Team DSM rekent op Romain Bardet in Tour de France, vrijbuiters naar Giro d’Italia

dinsdag 10 januari 2023 om 16:48
Team DSM rekent op Romain Bardet in Tour de France, vrijbuiters naar Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Team DSM zet in de Tour de France vol in op Romain Bardet. De Franse klimmer is de absolute kopman voor het Nederlandse team en gaat voor een goed algemeen klassement in zijn thuisland. “Daar gaan we het hele seizoen naartoe bouwen”, vertelt ploegleider Matt Winston.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We willen Romain in topvorm aan de start hebben, met een goede ploeg om hem heen”, aldus Winston tijdens de teampresentatie, die live te zien was op WielerFlits. Afgelopen seizoen was Bardet nog de kopman van Team DSM in de Giro d’Italia.

“Ik maak nog altijd stappen en daar geniet ik van”, zegt Bardet er zelf over. “Er is voor mij veel veranderd sinds ik bij deze ploeg ben. Ik houd van de manier van werken en het toewerken naar het rijden van een algemeen klassement. Dit jaar keer ik terug naar de Tour de France.”

“Vorig jaar reed ik de Tour ook, maar had ik daarvoor ook al de Giro gereden. Dit jaar zoeken we naar de ideale aanloop naar de Tour. Aan het einde van de eerste week gaan we vier dagen door mijn thuisregio en beklimmen we de Puy de Dôme. Die is 35 jaar niet in de Tour geweest, dat gaat een grote attractie worden.”


Giro d’Italia
In de Giro van 2023 mikt Team DSM op dagsucces. Onder meer Andreas Leknessund en nieuwkomers Patrick Bevin en Harm Vanhoucke zijn al zeker van een plek in de selectie voor de Ronde van Italië. “Daar kijken we elke dag waar onze kansen liggen”, zegt de ploegleider.

Voor de Vuelta a España van komend jaar heeft Team DSM nog geen selectie op papier. Het parcours moet nog bekendgemaakt worden. “We moeten eerst zien hoe het gaat tijdens het seizoen en dan gaan we pas, tijdens het seizoen, onze doelen voor de Vuelta bepalen”, vertelt Winston.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Maillot à Pois 10 januari 2023 om 17:48

Rijdt Leknessund echt zowel Giro als Tour? Of is dat een typo?
Lijkt me behoorlijk heavy voor zo’n jonge renner.

1
Krakowic 10 januari 2023 om 18:21

Lijkt me een typo. Kan op hun eigen site ook alleen maar vinden dat ze gaan vrijbuiten in de Giro met die drie genoemde renners en naar de Tour gaan met Bardet.

0
Limal 10 januari 2023 om 19:30

Ondertussen aangepast. Het moet wel gezegd dat Leknessund tijdens de Giro 24 wordt, dan behoor je in het hedendaagse wielrennen al bijna tot de anciens…

1
Maillot à Pois 10 januari 2023 om 22:20

24 alweer, dat gaat snel.
Hier is de typo aangepast, maar intussen krijgen we weer een mooi inkijkje van hoe het gerenommeerde PCS werkt. Die hebben duidelijk niet naar de ploegenpresentatie geluisterd maar de typo overgenomen.

0
Ronellenfitsch 10 januari 2023 om 17:03

Zo, ook een manier om weinig nieuws te melden in de presentatie. Dat Bardet de Tour zou rijden had ik al eerder gelezen, en verder worden er weinig namen genoemd ..

0
dennis raats 10 januari 2023 om 17:52

Naast bardet niet echt een topper. Wel paar leuke talenten

0
Groetjesaandevoetjes 11 januari 2023 om 00:00

Wat is het plan in het voorjaar?

0
zietemgaan 11 januari 2023 om 07:37

Ze hopen dat Degenkolb toch iets gaat doen, het budget dat hij inneemt zorgt in elk geval voor n dunne spoeling in het geheel, cf Lotto ..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone