat een mooi contract met goede verdienste niet zaligmakend is.

SolitaryShell 22 juni 2021 om 16:33

Ja, zoals ik zei is het risico nul. Als hij er toch niet gelukkig van wordt, dan zet hij zijn contract stop en heeft hij mooi verdiend nog.

Het is gewoon niet zo dat Froome hiervoor bijzondere opofferingen doet waarvoor hij te prijzen zou moeten zijn.

Koersmaniak 22 juni 2021 om 11:54

Ik had verwacht dat ze 7miljoen per jaar zouden betalen voor een Nibali.

Scott Sunderland 22 juni 2021 om 14:23

Froome heeft een meerjarig contract getekend bij de ploeg en is zo’n beetje de duurste renner in het peloton. Het lijkt me dat ze daardoor qua budget ook niet even een andere echte grote ronderenner kunnen aantrekken. Gevalletje grote gok genomen en verloren. Froome gaat nooit meer in de top tien van de Tour rijden.

https://www.google.com/amp/s/www.indeleiderstrui.nl/algemeen-nieuws/froome-bevestigt-vertrek-bij-ineos-en-tekent-meerjarig-contract-in-israel/amp

de adelaar 22 juni 2021 om 14:23

Het wordt sneu en als eerder door velen voorspeld. Commerciële waardes zijn in zijn geval een feit

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair