Team DSM contracteert Hvideberg en Rodenberg Madsen

dinsdag 17 augustus 2021 om 11:22
Team DSM contracteert Hvideberg en Rodenberg Madsen

Hvideberg in de Europese kampioenstrui - foto: Cor Vos

Jonas Iversby Hvideberg en Frederik Rodenberg Madsen dragen in 2022 en 2023 het tenue van Team DSM. Beide renners komen nu nog uit voor Uno-X. De 22-jarige Noor Hvideberg is een rappe man die zijn mannetje staat in de klassiekers, de één jaar oudere Deen Rodenberg Madsen is actief als baan- en wegwielrenner.

Hvideberg, die al sinds 2019 koerst voor de Noorse formatie Uno-X, veroverde vorig jaar in Plouay de Europese titel bij de beloften, voor renners als Olav Kooij, Jordi Meeus en Søren Wærenskjold. Dit jaar staat de teller nog op nul, maar Hvideberg werd al wel negende in de Vredeskoers voor beloften en eindigde na een sterk optreden als achttiende in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Hvideberg kan niet wachten om het tenue van Team DSM aan te trekken. “We hebben goede gesprekken gevoerd over mijn ontwikkeling en de ploeg kan me een mooi programma aanbieden, zodat ik de komende seizoenen kan wennen aan het koersen op WorldTour-niveau. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een ploeg met verschillende culturen. Ik kan zowel op als naast de fiets veel leren.”

Ook die andere aanwinst van Team DSM, Rodenberg Madsen, tekent een contract voor de komende twee seizoenen. De Deen was al goed voor meerdere jeugdtitels op de weg, won de U23-versie van Eschborn Frankfurt en werd in 2020 wereldkampioen in de ploegenachtervolging. Op de voorbije Olympische Spelen in Tokio won hij samen met zijn ploegmaats een zilveren medaille op dit onderdeel.

Sprinttrein 
“Onze ambities komen overeen, dat werd al duidelijk tijdens de eerste gesprekken. Ik denk dat Team DSM de beste ploeg is om mezelf te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om mee te doen in de sprints en deel uit te maken van de sprinttrein. De ploeg heeft zoveel geschiedenis en het is natuurlijk geweldig om daarvan te leren en nog beter te worden als renner. Ik kan niet wachten om deel uit te maken van dit proces.”

Head of Performance Rudi Kemna is opgetogen nu Hvideberg en Rodenberg Madsen hun krabbel hebben gezet onder een meerjarige verbintenis. “Jonas zal onze klassiekerkern versterken, maar kan met zijn power ook van waarde zijn in onze sprinttrein. Frederik is een ontzettend sterke renner die past binnen onze sprintgroep. Hij heeft de potentie om op termijn ook uit te groeien tot een afmaker.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

AnderJ 17 augustus 2021 om 11:36

Opvallend juist nu Uno-x zo aan de weg timmert en zelf WT wil worden.

Casar 17 augustus 2021 om 11:42

Hele goede transfers van DSM!

beppe-saronni 17 augustus 2021 om 11:43

Prima zaak. Bouwen aan de toekomst. Zeikers gaan en mensen die geloven in de weg die DSM wil gaan komen graag. Ik kijk al uit naar die anti-DSM fans die hier weer iets over te zeuren hebben, zoals AndersJ ook weer.M

Yeez 17 augustus 2021 om 11:49

Ze bouwen zeker aan de toekomst met de jeugd die ze halen. Ik denk alleen wel dat het zaak is die jongens te behouden wanneer ze doorbreken en dat is tot nu toe niet gelukt. Recente voorbeelden zijn hindley, storer en Hirschi, maar ook van Wilder en Leknessund wil(d)len weg.

Ik vraag me dan af, gezien het feit dat het dsm wel lukt om veel jonge toppers aan te trekken, of het voorgeschotelde verhaal wel strookt met de werkelijkheid. Er zijn al vaker verhalen rondgegaan over zelf trainingskampen betalen en materiaal wat niet in orde was of te laat was. Wordt het verkooppraatje aan eventueel nieuwe renners dan niet veel te ambitieus en onrealistisch verkocht?

Maillot à Pois 17 augustus 2021 om 11:50

Wat is er anti-DSM aan de opmerking van AnderJ?

Murcia 17 augustus 2021 om 12:06

Ik denk dat er inderdaad een verschil zit tussen wat de talenten bij de onderhandelingen wordt voorgespiegeld en de praktijk. Anders kun je de ontevredenheid van meerdere renners niet verklaren. Over deze aanwinsten kun je als ploeg alleen maar tevreden zijn. Hvideberg is iemand met een goede sprint die een versterking is voor met name de Vlaamse koersen en Rodenberg lijkt mij in eerste instantie een man voor het sprinttreintje.

AnderJ 17 augustus 2021 om 12:27

@Beppe-Saronni: mijn opmerking ziet toch echt op de toekomst van Uno-x. Ik zou denken dat als ze daar serieus zijn over de stap naar WT, blijven bij Uno-x voor interessante jongeren als deze een uitgelezen kans zou zijn. Verder mag je in mijn opmerking lezen wat je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mijn opmerking.

Anton van Valouwe 17 augustus 2021 om 13:39

Alsof renners niet met elkaar spreken en geen info delen.
Onlangs was de teneur dat geen renner meer voor DSM zou kiezen, nu dat gelogenstraft wordt komen de usual suspects met andere kul argumenten.

Derierre de la course 17 augustus 2021 om 13:46

Of het is andersom, dat blijkt wanneer de heren progressie maken dat niet direct betekent dat ze flexibeler met de afspraken om mogen gaan. M.a.w. je kan je, ondanks goede resultaten, geen sterrenstatus veroorloven bij DSM.
Ik hang hier verder geen waardeoordeel aan, ik weet namelijk niet of dit goed of slecht is, het is gewoon een gedachtegang.

Yeez 17 augustus 2021 om 14:18

@anton alles als kul afdoen. Super inhoudelijk

xistnc 17 augustus 2021 om 15:57

Dus als je hier inmiddels aan je zoveelste account toe bent, mag je anderen kwalificeren als ‘usual suspects’? Tikkeltje raar.

Dit zijn aanwinsten in de marge, niks meer in niks minder. Geen namen om monden te snoeren. De financiële risico’s zijn goed te overzien, mocht op korte termijn de stekker uit de zieltogende ploeg gaan.

RJV 18 augustus 2021 om 11:32

Dat zijn over twee jaar weer de zeikers als ze doodziek zijn van het regime. Iedereen begon ooit gemotiveerd daar.

Krakowic 17 augustus 2021 om 12:10

@beppe saronni U vraag, wij draaien. Benieuwd hoe de jongens scoren op coöperation. Ze kunnen nog zoveel power hebben, zonder samenwerking kom je er niet bij DSM. Z

Zonder dollen, leuke aanwinsten en inderdaad benieuwd hoe hun ontwikkeling gaat zijn. Ook benieuwd of dit voor SKA nog verschil maakt om wel of niet te blijven. Toch leuk zo’n Scandinavische kern.

FritsvanHoefelen 17 augustus 2021 om 12:26

Zijn broer had wel verlengd, dus dat zou een goed teken moeten zijn.

Daarnaast interessant zinnetje:
“t’s also nice to have the chance to be in a team with Andreas [Leknessund] again, as we’ve raced together since the junior ranks, and he’s told me good things about the team.”

Panache 17 augustus 2021 om 13:06

Leuke aanwinsten, maar geen veelwinnaars. Om de druk wat van de ketel te halen en rust in de tent te brengen heeft deze ploeg behoefte aan iemand die pakweg 5-10 zeges per jaar pakt (uiteraard hoeft dat niet op WT niveau). Zie Ackermann die de Tour mist en in juli in twee 2.1 wedstrijden snel 5 sprints wint. Zo’n renner heeft DSM nodig en mag wel wat kosten.

Koers 17 augustus 2021 om 13:10

Zouden die knapen wel weten dat op dag 1, om 6:00 stipt , hun haar gemillimeterd wordt door een oud veteraan?

Drossard Kudus 17 augustus 2021 om 13:31

Vandaar dus dat Hvideberg niet bij de Uno-X verlengingen werd gepresenteerd

beppe-saronni 17 augustus 2021 om 20:28

Leuke reacties. Maakt mij niet uit of je het met mij eens bent of niet. Daar is een forum voor. En ja, OF die jonge jongens het redden weet je nooit, zo gaat dat in alle sporten. Je kunt nog zoveel talent hebben, door blessures, slechte ploeg, etc, etc komt het er soms niet uit. Wat betreft een Ackerman halen. DSM gaat voor Dainese en Bol. Bol geen absolute topper maar die had veel pech dit jaar en tov een Merlirr, Cav, Jakobsen, Groenendaal en enige anderen komt die echt te kort. Nou pech dan. Zo’n renner ga je niet gelijk afserveren. Ik ben al vele jaren ( nu) DSM fan, in goeie en in slechte tijden. Het is net als het Nederlands 11tal. Dan is het goed, dan niks en nu met v Gaal is het weer alles. Een supporter ben je voor altijd.r

toiletduck 17 augustus 2021 om 21:49

Het gaat er in de reacties volgens mij vooral om dat jij AnderJ verwijt tegen DSM te zijn, terwijl hij het alleen maar over de ontwikkeling van Uno-X heeft (waarmee hij een valide punt aandraagt lijkt me).

Ik denk dat de meesten hier jou je DSM fanschap van harte gunnen! :)

Headlines

Materiaalzone

Populair