‘Team Sky dicht bij winst in grote klassieker’

vrijdag 27 maart 2015 om 12:11

Volgens Ian Stannard kan Team Sky binnen afzienbare tijd één van de grote voorjaarsklassiekers winnen. Stannard, zelf inmiddels tweevoudig winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, denkt dat zijn ploeg enkel wat geluk nodig heeft om een monument te winnen.

“Die overwinning is heel zeker mogelijk en ook zeker niet onrealistisch”, vertelde Stannard aan Cyclingnews. “Het zijn zware koersen en je hebt wat geluk nodig, maar we hebben mannen in de ploeg die dit kunnen.”

Dat grote monument lijkt Parijs-Roubaix te moeten worden. Daar zal Bradley Wiggins zijn laatste wegwedstrijd rijden en daar richt Stannard zich ook volledig op. “In Roubaix wil ik er staan. Die koers past bij me en bij mijn kwaliteiten als renner.”

Parijs-Roubaix wordt op zondag 12 april verreden.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Romāns Vainšteins 27 maart 2015 om 12:24

Al eerder gezegd: SKY moet enorm uitkijken niet in de QS-spagaat terecht te komen van afgelopen Omloop met een te sterke preferentie voor de gewenste winnaar. Eigenlijk denk ik wel dat de 3 Britten overeen kunnen komen en elkaar gelijke kansen gunnen. Volgens mij zijn ze alle 3 sterk genoeg om te kunnen winnen maar geen van allen topfavoriet.

hiddenz 27 maart 2015 om 12:29

@romans,

zou dat nog steeds spelen? Wiggo zwaait toch af dus voor de goede vrede hoeven ze niet per se hem te laten winnen, daarnaast hebben ze al een keer de vuelta op die manier verloren dus misschien hebben ze daar wat van geleerd.

LyndaLid 27 maart 2015 om 12:32

Met Wiggins, Stannard, Thomas, Eisel en Rowe zijn ze echt dé ploeg die Roubaix gaat domineren, daar ben ik van overtuigd. Die zullen ook wel een superplan hebben, zoals dat bij Sky vaak goed zit. Ok, afmaken is altijd moeilijk maar ze zullen zich zeker in de juiste positie weten te werken. Ik denk dat Stannard of Thomas nog weleens kunnen gaan profiteren van alle ogen die op Wiggins gericht zijn.

Romāns Vainšteins 27 maart 2015 om 12:37

Een overwinning van Wiggins in zijn afscheidswedstrijd zou voor SKY natuurlijk even heroïsch en commercieel interessant zijn als Vino's laatste coup op de OS voor Kazachstan. Tenzij hij een visueel sterk aandeel in de zege van een ploeggenoot heeft natuurlijk. Een ander issue is het anticiperen op malheur in de finale, op zich moet je Stannard en Thomas laten doorrijden wanneer Wiggo plat heeft of de berm kust.

Ik verwacht overigens een scenario waarbij Wiggo zich per sé wil laten zien en relatief vroeg opent met dikke klappen in het bos en op Mont-en-Pévèles

LyndaLid 27 maart 2015 om 12:48

Dat lijkt me volledig anti-Sky en anti-Wiggins om met zijn spierballen te rollen en al vroeg zijn kruid te verschieten. Nogmaals, ik denk dat je met deze maandenlange voorbereiding er vanuit kan gaan dat er een heel script klaar ligt, waarin ze met meerdere scenarios zullen kunnen omgaan.

JasperVG 27 maart 2015 om 13:24

Allemaal leuk en aardig voor Sky, maar als Vanmarcke en Cancellara het gas open zie ik iedereen los laten. Alleen de mannen die echt in vorm zijn op dit moment (en daar doel ik alleen op Van Avermaet) zie ik het wiel nog kunnen houden, maar vervolgens toch hun meerdere moeten herkennen in deze 2 mannen. Cancellara was in het openingsweekend nog niet zo sterk, maar hij heeft zich de weken daarna toch wel sterk vertoond en hij weet natuurlijk als geen ander hoe hij moet pieken.

In mijn ogen:
*Topfavorieten:
Vanmarcke sterkste renner op het kasseien gebied op dit moment.
Cancellara iets minder sterk, maar als ze samen naar de finish rijden zie ik Cancellara zeker als de grootste kanshebber vanwege zijn ervaring.

**
Van Avermeat, Stybar en Stannard

***
Handvol andere renners

west 27 maart 2015 om 15:24

Als Sky wint gaat het van Stannard moeten komen. Wiggins gaat geen meter krijgen.

tverzetje 27 maart 2015 om 17:27

Team Sky wint grote klassieker!

achtpuntzes 27 maart 2015 om 17:49

de E3 is alvast een mooie prijs.

Daan° 27 maart 2015 om 17:52

Ik denk dat er nu meer gekeken gaat worden naar Sky, naar mijn mening de beste ploeg en hebben ze het meeste kans op de grote klassiekers..

Nick Doup 27 maart 2015 om 22:15

Niet meer voorzeggen aub, meneer Stannard ;)

Romāns Vainšteins 27 maart 2015 om 22:40

Net zozeer als ik E3 dezelfde allure als omloop vind hebben zijn RvV en PR, al is het alleen de enorme lengte en bakken narigheid onderweg, toch duidelijk hetgeen wat hier met ‘grote klassieker’ wordt beoogd door Stannard. Dus de missie is nog steeds gaande…

Headlines

Materiaalzone

Populair