Team Ineos hakt de knoop door: Carapaz en Dennis naar de Giro

donderdag 16 januari 2020 om 18:38
Team Ineos hakt de knoop door: Carapaz en Dennis naar de Giro

foto: Cor Vos (archief)

Richard Carapaz en Rohan Dennis richten zich dit jaar op de Giro d’Italia. Dat heeft Dave Brailsford, de grote man achter Team Ineos, laten weten via de kanalen van de Britse formatie. Egan Bernal, Chris Froome en Geraint Thomas hopen dan weer te schitteren in de Tour de France.

Het was al een tijdje bekend dat Bernal zijn titel zal verdedigen in de Ronde van Frankrijk, terwijl Thomas en de terugkerende Froome ook hopen op een nieuwe eindzege. Carapaz – die nieuw is bij Team Ineos – sprak dan weer de ambitie uit om zijn Giro-titel te verdedigen.

“We hebben echter nog niet gesproken over de Giro, maar de ploeg zal wel met een goed plan komen”, zo vertelde de Ecuadoraan enkele maanden geleden. Team Ineos geeft de 26-jarige Carapaz de vrijheid om zijn Italiaanse droom na te jagen. De klimmer zal in Italië het gezelschap krijgen van een andere aanwinst: Rohan Dennis.

“Het belooft een opwindend seizoen te worden, ik voel een enorme energie”, zo vertelt Brailsford. “We willen het vertrouwen van Ineos terugbetalen. Het is een fantastische organisatie en we werken echt keihard. We proberen nog altijd te verbeteren als ploeg.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Max01 16 januari 2020 om 18:49

Ik schat de winkansen van Carapaz op max 5%. Denk zelfs dat zijn grote-ronde zege vorig jaar eenmalig was

Franco Ballerini 16 januari 2020 om 18:51

Volgend jaar Dumoulin en Roglic nog even aantrekken en het is kat in het bakkie voor Ineos.

Yeez 16 januari 2020 om 19:05

Die liggen dan ook tm 2022 en 2023 vast

Franco Ballerini 16 januari 2020 om 19:14

Dumoulin lag ook vast.

S. Morgenstern 16 januari 2020 om 19:24

En had afgelopen zomer ook de kans om voor Ineos te kiezen.

hartstikkebedankt 16 januari 2020 om 19:10

Ben benieuwd wie Carapaz meekrijgt. Sivakov zie ik hem misschien wel overvleugelen als hij meegaat. Hart en ook Dunbar zullen misschien ook nog eens de Giro willen rijden. Moscon?

Rawolf 16 januari 2020 om 19:35

Sivakov heeft al aangegeven dat hij de Tour rijdt.

Qua ondersteuning moet je denken aan Hart, Sosa, Dunbar, Puccio, Ganna en Amador(als hij komt, anders mogelijk Rivera?).

Ik verwacht dat Moscon de longlist voor de Tour nog wel haalt dus die zal de Giro moeten skippen om in optimale conditie te zijn voor zn TdF selectie. Die bestaat sowieso uit Froome, Bernal Thomas, Sivakov en Kwiato. Voor de overige plaatsen strijd Moscon samen met Rowe, Castroviejo, van Baarle, eentje teveel dus. De 9e mag reserve :p

Kannibaal van Schepdaal 16 januari 2020 om 19:44

Carapaz, Dennis, Sivakov, Hart en Dunbar zou ik inderdaad naar de Giro sturen samen met enkele hardrijders. Mannen als Sivakov, Hart en Dunbar kunnen nog (veel) groeien, dus die zou ik niet laten knechten in de Tour.

Ik weet niet of mannen als Bernal en Thomas ook naar de Vuelta gaan (Thomas betwijfel ik), dus afhankelijk daarvan kun je Sivakov of Hart ook naar de Vuelta sturen als medekopman met Sosa en (waarschijnlijk) Carapaz.

Moscon zou ik samen met Kwiatkowski naar de Tour sturen, omdat die twee toch geen kopmannen meer gaan worden en ook goed moeten zijn in april. En Bernal en Thomas (en misschien Froome) hebben toch ook goede helpers nodig bergop.

Kannibaal van Schepdaal 16 januari 2020 om 19:49

@Rawolf: Is dat al bevestigd? Ik las een paar maanden geleden dat Sivakov wel naar de Tour zou willen gaan, zelfs als helper. Zou willen. Maar hij lijkt mij het grootste opkomend talent van de ploeg naast kopmannen Bernal, Froome, Thomas en Carapaz, dus als Bernal en Thomas (en misschien Froome, als hij fit geraakt) al de Tour rijden, zou het kunnen dat de ploegleiding Sivakov naar de Giro stuurt om het evenwicht wat te bewaren. Ongeacht wat Sivakov eerder als wens had opgegeven.

Ab Normaal 16 januari 2020 om 20:01

@Rawolf
Is er al meer bekend over het programma van Sivakov?

Rawolf 16 januari 2020 om 21:37

Sivakov had inderdaad de wens uitgesproken. Maar zoals je eigenlijk ook van Kwiatkowski wel mag aannemen dat hij de Tour rijdt doe ik dat bij Sivakov ook.

Ineos heeft wel flinke plannen met hem en ik denk dat ze hem anders ook wel hadden genoemd hier bij deze bekendmaking want dan was hij ook medekopman geweest in de Giro. Als Sivakov graag wil knechten in de tour hoef je dat Brailsfort geen 2 keer te vertellen, die wil de zo sterkst mogelijke tourselectie. Bovendien (eigenlijk de belangrijkste reden) Ineos zit niet zo dik in de echt goed klimmende knechten voor volgend seizoen, oa gemis Poels. Van alle opties die nog over zijn is Sivakov de beste. Je kan niet met Kwiato en Castroviejo als je klimknechten aantreden als je zo'n rol moet vertolken als Ineos.

Met Bernal hebben ze t ook gedaan, eerst een jaar naar de tour sturen in de rug van Froome om te leren.

@kannibaal, Ineos geeft niet om evenwicht. De tour is al jaren hun allergrootste doel waar alles voor moet wijken.

Cochise 17 januari 2020 om 05:20

Sosa niet vergeten…

Hollow Knight 16 januari 2020 om 19:20

Hopelijk kan Remco Rohan Dennis nu wel verslaan. Wordt een goede test voor de OS.

-Stijn- 16 januari 2020 om 19:36

Als het klopt dat Remco 4 kg lichter staat en hogere wattages trapt dan vorig jaar…

Samlambeej 17 januari 2020 om 12:06

… dan levert dat hem op het vlakke niks op.
Er schijnt wel een leuk klimmetje aan het eind van de proloog van Boedapest in te zitten.

Wordt een mooie.

Klaas Foppen 16 januari 2020 om 19:58

Ik denk niet dat ze potten gaan breken in de giro. Al is de concurrentie ook niet al te sterk.

Gerrit Glomser 17 januari 2020 om 02:13

In ieder geval heeft Ineos in de Giro miet veel te vrezen van Team Jumbo Visma. Daar is George Bennett de kopman en die is toch een klasse minder dan wat Jumbo meeneemt naar de Tour. Ineos mag dan wel weer alles op de Tour zetten, net als jumbo Visma overigens, maar ze willen wel elke grote ronde winnen als ze de kans krijgen. En de concurrentie is minder groot in de Giro. Zie niet zo snel wie naast Bardet en Simon Yates Carapaz moet gaan bedreigen. Nibali zou wellicht kunnen, maar de vraag is of hij de volle ronde goed is en Zakarin is de laatste jaren geen bedreiging geweest. En bij Majka en Formolo is het ook afwachten. Denk dan dat de drie eerstgenoemden stabieler zijn. Zou trouwens ook wel iets zijn als Bardet de Giro wint… Pakt ie toch een zege in een grote ronde.

Krul 17 januari 2020 om 12:55

Bardet, Nivali, Yates verwacht ik. Carapaz, Kelderman, Majka wellicht podium. Top kans voor Wilco om een keer een top 3 te halen. Het is hem gegund na alle pech dat hij nu een klein gelukje met een wat zwakkere bezetting in de giro

Headlines

Materiaalzone

Populair