Team Sunweb over renners-vaccinatie: “Wij volgen de overheid”

Team Sunweb over renners-vaccinatie: “Wij volgen de overheid”

foto: Cor Vos

woensdag 9 december 2020 om 09:51

UAE-teammanager Mauro Gianetti maakte maandag bekend dat hij in januari zijn renners en stafleden wil laten vaccineren tegen Covid-19. Bij Team Sunweb (vanaf 1 januari DSM) zal het niet zo’n vaart lopen. “Wij volgen en steunen de richtlijnen van de nationale overheden.”

Gianetti was in de Verenigde Arabische Emiraten een van de 30.000 proefpersonen voor testfase 3 van het Chinese SinoPharm-vaccin. Hij kreeg twee dosissen en ondervond geen bijwerkingen. Volgende maand wil hij de renners en stafleden van zijn UAE-team laten vaccineren tijdens de ploegstage in Abu Dhabi. Al zal niemand verplicht worden, zei de Zwitser erbij.

De Belgische en Nederlandse WorldTour-teams (al rijdt Sunweb – straks DSM – met een Duitse licentie) lijken voorlopig niet mee te doen aan de rush naar een coronavaccin. “Wij gaan niet de overheid voorbij en gaan geen vaccins naar eigen inzicht selecteren”, vertelt een woordvoerder van Team Sunweb aan WielerFlits. “Dit gaat over de volksgezondheid en zo gaan we er ook mee om. We volgen en steunen de richtlijnen van de nationale overheden.”

“Wielrennen is maar sport”
Eenzelfde reactie noteerde Het Laatste Nieuws bij John Lelangue van Lotto Soudal. “Ik ben CEO van een Belgische werkgever. Tot de Belgische regering zegt dat profatleten mogen worden gevaccineerd, zullen wij het normale coronaprotocol volgen. Wielrennen is maar sport.” Ook Deceuninck-Quick-Step heeft geen plannen, zegt manager Patrick Lefevere.

Bij Jumbo-Visma wachten ze blijkbaar nog wat af. “Als die mogelijkheid zich voordoet, zullen we er op vrijwillige basis gebruik van maken”, laat woordvoerder Ard Bierens ons weten.

Dit artikel delen:

59 Reacties

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 10:06

Ik snap niet dat het allemaal op vrijwillige basis gaat. Breder getrokken ben ik eigenlijk wel voor een verplichting. Of anders, ik hoop dat horeca etc ertoe overgaan op een gegeven moment dat je alleen naar binnen mag als je gevaccineerd bent

Massimo Bataille 9 december 2020 om 10:49

Ik ga op beperkt niveau akkoord.
Ik hoop ook zeker dat massa-evenementen kunnen doorgaan met dergelijke regeling.
Probleem is wel dat er een beperkt aantal vaccins aanwezig zal zijn en dat jongeren zoals mezelf helemaal achteraan in de rij staan voor vaccins.
Normaal worden de ‘zwakkeren’ en ouderen eerst gevaccineerd (terecht) en kunnen dan terug zonder veel zorgen qua gezondheid leven. Deze mensen zouden dan terug ‘vrij’ mogen doen en laten.
Terwijl wij qua jeugd ons voornamelijk aan de regels houden voor deze groep, maar dan nog steeds beperkt worden in vrijheid omdat we niet gevaccineerd zijn.

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 11:06

Eens. En met Hugo aan het roer zal het wel even duren voor hij zijn beloften nakomt.

john 9 december 2020 om 10:34

Dus een Duitse ploeg gaat af wachten wat de Nederlanders gaan doen ,

Massimo Bataille 9 december 2020 om 10:51

In het persbericht van Sunweb staat enkel: we wachten af wat de nationale overheden doet. Dus is nergens specifiek Nederland vermeld.

Tegelijk denk ik moet je beetje kijken naar afzonderlijke nationaliteiten. Ga je beginnen renners overvliegen naar andere landen omdat daar vaccinaties wel al mogelijk zijn? En ga je dan kostbare vaccins uitdelen aan gezonde buitenlanders die direct terug weg zijn naar hun thuisland?

skylimit 9 december 2020 om 11:23

Vaccinatie verplicht stellen is een brug te ver. Vaccinatie voorleggen aan kwetsbare groeperingen kan ik mij in vinden.
Waar trek je een grens ? Waarom zou je je als gezond persoon laten vaccineren? Wat is daar de noodzaak voor? Dit vaccin wordt straks ook iedereen zogezegd door de “strot”
geduwd, waarbij het argument gebruikt wordt als je je niet laat vaccineren, kom je erbij ons niet meer in en sta je buitenspel in de maatschappij.
Is dit ook niet een vorm van discrimineren?…Nee, dit wordt onder het mom van overheidsbeleid geschaard met als achterliggend doel de farmacie weer een beetje rijker te maken….
Dit virus maakt wel duidelijk dat we op een gevaarlijk keerpunt staan van een geloofwaardige samenleving. Welk nieuwsbericht is nog objectief en geloofwaardig? Wie geeft andere het recht om over mijn gezondheid en lichaam te beslissen tenkoste van geldelijk gewin?

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 11:37

Omdat jij als gezond persoon anderen kan besmetten. En als gezond persoon kan je ook in het ziekenhuis belanden. Het maatschappelijk belang gaat in dit geval boven je lichamelijk integriteit. En waarom zou je je niet laten vaccineren? Een prikje en klaar.

Trouwens, als sectoren een vaccinatie verplichten is dit juist géén overheidsbeleid

KimJungPoels 9 december 2020 om 11:42

Ben het volledig met je eens dat het gewoon discriminatie is wanneer je niet gevaccineerde mensen zou mogen gaan weigeren.

Voor sommige groepen mensen is corona in feite gewoon een hele onschuldige ziekte, en ik kan me prima voorstellen dat mensen niet iets in hun lichaam willen spuiten wat vrijwel ongevaarlijk is. Op zich ben ik dan wel wat gevoelig voor het argument dat je het kunt verspreiden, en het daarmee gevaarlijker kan maken voor anderen. Maar als die anderen gevaccineerd zou dat risico wel beperkter moeten worden.

Zelf weet ik nog niet zeker of ik me laat vaccineren. Ik neig, onder een vrije keuze, naar ja, omdat de kans op bijwerking klein lijkt, en ik wel geloof dat er grondig getest is. En ik daarbij iets doe wat de meeste mensen in de maatschappij belangrijk vinden. Maar wat ik in ieder geval heel erg belangrijk vind, is dat mensen gewoon vrij blijven om te kiezen of ze willen vaccineren. Dus geen daadwerkelijke verplichting, maar ook geen semi-verplichting omdat je anders uitgesloten wordt van een heel aantal dingen. Dat gaat me echt veel te ver.

On-topic. Ik vind het standpunt van Sunweb en Lotto heel erg netjes. Als de overheden beslissen om voorrang te geven aan kwetsbare groepen dan moet je je daar gewoon aan houden. Als er beslist wordt om een uitzondering te maken voor topsporters, zodat we onder het mom van brood & spelen volgend jaar meer entertainment te hebben dan dit jaar ook goed, maar de volgorde van vaccineren moet in ieder geval centraal bepaald worden.

Wheely 9 december 2020 om 11:46

@skylimit
Ik denk dat jij de risico's van het virus voor "gezonde" mensen nog onderschat. Daar laten de overheden ook veel liggen qua voorlichting. Het is in ieder geval echt niet zo dat een gezonde levensstijl garant staat voor een milde infectie wat veel mensen toch lijken te denken. Er is gewoon een grote groep van voorheen gezonde mensen die blijvende klachten overhouden, ook voor deze potentiële groep is het vaccin superbelangrijk want wie dat overkomt blijkt een soort loterij te zijn.

Geloof me ik dacht er zelf ook echt anders over maar helaas het zelf moeten ervaren. Als gezonde man van 43 na 8 maanden nog steeds niet de oude terwijl ik drie keer per week sportte en al 25 jaar niet rook en drink. Mijn hele omgeving snapt er ook niks van en dan heb ik in eerste instantie nog geen eens in het ziekenhuis hoeven liggen.

Maar geef mij maar zo snel mogelijk dat vaccin want niemand durft iets te zeggen over immuniteit als je het al gehad hebt.

Wheely 9 december 2020 om 11:51

Overigens wel eens dat verplichte vaccinatie mij ook te ver gaat. Voor wielrenners die aan een koers willen deelnemen misschien wel weer… Dat vind ik een interessante.

Massimo Bataille 9 december 2020 om 11:53

Omgekeerd is het ook een merkwaardig beleid als je verplicht wordt (met boetes/straffen als gevolg) om de maatregelen en voornamelijk inperking van vrijheid te volgen die opgelegd zijn door de overheid. Dit allemaal voor de ‘volksgezondheid’, maar als er dan een effectief middel is (vaccin) dat dit plots allemaal vrijwillig is en dat je mensen niet kunt verplichten. Dat is voor mij volledig ongeloofwaardig.

Ik ga akkoord dat er een vorm van discriminatie optreed als je niet gevaccineerde mensen begint te weigeren. Maar liever deze vorm van discriminatie (tijdelijk) dan dat het leven blijft stilliggen en de vrijheid ingeperkt blijft.

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 11:53

Dat is geen discriminatie, dat noem je deurbeleid. Zoals altijd al plaatsvindt in oa de horeca.

Wat Massimo ook zegt

KimJungPoels 9 december 2020 om 12:14

@massimo

Op zich snap ik die gedachte, we laten ons in deze kwestie inderdaad al heel erg sturen door de overheid in wat wel en niet mag. Maar goed dat overheden de macht hebben om te beslissen welke winkels etc. open mogen, en welke leeftijdsgroepen nog mogen sporten dat vind ik op zich wel te billijken.

Dat overheden zouden kunnen besluiten dat ik verplicht ben om iets in mijn eigen lichaam te laten spuiten dat gaat me gewoon vanuit een grondbeginsel te ver. Daarmee zeg ik dus niet dat ik het vaccin niet wil nemen. Maar het feit dat anderen voor mij bepalen wat ik met mijn lichaam moet doen vind ik per definitie tegen een vrijheid in gaan die ik denk ik qua waarde hoger heb staan dan wat dan ook.

En dus ook als dat min of meer bepaald gaat worden voor mij omdat ik anders als een soort straf niet meer mag deelnemen aan een heel aantal activiteiten binnen de maatschappij.

En nogmaals, ik denk dat ik uit vrijwillige keuze wel het vaccin gewoon ga nemen als ik aan de beurt ben. Ook al zou het me niet eens verbazen als het tegen die tijd wellicht al veel minder noodzakelijk is. Maar de vrijheid om dit soort dingen zelf te kunnen beslissen is voor mij in ieder geval het grootste goed van alles, en dat staat nog boven het belang van de volksgezondheid.

Koffiemolen 9 december 2020 om 12:44

We kunnen in Nederland verplichten een brug te ver vinden, maar dat gaat internationaal echt geen stand houden. Er zijn heel veel landen waar je alleen binnen mag met een vaccinatiebewijs voor diverse ziekten. Waarom zou je daar Covid niet aan toevoegen?
Zodra er weer wedstrijden zijn in Zuid-Oost Azie kun je er donder op zeggen dat ze daar vaccinatie van de deelnemers eisen. Misschien komend jaar nog niet, maar daarna denk ik wel.

doorak 9 december 2020 om 13:11

Simpel, verplicht moeten laten vaccineren door de werkgever mag niet. Probleem is alleen dat een sporter dan mogelijk niet geselecteerd wordt voor trainingkampen en wedstrijden.
Echter werkgever, dus ook ploeg is verplicht gedurende het contract loon door te betalen.
Ofwel voor een renner met vaak maar contract voor nog 1 a 2 jaar is de druk erg groot om erin mee te gaan. Werkgever mag vanwege risico uiteraard en anders ook een renner buiten de wedstrijden en buiten de groep houden.
Waar een gewone werknemer met contract voor onbepaalde tijd in deze een veel betere uitgangspositie heeft tov de sporter.
Verder zal een rechter altijd het overheidsbeleid volgen in de afweging. Behalve wanneer bepaalde vrijheid (zelfbeschikkingsrecht) en mensenrechten voorgaan op de ingestelde regels /aanpak van de overheid.

Anderzjds, wanneer je een evenment organiseert of café hebt mag je in deze situatie mensen zonder vaccinatie weigeren. Immers een evenement of café bezoeken is ook voor een rechter geen absolute noodzaak waarbij bovendien de eigenaar / organisator meer vrijheden heeft om regels tot deelname/toegang ge bepalen zoals ook oa de portier aan ce deur bepaalde regels mag toepassen. Dit aanvechten met als rede discriminatie is kansloos.

skylimit 9 december 2020 om 12:04

@kimjungpoels Eens. Ik schaar dit virus onder een van de zwaardere griepvirussen.
Nu er een vaccin is, gaat het argument omtrent besmettingsgevaar niet meer op.
Het vaccin moet er voor zorgen dat de kwetsbare beschermt zijn c.q. worden.
Zo werkt dit ook bij “normale” griepvirussen.

On topic: Sun Web volgt de overheid. Logisch zolang er nog geen duidelijke richtlijnen zijn. Als je als werkgever voorop gaat lopen en vaccinatie bijvoorbeeld verplicht gaat stellen; wat ga je als werknemer/wielrenner dan doen, die zich niet zou willen laten vaccineren? Denk niet dat je werknemers/wielrenners in deze situatie moet willen brengen als werkgever.

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 12:13

Je reageert wel heel selectief. Dat je denkt dat dit plaatsvindt alleen maar om de farmacie rijker te maken is een vreemde gedachte. Corona is geen influenza. Nou ja, sterkte als je aankomend jaar het en der geweigerde zal worden.

tendam 9 december 2020 om 13:00

@skylimit
Jij schaart dit virus onder de griepvirussen? Heb je er verstand van dan?

Het grootste deel van jouw reacties schaar ik onder ‘first world problems’. Omdat je hier leeft heb je de luxe om te discussiëren of je een vaccin ‘accepteert’ of niet. Dat iemand er rijker van wordt, zou best kunnen. Zo wordt iemand er ook rijker van dat jij dagelijks eet, maar je voedsel weiger je ook niet.

FDJ 9 december 2020 om 13:19

Het is niet zomaar een gewoon griepvirus. Nederland stuurt op IC opnames in plaats van het voorkomen van besmettingen. Is een te bestrijden keuze, maar ook jonge mensen kunnen heel ziek worden en vooral ook langdurige rest klachten hebben. Neem bijvoorbeeld de voetballer van Willem II die gewoon langdurig out was. Ze hebben relatief gezien minder invloed op de IC opnames in eerste instantie, totdat ze vanzelf wel de ouderen gaan besmetten. Ik vind het een morele plicht je te laten vaccineren. De egoïstische gedachte dat jij onaantastbaar bent past nu even niet en is ook niet te verantwoorden naar oudere mensen.

Voor mensen die Corona nog steeds vergelijken met de griep mag je je trouwens ook afvragen waar die gezeten hebben.

doorak 9 december 2020 om 13:21

Of éen of ander wel niet geoorloofd is omdat iemand mogelijk rijk wordt omdat vaccins masaal worden ingekocht is een non argument wat nergens stand houdt.

“ik schaar dit virus onder een van de zwaardere griepvirussen.” Evenzo non argument. Immers beleidsmakers zien dit anders op basis van wat in algemene zin wetenschappers aangeven hie gevaaf en risico in dient te worden geschat.
Een griepvirus mag dan wel ook veel mensen doden, het Covid 19 virus laat aantoonbaar meer zeer nadelige gevolgen zien. Niet alleen de overlijdens of velen die maanden lang uit de running zijn. Maar vooral ook de gevolgen ervan dat ziekenhuizen niet meer normaal functioneren om diverse redenen wat de algemene volksgezondheid schaad. Zoas mensen die niet meer durven gaan of een hoog nodige operatie vanwege capaciteit niet kan worden uitgevoerd. Covid 19 heet grotere gevolgen en die voorkomen is zeer moeilijk zondr maatregelen waarbij dit met influenza veel minder het geval is.
Wanneer u enekel malen op grove wijzw de regels overtreed en voor hwt hekje komt te staan zal u argument “Ik schaar dit virus onder een van de zwaardere griepvirussen.” weggehoond worden door de edelachtbare.

Romāns Vainšteins 9 december 2020 om 13:28

Sterker nog : Of éen of ander wel niet geoorloofd is omdat iemand mogelijk rijk wordt omdat vaccins masaal worden ingekocht is een non argument wat nergens stand houdt!

yo-eddy 9 december 2020 om 12:32

vervang Covid door Ebola en we staan allemaal voorin de rij voor een prikje ;)
Verschil is dat Ebola jezelf direct bedreigt en Covid (hopelijk) alleen de oudere en kwetsbaren. Mensen in de zorg nemen straks een prikje om anderen te kunnen blijven helpen op een veilige manier ….. zou het niet gewoon solidair zijn om allemaal even een prikje te halen. Als je toch niet bang bent voor het virus hoef je ook niet bang te zijn voor een “slap aftreksel” toch?

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 12:48

Uit een peiling onder zorg medewerkers blijkt dat maar 1/3 zich wil laten vaccineren. Bizar

Alban 9 december 2020 om 13:03

Verschil is dat Ebola veel en veel erger is, qua sterftecijfer en besmettelijkheid. Kortom, Covid-19 vervangen door Ebola levert geen zuivere discussie op.

yo-eddy 9 december 2020 om 14:59

@Alban, voorbeeld was ook niet als 1 op1 vergelijk, hopelijk snap je de rest van mijn bericht beter …

Ingmar T. 9 december 2020 om 12:41

Ik snap echt niet hoe sommige hier reageren. Waarom wordt toch steeds die structurele denkfout gemaakt.
"Voor sommige groepen is het ongevaarlijk", het is precies andersom.
"Voor sommige groepen is het gevaarlijk"… zo is het in werkelijkheid.
Het RIVM meldt zelf dat 80% niet of bijna niets merkt. Dan hebben we 18% die ziek wordt en 2% die een ernstig verloop kennen, met mogelijk dood tot gevolg. Dat laatste is… ongeveer ca. 0,2%. (maar laat het mijn part 2% zijn).
Er zijn tot ca. half november 72 mensen onder 50 jaar overleden aan of met Covid19.
Twee-en-zeventig die mogelijk (99% daarvan) onderliggend lijden hadden.
Da's dus 72 op 10 miljoen mensen (in NL leven 10 miljoen mensen onder 50 jaar).
Da's 0,00072% mortaliteit in die groep.
En daarvoor wilt men die 10 miljoen mensen vaccineren (met alle risico's van dien).
Ronduit belachelijk.
Het is sowieso belachelijk dat dat vaccin goedkeuring krijgt voor in die bevolkingsgroep te gebruiken. Dat kan nooit onderbouwd worden.
Je kunt nooit significant 72 slachtoffers op 10 miljoen omlaag krijgen. Met geen enkel vaccin.

Als men mij niet geloofd, zoek de cijfers op bij het RIVM. Geloof je eigen ogen!
Vaccinatie, vrijwillig, voor alle leeftijden, en ja, moedig de mensen in de risicogroep aan, 100% mee eens. Maar de rest, absoluut niet doen, vooral omdat men de lange termijn effecten NIET kent.

En stop met dat discriminerend gedoe, als je niet gevaccineerd bent etc.
Dat herinnerd me aan duistere tijden, toen bepaalde bevolkingsgroepen een ster moesten dragen.

Laat u angst eens los en gebruik u verstand.
Check zelf mijn getallen en wordt wakker.

Kom op fackt-checkers!!!!!!! Ik daag u uit.

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 12:49

Ik ga eerst ff m’n broek verschonen.

FDJ 9 december 2020 om 13:30

Het aluminium hoedje van Ingmar was weer open hij heeft teveel naar de Jensenshow gekeken.

doorak 9 december 2020 om 13:35

Werkelijk u kortzichtigheid en mank analytich vermogen is niet de moeite om met uitleg te bestrijden. De kolder, tekortkoming van ons recht en regels in deze latem dat al zien.
Waar u spreekt over discriminatie is dat volgens onze wetten en begrippen geen discriminatie. U heeft bijvoorbeeld geen levensbelang of dermate aanmerkelijk belang om een cafe of evenement te moeten bezoeken waardoor u bij een rechter met dergelijke uitgangspunten in gelijk kan worden gesteld.

Ene mijnheer de Rooij kreeg kennelijk een spontane onlastingincontinentie.

Pietspeed 9 december 2020 om 17:53

Je bedoelt je luier zeker De Rooij? Heb je idd al naar de cijfertjes bij het RIVM gekeken? Of kost dat te veel moeite, of begrijp je dat niet?

Ingmar T. 9 december 2020 om 18:05

Ik heb nog NIEMAND hierboven gehoord die het ontkracht.

Allez…. fakt-checkers…. kloppen mijn getallen niet?
Ik hoor alleen Aluminiumhoedjes en iemand die me met Willem Engels vergelijkt (bedankt!), en eentje loopt hun dun door zijn broek, en een die niet de moeite neemt (wie is nu de ontkenner?).

Maar oké zoals gezegd, ieder maakt zijn keuze, vindt ik prima, maar mensen in een hoekje duwen omdat ze nadenken, mmm, dan vindt ik minder prima.

Ik hoor geen tegenargumenten. Helaas.

FDJ 9 december 2020 om 18:08

@ingmar je bent bekend met het gezegd 'antwoord de zot niet op zijn dwaasheden?'

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 18:53

Nee, ik piste ik m'n broek vh lachen. Ik heb het al ff opgegeven met figurenals Ingmar en Pietspeed. Ik heb een collega die er nog erger aan toe is, en zijn gelul in de ruimte moet ik al dagelijks horen. Eigenlijk interesseery jullie mening me geen reet.

edit wf: dat laatste mag je achterwege laten

Romāns Vainšteins 9 december 2020 om 19:25

What happened to EDIT redactie?

Kosmonaut 9 december 2020 om 19:31

Jullie kunnen hem uitlachen en voor van alles uitmaken, maar dat zegt meer over jullie dan over Ingmar. Je kan het er mee eens zijn of niet wat iemand zegt, discussiëren doe je met argumenten.

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 19:39

Het zegt meer over ons dan over Ingmar….tsja wat zal ik zeggen. Zegt misschien wel over iets over ons beiden. Als je in je getallen niet meeneemt dat de getallen veel hoger waren geweest zonder maatregelen, als je de druk op de ziekenhuizen ziet met die maatregelen, als je ziet hoeveel doden met die maatregelen, hoeveel ziekenhuis opnames, hoe ziek je ervan kon worden zonder in het ziekenhuis te belanden, hoe beroerd je maanden na genezing kan zijn…en je jezelf op de schouders klopt dat je nadenkt, dan heeft discussiëren weinig zin.

ssj 9 december 2020 om 19:58

@Ingmar, Je weet dat je het aantal doden door het aantal besmette personen moet delen om tot de mortaliteit te komen? Dus misschien goed om met een nieuwe berekening te komen. Een groot deel van de groep heeft het virus nooit gehad, oa door de strenge maatregelen.

En de risico’s van vaccins zijn natuurlijk veel kleiner dan de risico’s van het krijgen van het virus. Begrijp je angst voor het vaccin niet.

Kelder is de Man 9 december 2020 om 20:29

Denk dat het aantal doden niet echt relevant is. 72 is al teveel overigens, bejaard of niet. Jongeren, lees onder 55, die nog maanden lang klachten hebben en daardoor niet kunnen werken, is voor mij persoonlijk genoeg reden om de huidige maatregelen te handhaven. Maar dan wel veel strenger voor een kortere periode, want met dit aangemodder blijft de horeca de gebeten hond.

Ingmar T. 9 december 2020 om 21:18

@ssj
Mortaliteit: (bron wikipedia)
In het geval van de sterfte aan een bepaalde infectieziekte wordt de prevalentie meestal uitgedrukt in het aantal ziektegevallen per 1.000 of 100.000 inwoners, en de jaarlijkse mortaliteit in het aantal sterftegevallen per 100.000 inwoners.
Das dus de gehele bevolkingsgroep. Niet het aantal zieken of geïnfecteerde.

In mijn betoog het aantal doden onder 50 jaar.
Mortaliteit 72 / 10miljoen x 100% = 0,00072% ( = 0,72 doden per 100.000 in de groep < 50 jaar)
Kan er niet meer of minder van maken. Getal zal nu ietsje hoger liggen, we zijn 2 weken verder, er zullen er – helaas- een paar "mensen onder 50" bij gekomen zijn.

ssj 9 december 2020 om 22:02

Dank voor de toelichting.

Maar dan blijft staan dat dit aantal natuurlijk een stuk groter was geweest als al die maatregelen er niet waren. Daarnaast is er een substantieel deel die er heel lang last van heeft. En als je een wat altruïstischere blik hebt dan bescherm je ook de groep kwetsbaren. Dan is het voor mij niet meer dan logisch dat je je laat vaccineren. Maar jij lijkt daar dan weer bang voor te zijn. Waarom?

Michiel De Rooij 10 december 2020 om 00:05

Zie je wel. Ingmar is niet in staat tot een fatsoenlijke discussie. Waste of time

Johan110 10 december 2020 om 00:14

Michiel, Igmar komt met feiten en cijfers. Jij loop alleen maar emotioneel te huilen en in je broek te plassen. Jij gelooft zeker ook dat Corona de griep heeft verdrongen. O nee, dat is een prettige bijkomstigheid van alle onderdrukkende maatregelen. Man man man. Dat er zulke mensen bestaan. Dacht dat we hier met nuchter wielervolk te maken hadden.

Michiel De Rooij 10 december 2020 om 00:39

Nee hoor. Ingmar negeert wat niet in zijn straatje past. Bv cijfers wanneer er geen maatregelen waren genomen de laatste 10 maanden. En andere effecten van corona, behalve de dood. De griep? Door het milde najaar en begin vd winter is de griep nog niet echt doorgedrongen dit jaar. Komt volgend jaar wel.

Onderdrukkende maatregelen? Ha, ik hoor het al. Slaap lekker

ssj 10 december 2020 om 15:53

@Johan, Ingmar is aan het shoppen met cijfers. Pakt alleen die cijfers die hem goed uitkomen en negeert bovendien de context. En op vragen reageert hij ook niet, maar negeert deze. Ik geef Michiel in deze gelijk, hoewel ik het nog wel een poging waard vond, omdat ik oprecht nieuwsgierig ben waarvoor Ingmar bang is en waarom de mogelijke gevolgen van een vaccin niet meer dan opwegen tegen de gevolgen van corona.

Johan110 10 december 2020 om 17:10

ssj, de getallen en cijfers kloppen volledig. Zijn de officiële cijfers. Een ieder die wat moeite doet, kan deze terugvinden. Ook de gemiddelde leeftijd van 80,5 jr en aantal mensen met onderliggend lijden zijn bekend. Eveneens is bekend dat mensen met een andere dodelijke ziekte worden binnengebracht en daarna aan een PCR-test worden onderworpen. Dit heb ik al tweemaal binnen mijn eigen kennissenkring meegemaakt. Kanker en zware dementie zijn omgezet in Corona. Covid19 volgt daarnaast het griepseizoen. De golven lopen volledig synchroon met de vorige griepseizoenen. Kun je ook inzien. Ook dat er maar in beperkte mate overstefte is. Vreemd voor zo’n extreem dodelijke ziekte. Dat de maatregelen totaal niet helpen is ook duidelijk. Een virus laat zich niet zomaar afstoppen. Kijk naar de landen om ons heen, die al maanden met kapjes lopen. Zoals ieder jaar hoort dit bij het risico van het leven. Het virus is niet extreem, de angstreactie van de burgers is extreem. Veel mensen zijn als blinden het propaganda-fuik ingelopen. Helaas ook mijn vrienden van de koers (wielerflits-forum). Kan niet wachten dat het weer begint. Dat voetbal is toch wel erg afhankelijk gebleken van de entourage erom heen.

Wheely 10 december 2020 om 17:45

@Johan en Ingmar
Mag ik vragen wat jullie agenda is? Roepen jullie nou op om de regels dan maar te negeren omdat jullie de cijfers op een bepaalde manier weten te presenteren? Ik ben vooral nieuwsgierig want ik snap werkelijk waar niet wat jullie je allemaal in je hoofd halen, of zijn jullie dezelfde persoon toevallig? Het valt wel op he, beiden maar een handjevol reacties op deze site, toevallig allemaal over corona…

ssj 10 december 2020 om 18:15

Ik zeg tot nu toe nergens dat dit geen officiële cijfers zijn. Ik zeg alleen dat er selectief geshopt is in de cijfers die worden benoemd. Overigens twijfel ik wel over de compleetheid van de cijfers, omdat er alleen wordt geteld wanneer iemand besmet is. Als iemand is overleden, waarschijnlijk door Corona, maar niet getest dan telt diegene in de cijfers niet mee. Dit zal wel met name in de eerste golf spelen en bij de oudere medewerkers. Daarnaast helpen maatregelen tegen Corona ook voor griepjes waardoor daar ook minder doden door zijn. Tot slot, de maatregelen helpen inderdaad niet super maar wel een stuk beter dan alles maar op z’n beloop te laten zoals ze dat in de VS en Brazilië (gedeeltelijk) doen cq hebben gedaan

Johan110 10 december 2020 om 20:07

De enige die creatief zijn met cijfers, zijn de MSM-kanalen. Er sterven ongeveer 3000 mensen per week in Nederland. Toevallig nu ook enkelen “MET” Corona. Het cijfer van mensen onder de 70, die enkel aan Covid zijn overleden, ligt onder de 100. Als er in de beginperiode al mensen niet meegeteld zijn (in veel landen is het aantal doden met of door Corona juist naar beneden bijgesteld), dan is dat inmiddels ruimschoots gecorrigeerd. Mensen die dus met een andere levensbedreigende ziekte worden binnengebracht, reageren positief op de PCR-test. Dit zegt niets over een eventuele besmetting, maar ze worden wel op de stapel van Covid-doden gegooid. Je ziet nu ook dat het aantal doden in andere categorieën afneemt. Kijk ander eens de docu “Covid19 -The System”.

Johan110 10 december 2020 om 20:19

Wheely, je ziet wederom spoken. Er zijn weleens mensen met dezelfde mening. In mijn omgeving delen gelukkig veel mensen deze. Als er vanaf het begin geen maatregelen waren voorgeschreven, hadden we er nu als Wereld een stuk beter voorgestaan. Medisch, Sociaal en Economisch. Zoek eens wat verder. Kijk bijvoorbeeld eens naar de video op youtube ” Kabinet negeert keihard bewijs dat mondkapjes zinloos zijn” met oud-wielrenner Flavio Pasquino en immunoloog Dr. Ir. Carla Peeters.

Ingmar T. 10 december 2020 om 20:51

@Michiel, @sjj en die anderen… mooie discussie.

Wat ik niet zo mooi vind is dat jullie mensen (mij) weer eens wegzetten, zo van "zie je wel, die reageert niet etc. etc." Da's niet netjes. Sommige mensen hebben ook nog een leven buiten wielerflits.
Dus als iemand niet meer reageert, gaarne niet meer zo reageren.
Dit medium is een vrij medium. Als u niet meer reageert, zult u mogelijk redenen hebben, of u heeft andere interesses gekregen, dat alles kan.
Om mensen dan te gaan 'afzeiken" zegt meer over u, dan over mij.

@ Wheelie, ik heb maar 1 agenda, zo snel mogelijk terug naar het oude normaal, en angst met cijfers/argumenten bij anderen wegnemen.
Ik heb geen angst voor Corona, waarschijnlijk heb ik het als 1 van de eerste gehad. Dacht dat het de griep was. Voor Carnaval 2020. Ook dat is een reden om me niet te vaccineren, daar totaal nutteloos.

Kijk er bestaan geen cijfers over iets als er geen lockdown was geweest. Dus daar kan ik niet op antwoorden. Dus kan ik ook niet antwoorden dat de maatregelen ervoor gezorgd hebben dat Corona op het peil is zoals die nu is. Dat maatregelen helpen. Geen idee, het lijkt erop dat het niet helpt. Zie Corona grafieken van landen waar ze lockdown etc hebben gedaan. Geen significant verschil met landen waar men dat niet gedaan heeft.
Ik krijg toch echt het idee dat men maar wat doet. Zoals Rutte zegt, "varen in de mist".
Ik kan alleen met cijfers komen die er nu zijn. En dat was… onder de 50 is de mortaliteit super klein.
Daar ga ik me niet voor laten vaccineren. Waarom niet, omdat ik de lange termijn gevolgen niet ken. Het vaccin op mRNA gebaseerd is. En ik statistisch weinig of geen risico loop.
En ik vaccineer me voor mezelf, niet voor anderen. (PUNT).

Nog 1 keer. Hoe kan men dit vaccin goedkeuren voor een bevolkingsgroep < 50 jaar en geen risicogroep. Absoluut onmogelijk. Er zal geen significant verschil te zien zijn voor die groep.

Bij de influenza vaccineren we ook niet onder de 60. Precies om diezelfde reden.
Waar is trouwens de influenza gebleven? Hij is weg, wereldwijd, officiële cijfers van WHO bevestigen dat.. sinds wk 15-2020 is ie weg.

https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=6

Is dat niet curieus? Corona komt, en de influenza is weg…
Het is alsof de zwaartekracht niet meer bestaat. Sorry, ook dat geloof ik niet. Dat zijn fundamentele zaken in de natuur, die zijn niet "opeens" weg.
En zeker niet wereldwijd.

En als die influenza weg is, waarom vaccineren ze dan nu de mensen nog tegen de influenza/

Kan iemand me nog wat zilverpapier geven en 2 vleugeltjes, in mijn bolhoed zitten scheurtjes in het zilverpapier, en die vleugeltjes … wie hebben vleugeltjes? Juist Engeltjes.

Ingmar T. 10 december 2020 om 21:10

@ Allemaal,

Gewoon een onderbuik gevoel, sommigen zullen me uitlachen. Zoals gezegd, mijn gevoel, niet meer of minder, dit keer geen cijfers.
Hoe meer ik over alles nadenk, hoe meer ik ga geloven dat we gewoon te maken hebben met iets wat we altijd al hadden, alleen noemde we dat vroeger altijd "de griep". Het blijft curieus dat men geen influeza meer meet. Als je de duitse media geloofd zijn er minder Longontstekingen als vorig jaar, en ook minder beademingen.

Bron: https://de.rt.com/inland/110313-trotz-corona-kliniken-melden-weniger/
Artikel gelezen? Als dat waar is, dan hebben we te maken met een politieke en media pandemie. Niet meer of minder.

Trouwens, als je dat leest, zou een theorie kunnen zijn, "vroeger was het ook Corona, alleen noemde men het de griep, en zei, "die is niet te helpen, aan de beademing", of die heeft longontsteking. Nu geven ze die mensen middelen die ze met "Corona" getest hebben. Het gevolg minder beademingen en minder heftige longontstekingen.

Zou kunnen, geen idee…. jaja.. begin maar weer te lachen.

Vraag me af hoeveel mensen er dit jaar in zijn geheel gaan sterven en of dat werkelijk significant anders is als andere jaren. Wat de oorzaak is, zal ook altijd een discussie blijven. Corona.. of de gevolgen van de maatregelen (lockdown, geen kanker behandelen, zelfmoord, angst om naar ziekenhuis te gaan, en ga zo maar door).
Zal me benieuwen.

Waarom zien we die thema's nooit op de TV?
CBS…………….
Curieus blijft het.

ssj 11 december 2020 om 10:24

@Ingmar, ik gaf aan dat je opmerkingen/vragen negeerde omdat je wel antwoordde maar in mijn ogen slechts alleen op dat deel waar jij je gelijk makkelijk kon krijgen. De rest negeerde je. Dat stoorde mij. Maar dat had ik anders kunnen verwoorden.

En dank voor je toelichting. Ik verwacht zelf dat ik ook geen ernstige gevolgen zal ondervinden wanneer ik wordt besmet, maar zeker weten doe ik dat niet. Er zijn ook genoeg gevallen van mensen die al een half jaar vermoeider/zwakker zijn door corona en voor mij is een jaar smaakverlies ook geen pretje. Daarnaast vaccineer ik me niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen. O.a. mijn ouders die wel in de risicogroep zitten.

Wat betreft de cijfers; inderdaad ook de zgn “MSM” geven een wat vertekende cijfers weer. Wat mij betreft zijn de ziekenhuiscijfers de zaken waar we het beste op kunnen sturen, omdat die het meest duidelijk/compleet zijn. Alleen dan ben je 2 weken te laat, omdat dergelijke gevallen al 2 weken ziek zijn.

Mij lijken de maatregelen wel helpen, want anders krijg je situaties zoals in Amerika waar mensen zich slecht aan de maatregelen houden en er enorme problemen zijn door de vele corona-gevallen.

Wat betreft de influenza; het is toch vrij logisch dat dat afneemt als gevolg van de maatregelen die worden genomen tegen corona?

Wel ben ik met je eens dat er te weinig discussie is of we mensen onder de 30/40/50 niet “vrijer” moeten laten.

skylimit 9 december 2020 om 14:03

Als het op verplicht vaccineren uit gaat draaien, dien je dan voortaan naast je id ook een soort medisch paspoort bij je te hebben, waarin de vaccinatie vermeld staat ?
Of krijg je een chip op je id-bewijs ?

Hoe ga je dit controleren ? Dit virus bewijst echt dat de maatschappij volledig lijkt door te slaan. Gebruik je gezond verstand, en ja dat is niet met zijn allen in volle stadscentra's lekker gaan winkelen nu;)

Michiel De Rooij 9 december 2020 om 14:37

Je krijgt een formulier of een ander bewijs waaruit blijkt dat je gevaccineerd bent en vervolgens vraag je je af hoe men dat gaat controleren? Je hebt het antwoord zelf al gegeven hoor.

Derierre de la course 9 december 2020 om 15:50

Dit doen we al 100jaar. Ook toen jij klein was heb je vast je vaccinaties gehad. En ja dat staat netjes in een (groen) boekje, met een stempel.

Als je reisvaccinaties krijgt staan die in een geel boekje, ook met een stempel. En ja die zijn verplicht om sommige landen binnen te komen of vanuit sommige landen terug te mogen komen in Nederland.

Dus dat “doorslaan” lijkt me wel meevallen.

skylimit 9 december 2020 om 16:53

Mijn punt is dat je zo’n bewijs dus altijd bij je op zak moet hebben. Dus ja, ik vind dat we met dit corona virus echt te ver gaan doorslaan als het zover komt.

Romāns Vainšteins 9 december 2020 om 17:04

Ik denk dat dit even hip&happening gaat zijn en binnen no time iets dat alleen op papier voortleeft. Dat hele in kaart brengen van al dan niet uitgevoerde vaccinaties tov van allerlei partijen die dat eventueel eisen lijkt me praktisch slecht uitvoerbaar.

peervaneynthoven 10 december 2020 om 00:03

TEAM SUNWEB OVER RENNERS-VACCINATIE: “WIJ VOLGEN DE OVERHEID”
Dat doen ze in China ook!

Headlines

Materiaalzone

Populair