Team Sunweb bevestigt komst van Tiesj Benoot

woensdag 14 augustus 2019 om 12:03
Team Sunweb bevestigt komst van Tiesj Benoot

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Tiesj Benoot koerst vanaf komend seizoen voor Team Sunweb. De 25-jarige Belg – die een tweejarig contract heeft getekend bij de Duitse WorldTour-formatie – komt over van Lotto Soudal.

Het was al langere tijd bekend dat de wegen van Benoot en Lotto Soudal zullen scheiden. De transfer van de klassiekerspecialist naar Team Sunweb hing al langere tijd in de lucht, maar nu zijn de handtekeningen ook definitief gezet. “Ik zocht naar een ploeg met een professionele en wetenschappelijke aanpak. Daarom heb ik voor dit team gekozen”, zo licht Benoot zijn keuze voor Team Sunweb toe.

“Ik kijk er echt naar uit om aan te sluiten bij de sterke klassiekerploeg. Ik geloof dat we geweldige resultaten kunnen boeken. Mijn grootste doel is om nog beter te worden als wielrenner.” Ploegleider Marc Reef vult aan. “We volgen Tiesj als een tijdje en hadden in het verleden reeds contact. Hij doet sinds zijn profdebuut mee in de finales van Vlaamse klassiekers”, zo vertelt de Nederlander.

Veelzijdigheid 
“Maar hij heeft ook zijn veelzijdigheid laten zien in rittenkoersen als Tirreno-Adriatico en de Ronde van Zwitserland”, doelt Reef op top 5-noteringen in het eindklassement. “Hij is een versterking voor onze klassiekerploeg, maar we willen met hem ook resultaten boeken in de zwaardere rittenkoersen.” Het is voor Team Sunweb alweer de zesde versterking voor 2019.

Benoot maakte in 2015 zijn profdebuut voor Lotto Soudal. Hij wist de Belgische formatie slechts één overwinning te bezorgen: de prestigieuze grindklassieker Strade Bianche. Verder reed Benoot naar top 10-klasseringen in eendagswedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en de E3 Harelbeke, maar bleek hij ook in staat om de beste klimmers te volgen in rittenkoersen van één week.

Tiesj Benoot wint de Strade Bianche – foto: LaPresse

Dit artikel delen:

53 Reacties

west 14 augustus 2019 om 22:05

De grootste van de kleine namen. Als Dumoulin echt weggaat dan hoop ik dat er nog een gerenommeerde veelwinnaar gehaald wordt (Wat Dumoulin buiten TT ook niet echt was). Poels wordt nog verwacht? Das ook een grote gok dat hij wel even kopman kan spelen.. En dan heb eigenlijk alleen nog de 3.5 overwinningen per jaar van Matthews en het wisselgeld dat Bol/Waldscheid/Kragh/Hirschi binnen kunnen halen. Dan zou iemand die garant staat voor 10+ overwinningen per jaar wel lekker zijn…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair