Team Sky houdt alle opties open in Tour Colombia 2.1

donderdag 14 februari 2019 om 14:36

foto: Cor Vos

Egan Bernal mag dan als titelverdediger rondrijden in de Tour Colombia 2.1, zijn werkgever Team Sky bombardeert de jonge klimmer (nog) niet tot absolute kopman. De Britse sterrenformatie rekent namelijk ook op Chris Froome en Iván Ramiro Sosa, zo vertelt ploegleider Oliver Cookson aan Cyclingnews.


Bernal, Froome en Sosa maken alle drie nog kans om de Tour Colombia 2.1 te winnen, aangezien Team Sky keurig derde werd in de ploegentijdrit. Normaliter neemt de Britse formatie een wedstrijd stevig in handen, maar deze week kiest de ploeg voor een andere tactiek. “We proberen juist zoveel mogelijk energie te sparen”, aldus Cookson.

“We hopen te profiteren van de andere teams, waardoor we ons wat kunnen verstoppen.” Team Sky hoopt op die manier in het weekend toe te kunnen slaan. Maar wie is tegen die tijd de vooruitgeschoven pion? “Het heeft geen zin om dat nu al te bepalen. Het is vooral belangrijk om iedereen van voren te houden, goed te communiceren én als team samen te werken.”

Voorlaatste etappe: “Heel erg zwaar” 
De algemene verwachting is dat de ronde zal worden beslist op de slotdag, als de renners koersen naar de top van de Alto de Palmas. Cookson voorspelt echter ook het nodige spektakel in de voorlaatste etappe, die naar La Union. “Dat is eveneens een sleuteletappe”, zo is hij van mening. “We moeten ons voorbereiden op allerlei scenario’s. De plaatselijke omloop is echt heel zwaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair