Team Sky zet deur op een kier voor vertrek Cavendish

maandag 23 juli 2012 om 10:13

foto: Sirotti

Als hij voor volgend jaar koste wat het kost andere oorden wil opzoeken, dan is Mark Cavendish vrij om Team Sky te verlaten. Dat noteerde de BBC uit de mond van Dave Brailsford, de teambaas van de Britse formatie die net de nummers één en twee in de Ronde van Frankrijk leverde.

Cavendish ligt na 2012 nog twee jaar onder contract, maar Sky wil zich naar eigen zeggen verder specialiseren in het rondewerk. “Als het de ambitie is om de beste ploeg te worden die de wielersport ooit heeft gekend, dan moet je de Tour nog een heel aantal keer winnen. En ik ben erg gedreven om te weten te komen wat er precies allemaal nodig is om de beste ploeg ooit te worden”, steekt Brailsford zijn ambities niet weg.

Die ambities stroken echter niet met die van de wereldkampioen. “Als Mark voelt of zou voelen dat hij een team nodig heeft dat helemaal rond zich gebouwd is, dan heeft hij het recht om dat te doen”, alludeert Brailsford op een eventueel vertrek. “Zo’n groot kampioen willen we uiteraard heel graag aan boord houden, maar onderhandelen over een vertrek is geen taboe. We zouden daar heel rationeel over onderhandelen en een uitweg zoeken.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone