Team DSM met Benoot en Kragh Andersen naar Ronde van Vlaanderen

donderdag 1 april 2021 om 14:58
Team DSM met Benoot en Kragh Andersen naar Ronde van Vlaanderen

Tiesj Benoot - foto: Cor Vos

Team DSM heeft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen bekendgemaakt. De Duitse WorldTour-formatie rekent aankomende zondag in de Vlaamse Hoogmis vooral op Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen.

Team DSM wil zondag agressief koersen, zo laat ploegleider Marc Reef weten in een persbericht. “Het is zaak om meteen alert te zijn, met als doel om zoveel mogelijk renners vooruit te sturen. We willen in de finale graag met meerdere pionnen iets ondernemen. Vanaf de tweede passage van de Oude Kwaremont is het normaal volle bak koers.”

Benoot en Kragh Andersen zijn de belangrijkste troeven binnen Team DSM. Benoot werd onlangs nog vijftiende in de E3 Saxo Bank Classic en ook in Dwars door Vlaanderen stak hij zijn neus aan het venster. Kragh Andersen reed dan weer een sterke Milaan-San Remo.

Benoot en Kragh Andersen krijgen zondag het gezelschap van Duitsers Nikias Arndt, Nico Denz en Jasha Sütterlin en Nederlanders Nils Eekhoff en Joris Nieuwenhuis.

Selectie flag-de Team DSM voor Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-de Nikias Arndt
flag-be Tiesj Benoot
flag-de Nico Denz
flag-nl Nils Eekhoff
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-de Jasha Sütterlin

Dit artikel delen:

5 Reacties

S. Morgenstern 1 april 2021 om 15:25

Ik verwacht er weinig van. Benoot was gisteren redelijk, maar lijkt niet echt in een stijgende lijn te zitten en sprak opnieuw over zijn ziekte na Parijs-Nice. Dat biedt weinig vertrouwen voor een uitschieter zondag.

Kragh heeft denk nog steeds rugklachten, want daar werd gisteren enkel over gesteld dat hij samen met Sutterlin Benoot goed had afgezet. Dat is voor zo'n renner natuurlijk veel te weinig.

Verder houdt het in de breedte ook niet over. Doen het wat dat betreft veel slechter, dan minder geachte selecties. Hopelijk zien we Nieuwenhuis of Eekhoff inderdaad in de kopgroep. Dat zou nog mooi zijn.

Edit: 13x DNF in de laatste drie koersen. Dat is niet normaal, met zo'n op papier best goede selectie. Grote kans dan dat er een aantal gewoon niet fit zijn.

0
Wheely 1 april 2021 om 15:56

Dit zou normaal gezien wel een selectie moeten zijn om rekening mee te houden, had je deze vorige maand aan ons voorgelegd. Helaas lijken ze geen van allen in goede vorm te steken.

0
FritsvanHoefelen 1 april 2021 om 16:17

Laten we hopen dat ze hier veel van gaan leren. Net als de afgelopen weken.

0
Beer 1 april 2021 om 18:30

Bardet had ik ook wel verwacht na zijn mooie prestatie vorig jaar

0
stormjager 1 april 2021 om 19:11

Team DSM is voor mij, tot nu toe, wel de grote tegenvaller van het jaar! Zonde zeg…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone