Team DSM met Eekhoff, Degenkolb en Dainese naar Vlaams openingsweekend
Nils Eekhoff - foto: Cor Vos
dinsdag 21 februari 2023 om 18:09

Team DSM met Eekhoff, Degenkolb en Dainese naar Vlaams openingsweekend

Team DSM heeft als eerste ploeg zijn selecties prijsgegeven voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De Nederlandse formatie rekent in het Vlaamse openingsweekend onder meer op Nils Eekhoff, John Degenkolb en Alberto Dainese.

Team DSM begint wel zonder uitgesproken kopman aan de Vlaamse openingsklassiekers, zo geeft ploegleider Phil West aan in een persbericht. “Het Openingsweekend is een belangrijk deel van het seizoen en dat is dit jaar niet anders. Onze klassieke jongens kenden een goede start van het seizoen in de Tour Down Under, Saudi Tour, Vuelta a San Juan en de Volta ao Algarve. We beginnen met de nodige motivatie aan het klassieke voorjaar.”

“We starten met een mix van jeugd en ervaring. We willen graag proactief koersen en zoeken naar mogelijkheden. Onze focus ligt op een solide prestatie als ploeg. We willen met zoveel mogelijk renners beginnen aan de finale. We willen elkaar ook ondersteunen op de belangrijke momenten. Als we dit op een goede manier doen, hebben we vertrouwen in een goede afloop.”

In Omloop Het Nieuwsblad rekent de ploeg op Patrick Bevin, Pavel Bittner, John Degenkolb, Nils Eekhoff, Marius Mayrhofer, Jonas Iversby Hvideberg en Kevin Vermaerke. Bevin, Eekhoff en Vermaerke zijn een dag later ook van de partij in Kuurne-Brussel-Kuurne. Sean Flynn, Leon Heinschke, Tim Naberman en Alberto Dainese zijn dan de nieuwe gezichten. Die laatste is met zijn rappe benen misschien wel een gevaarlijke klant voor de zege in KBK.

 
7 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2023
Als je vader bij Shimano werkt, krijgt je zoon een profcontract cadeau bedoel je?
21 februari 2023
Ik begreep dat Dainese "gecanceld" was....
21 februari 2023
Bevin, opvallend.
21 februari 2023
Ik zie Leijnze nergens meer bij staan? Weet iemand wat er met dit mega talent aan de hand is?
  21 februari 2023
  Ik denk persoonlijk dat leijnse al sinds de junioren aan zijn top zat. (Hij was toen al veel groter en sterker als de rest). Hij heeft laatste jaren helaas weinig stappen gezet. Hij zit overigens bij de opleidingsploeg waardoor hij een WT koers zoals het nieuwsblad sowieso niet mag rijden. Veel opvallender vind ik dat Tim Naberman bij de World tour ploeg rijd. Begrijp ik eerlijk gezegd niks van. Al hoorde ik dat zijn vader een hoge functie bij Shimano heeft, dus dat zal er wel mee te maken hebben;).
  21 februari 2023
  Niemand van het Devo Team is het seizoen al gestart, dus dat je Leijnse nog nergens hebt zien staan is echt niet gek. Komt echt wel.
  21 februari 2023
  @Mokem the Best eerste wedstrijden staan gewoon op PCS namelijk le Samyn en ster van Zwolle https://www.procyclingstats.com/rider/enzo-leijnse

Reacties zijn gesloten.