Nils Eekhoff kampt met hersenschudding na val in Parijs-Nice

maandag 7 maart 2022 om 19:45
Nils Eekhoff kampt met hersenschudding na val in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Update

Voor Nils Eekhoff is vroegtijdig een einde gekomen aan Parijs-Nice. In de vlakke tweede etappe van Auffargis naar Orléans kwam de Nederlandse renner van Team DSM ten val, waarna hij zijn weg in de Koers naar de Zon niet meer kon vervolgen.

Eekhoff zou zijn seizoen eigenlijk beginnen in Omloop Het Nieuwsblad, maar door een positieve coronatest kon hij daar niet aan de start verschijnen. Een dag later stond hij wel aan het vertrek van Kuurne-Brussel-Kuurne nadat een PCR-test een negatieve uitslag had gegeven. Daar kwam hij als zestiende over de streep in de eindsprint.

In de openingsetappe van Parijs-Nice eindigde Eekhoff opnieuw bij de beste twintig. In de eerste groep achter het winnende trio van Jumbo-VismaChristophe Laporte, Primož Roglič en Wout van Aert – en de ontsnapte Pierre Latour, reed de Nederlander van Team DSM naar de veertiende plaats in de daguitslag.

In de tweede etappe was Eekhoff in de eerste uren van de wedstrijd betrokken bij een valpartij, waarbij ook Matteo Trentin op de grond terechtkwam. De Nederlander moest daarop opgeven. (7 maart, 14.05 uur)


Update

Nils Eekhoff heeft aan zijn valpartij in de tweede etappe van Parijs-Nice een hersenschudding overgehouden. Ook moest hij gehecht worden aan een wond op zijn wang. Het goede nieuws is dat de beloftevolle renner van Team DSM geen breuken of andere ernstige verwondingen heeft opgelopen. Eekhoff is de komende weken uit de roulatie en het is nog onduidelijk wanneer hij weer kan koersen. (7 maart, 19.45 uur)

Dit artikel delen:

5 Reacties

lescargot 7 maart 2022 om 19:49

Dat is een zuur begin vh seizoen. Die jongen kan mooie dingen laten zien als het niet zo tegenzit.

0
Anton van Valouwe 7 maart 2022 om 20:58

Vorig jaar ook al keihard tegen de vlakte gegaan in de ronde van Vlaanderen…
https://twitter.com/sporza_koers/status/1378686497663152133

0
Turtlehead 8 maart 2022 om 10:17

Een hersenschudding is niet echt goed nieuws. Dat kost een paar weken rust/rustig trainen. Klassiekers lijken me gedane zaak.
En zéker niet te snel opstarten, dat is vragen om moeilijkheden.

0
joowii 8 maart 2022 om 14:22

Ja echt jammer, had toch wel de hoop dat hij iets kon laten zien dit jaar.

0
Romāns Vainšteins 8 maart 2022 om 11:12

Die zien we binnenkort in de wk trui rond trainen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone