Team Sunweb bevestigt komst Duitsers Sütterlin en Denz

vrijdag 9 augustus 2019 om 10:54
Team Sunweb bevestigt komst Duitsers Sütterlin en Denz

Jasha Sütterlin - foto: Cor Vos

Team Sunweb heeft de komst van Jasha Sütterlin en Nico Denz aangekondigd. De twee Duitsers tekenen allebei een contract voor twee seizoenen. Sütterlin komt over van het Spaanse Movistar, terwijl Denz vertrekt bij het Franse AG2R La Mondiale.

De transfer van Sütterlin hing al enkele dagen in de lucht, maar is nu definitief beklonken. “Na zes jaar bij Movistar te hebben gereden, was het tijd voor iets nieuws”, zo vertelt de tijdrijder in een perscommuniqué. “Ik keek al een tijdje naar Team Sunweb. Ik hou van de manier van werken”, aldus Sütterlin, die barst van de ambitie. “Ik wil in de toekomst top-10 rijden in koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

“Het doel is om uit te groeien tot een volwaardig klassiekerrenner. Maar ik zal ook de kopmannen helpen in de sprints en tijdens grote rondes.” De 26-jarige Duitser stond bij meerdere ploegen op het verlanglijstje, waaronder Jumbo-Visma, EF Education First en Mitchelton-Scott. Ook kon hij langer bij zijn huidige werkgever blijven. De sterke renner boekte twee jaar geleden zijn eerste en tot nu enige profzege: een etappe in de Ronde van Madrid.

De 25-jarige Denz komt dan weer over van AG2R La Mondiale. In 2015 maakte hij zijn profdebuut voor de Franse formatie. De Duitser stak vorig seizoen zijn neus regelmatig aan het venster, met winst in de Tour de Vendée, een tweede plek in een Giro-etappe en een negende plaats op het Europees kampioenschap in Glasgow. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik denk dat Team Sunweb de beste ploeg is om me te ontwikkelen”, aldus Denz.

Veelzijdig 
Ploegleider Marc Reef is blij met de twee nieuwe aanwinsten. “Jasha kan op meerdere terreinen uit de voeten. Hij is een sterke klassiekerrenner, heeft ontzettend veel ervaring als helper en kan bovendien een goede tijdrit rijden. Nico is een renner die goed kan omgaan met hectische situaties. Hij heeft laten zien hoe veelzijdig hij is. Hij zal onze klassieker- en sprintploeg komen versterken”, zo schetst Reef.

Dit artikel delen:

45 Reacties

jessevdalen 9 augustus 2019 om 10:56

Ik geef toch toe dat ze heel goed gaan daar! Goede renners beiden!

0
jvh93 9 augustus 2019 om 11:00

ik had exact dezelfde gedachte. Halen nu toch wel goede knechten binnen

0
Arema Pro Cycling Team 9 augustus 2019 om 10:57

Prima aanwinsten!

0
superkoppel 9 augustus 2019 om 10:59

Met name Sütterlin een goede wegkapitein voor alle jonkies. Denz kan op goede dagen ook veel, maar rijdt niet veel in de picture imo.

0
Samlambeej 9 augustus 2019 om 13:21

Sütterlin wegkapitien? Die komt net zelf kijken. Die kent heus nog niet overal z’n weg hoor.

0
hartstikkebedankt 9 augustus 2019 om 11:01

Goede renners maar opnieuw geen klimmers, meer hardrijderstypes. Lijkt me een goede zaak om Kämna in ieder geval te verlengen gezien zijn recente klimprestaties en dan moet er echt nog wel wat bij categorie Poels, Formolo en ondersteuning categorie Dunbar, Hirt, Dombrowski.

0
Johnny7 9 augustus 2019 om 12:04

Eens, het wordt echt tijd dat er nu eens een pure knecht wordt gehaald die alleen als taak heeft TD te ondersteunen. En het liefst 2 natuurlijk. En geen Vervaeke.

0
dikkechaap 9 augustus 2019 om 14:23

TD? Dat is een rare afkorting voor Sam Oomen.

0
hahostolze 9 augustus 2019 om 11:02

Sütterlin is echt een hele goede. Werd door veel ploegen gewild. Mooie coup.
Denz, tja, tis een Duitser, dus past bij het Sunweb profiel. Nog jong voor zo veel ervaring, maar of die nou echt veel heeft laten zien?

Je krijg het gevoel dat ze bouwen naar een toekomst waarin Sunweb langs de hele linie sterk is, maar niet per se voor het GT klassement.

0
koos1 9 augustus 2019 om 11:05

Twee prima renners en vooral sterke tijdrijders. Vraag me af welke weg ze gaan inslaan bij Sunweb. Voor een sprinttrein, tijdritten en aanvallen zijn het twee sterke renners, maar zijn niet echt renners voor een klassementsploeg. Lijkt er steeds meer op dat Dumoulin dus zeker gaat vertrekken en ze gaan inzetten op de sprints (de oude basis) en jongeren.

0
jvh93 9 augustus 2019 om 11:08

Het lijkt er inderdaad wel op alsof ze weer meer gaan inzetten op sprints ipv GC’s

0
Niklas 9 augustus 2019 om 11:17

Inderdaad: minder rondewerk en meer eendagskoersen. En het wordt steeds meer een Duits team met een Duitse kern…

0
Niels22 9 augustus 2019 om 11:38

Sunweb is nooit anders dan een Duits team geweest

0
dikkechaap 9 augustus 2019 om 14:52

@Niels
Dat ze altijd al een Duitse licentie hadden betekent niet dat ze niet steeds Duitser kunnen worden.

0
debarreman 9 augustus 2019 om 11:17

Wie gaan er eigenlijk allemaal weg bij Sunweb?

0
Niklas 9 augustus 2019 om 11:20

Goeie vraag! Er zijn nu al 7 aanwinsten bevestigd en er is nog niemand (officieel) vertrokken. Daar komt bij dat volgens de geruchten ook Tiesj Benoot naar Sunweb gaat. Dat wordt een volle bak!

0
koos1 9 augustus 2019 om 11:28

Ze hebben al een kleine ploeg, dus mogen best wat renners bij. Enige die tot nu toe zeker vertrekt (stopt) is Curvers en dacht dat ook Vervaeke zou (willen of moeten?) vertrekken.

0
Chrys 9 augustus 2019 om 11:32

Lijkt me dat Tusveld en Vervaeke niet zeker zijn van hun plek. Curvers stopt, maar dan zijn er nog een aantal die moeten vertrekken denk ik.

0
hartstikkebedankt 9 augustus 2019 om 11:34

Contracten lopen nog af van de volgende renners: Roche, Bakelants, Kämna, Walscheid, Storer, A. Kragh, Vervaeke, Tusveld, Fröhlinger, Curvers. Ik vermoed dat van de laatste 5 er wel een aantal vertrekken (Curvers stopt sowieso).

0
Youri IJnsen 9 augustus 2019 om 11:25

Met je verkeerde been uit bed gestapt? :-P

0
De Speedies 9 augustus 2019 om 11:32

Toen ik gisteren de ronde van Polen zat te kijken zag ik toch twee Sunweb ers die met de beste mee omhoog gingen na een zeer zware koers. Die ondersteuning is er echt al wel!

0
Titaantje 9 augustus 2019 om 16:34

Ja want dat waren ee pak TdF achtige cols in Polen…. Die aussies ontwikkelen zich overigens idd wel goed

0
Renzeva 9 augustus 2019 om 16:58

Ik heb Hindley in de Giro ook bergop gezien dat hij goed mee kon, en dat was in de 3e week. misschien niet zo opgevallen toen omdat hij niet voor ritzege ging maar toch was ie toen lekker bezig..

0
Renzeva 9 augustus 2019 om 17:00

Ik denk al met al dat die bergop ondersteuning er echt wel komt (of is) op de manier waarop ze nu bezig zijn…. waarschijnlijk allleen niet op de manier of de snelheid waarop veel mensen willen

0
Damien Heuvel 9 augustus 2019 om 11:35

Twee nietszeggende dertien in een dozijn hardrijders.

Daar hadden ze er pas een heel team vol van, (en ja nu overdrijf ik uiteraard). Maar om dit nu versterkingen te noemen ? Had dan nog maar twee jeugdrenners extra laten doorstromen.

0
hartstikkebedankt 9 augustus 2019 om 11:56

Mwah, Sütterlin reed dit voorjaar echt wel behoorlijk goed in het Vlaamse werk en komt goed vooruit op de tijdritfiets dus die doe je wel iets te kort.

0
venloos 9 augustus 2019 om 11:57

Ik denk dat jij beide renners ernstig te kort doet. Ze zijn allebei erg belangrijk bij hun ploeg en ook nog relatief jong.

0
Damien Heuvel 9 augustus 2019 om 16:29

Ach Venloos wat is te kort doen ?

Sütterlin heeft als hoogtepunt een negende plek in de E3 prijs gemeten over de laatste twee seizoenen. En nu besef ik natuurlijk ook wel dat hij bij Movistar in 99% van de races als pure knecht aan de start komt. Tijdrijden kan hij ook wel aardig, maar het is verre van een topper.

Een coureur waar ik dus absoluut niet van onder de indruk ben, daarnaast wordt hij al bijna 27 dus echt veel groeimarge zit er ook niet op.

Dus als knecht op de kasseien en als 6e/7e man in een ploegentijdrit zou hij nut kunnen hebben. Maar tsja, van dat soort mannen hebben ze al een ploeg vol.

En Nico is een pure hardrijder en meer niet. Hij kan niet met de beste mee klimmen, niet in het hooggebergte en ook niet in het heuvelwerk, tijdrijden is ook niet z’n beste kwaliteit, sprinten kan hij niet, en ook op de kasseien is het niet veel soeps.

Dus gewoon dertien in een dozijn, zonder specifieke kwaliteiten.

Maar hij mag me verbazen natuurlijk.

Ik gun Sunweb het allerbeste, maar met dit soort coureurs ga je nergens potten breken. Ze zijn leuk als knecht, maar tsja daar hebben ze er bij Sunweb al genoeg van.

0
greeny 9 augustus 2019 om 19:44

eerst hebben ze niet genoeg knechten en nu hebben ze er een ploeg vol van.. rare lui die sunwebhaters

0
Johnny7 9 augustus 2019 om 11:47

Goede aankopen maar voor TD moeten er nu na 4 jaar eens eindelijk 2 goede klimmers bijkomen en geen Vervaeke’s of Kelderman. Met Kelderman bedoel ik eigenlijk iemand die ze als kopman willen gebruiken. Ze moeten echt klimmers halen die alleen worden gehaald om te werken voor TD.

Maar deze aankopen zijn goed!

0
Laatste man 9 augustus 2019 om 12:16

Goede aankopen, zeker met de talenten die al komen en er zijn. Gaat een allround team worden, wellicht zonder Dumoulin en focus klassement (Benoot, Oomen en Kelderman vrije rol). En dan de toekomst van klimmers.

0
Lapjestrui 9 augustus 2019 om 12:27

“Ik keek al een tijdje naar Team Sunweb. Ik hou van de manier van werken”, aldus Sütterlin, die barst van de ambitie.

Jasha, kun je even akkoord geven voor deze originele door KPMG gegenereerde quote? Groetjes afdeling pr. #keepchallenging

0
Ben Geerts 9 augustus 2019 om 12:33

2 goeie renners, en nee misschien niet absolute toppers, maar zeer waardevol. Overigens lijkt het er op dat wat Sunweb ook doet…goed of fout….het bij veel ” kenners” altijd fout is …jammer

0
Panache 9 augustus 2019 om 13:34

Dat heb je met ‘keyboard warriors’. De frustratie van geen Nederlandse Tourzege moet afgereageerd worden. En dan is de zondebok de omkadering.

0
Samlambeej 9 augustus 2019 om 12:45

Denz is een renner die heel kort bij een etappezege in een grote ronde zit. Misschien niet bij iedereen gekend maar als je hem in een kopgroep aan het werk ziet dan weet je dat dit een hele sterke renner is met een lange adem.

0
Fast Freddy 9 augustus 2019 om 13:38

Was Denz dit jaar met drie Italianen op stap in de Giro? Die mennekes riepen om hun moeder

0
greeny 9 augustus 2019 om 13:41

jep, en vorig jaar was ie met mohoric op pad in de giro.

0
greeny 9 augustus 2019 om 13:03

en weer sterke mannen erbij, lekker bezig een ploeg te maken met veel hardrijders die kleine prijsjes kunnen rijden danwel heel sterk kunnen knechten.

0
greeny 9 augustus 2019 om 13:05

lmao, laat de jumbo fanboys maar lullen joh. die zijn al vergeten dat tussen 2012 en 2017 die ploeg het moest hebben van verre ereplekken en af en toe een uitschietertje van mollema of gesink in grote wedstrijden.

0
Samlambeej 9 augustus 2019 om 13:23
Quote:
Gisteren nog overwegend negatief sentiment omdat er op jonge renners is geïnvesteerd, en nu is Sunweb weer geweldig?

Iwan en co lazen de comments hiero en hebben meteen een paar budgetvriendelijke renners +24 opgebeld met nog geen contract voor volgend seizoen.

0
Samlambeej 9 augustus 2019 om 13:28

De rest van je comment is meer geschikt voor de achterflap van De Botlek Nissewaard of zoiets…

0
Jean Dumas 9 augustus 2019 om 13:34

Jaja. Ik stop met het volgen van de wielersport.

0
Niklas 9 augustus 2019 om 13:40

Tom kruipt inderdaad uit het mentale dal en staat vast en zeker scherper dan ooit aan de start van een of meer grote rondes, maar… niet voor Sunweb.

0
josi 9 augustus 2019 om 14:16

Wel mooie versterkingen, twee mid-twintigers die hun top nog niet bereikt lijken te hebben.

0
assen 9 augustus 2019 om 14:20

Mooi en fijn, voor deze sympathieke ploeg!

Over twee jaar kan deze ploeg weer in de top-4 van de WT staan, ik geloof erin (als Tom blijft)!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone