‘Team Alonso gaat Banco Santander heten, Contador op verlanglijst’

dinsdag 3 september 2013 om 12:15
Contador

foto: Sirotti

De wielerploeg van Fernando Alonso zal volgend jaar onder de naam ‘Banco Santander’ rondrijden in het peloton, dat meldt L’Equipe. Een renner die nadrukkelijk in de belangstelling staat van de nieuwe Spaanse formatie, is Alberto Contador. Volgens het Italiaanse La Gazetta dello Sport zou de goede vriend van Fernando Alonso zijn huidige ploeg Saxo-Tinkoff willen verlaten.

Contador heeft nog een tweejarig contract bij de Deense formatie van Bjarne Riis. Riis heeft, volgens La Gazetta, echter moeite om het salaris (€4,5 miljoen) bij elkaar te rapen voor de komende seizoenen. De Deen is nog in onderhandeling met Oleg Tinkov om hem nog te behouden als co-sponsor.

Riis zou er niet onwelwillend tegenover staan om Contador te laten gaan, om daarmee het co-sponsorschap van Oleg Tinkov te behouden. In het voorbije jaar uitte de Russische zakenman al meerdere malen zijn onvrede over Alberto Contador.

Terwijl de komst van Contador naar Team Alonso nog tot het rijk der speculaties behoort, heeft Ernesto Colnago aan La Gazetta dello Sport aangegeven dit weekend naar de GP van Monza te vertrekken. Dit om gesprekken te voeren met Fernando Alonso. ”Ik weet nog niets, maar ik heb een afspraak met hem op zaterdag in Monza”, vertelt Colnago aan La Gazzetta. “Als hij wil, dan ben ik bereid om fietsen te leveren aan het team. Het zou een goede zaak voor de hele Italiaanse industrie.”

Het Franse L’Equipe weet te melden dat de ploeg van Alonso volgend jaar onder de naam ‘Banco Santander’ zal rijden. Banco Santander is al geruime tijd persoonlijke sponsor van de F1-coureur. Tevens zal Euskaltel-manager Igor Gonzalez de Galdeano aan het roer van de ploeg blijven staan.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone